Şimdi Ara

Fifa 17 - BF1 TR PSN FİYATLANDIRMASI

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
1.571
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar biliyorum forumda birçok kez konuşuldu tartışıldı (Aral'a küfretmek bir nevi forumda ayin gibi birşey artık) ancak bu olay sadece aral'ın suçu değil hatta taşlanmama sebep olacak bir yorum yapacağım aral düşündüğümüz kadar da suçlu değil bu fiyatlandırmada. Fifa 17 PSN fiyatları göreceğiniz üzere bizdeki oyun fiyatı ile ingiltere aynı. Yanlış bilmiyorsam bizim psn uk psn'e bağlı birnevi türkçeleştirilmiş alt psn. İngilteredeki oyun fiyatlarını da aral belirlemiyor yani. Çok büyük ihtimal aralda oyunları avrupa üzerinden alıyor yani direk amerikadan gelmiyor bu oyunlar ( farklı bir durum varsa bilen arkadaşlar yorumlarda düzeltsin ). Anlatmaya çalıştığım özetlemek gerekirse TR PSN'in ingiltereye bağlı oluşu bizi bayağı bir öpüyor. Fifa 17 ön siparişi yapmak için tr psn'e bir bakayım dedim ps üzerinden fiyatları görünce şok oldum açıkcası. 270 tl normal sürüm Fifa 17 için ve aynı durum Battlefield 1 içinde geçerli malesef. BF1 de durum daha da vahim sebebi premium olayı, eğer bir değişiklik olmadıysa her zaman premium pakette olur ve premium ile birlikte oyun heralde bir 350tl civarına gelecek tr psnden almaya çalışsak. Tabiki ben ne fifa'yı nede bf1'i tr psn den almaycam onu belirteyim diğer psnleri kullanarak alacam ancak parayı veriyoruz da veriyoruz bir sürü de exclusive duyruldu, türkiyedeki satışların yüksek görünmesi gerçek rakamlarına ulaşmasını istiyorum ki türkçe altyazılı veya dublajlı oyunlar gelmeye devam etsin. Battlefield 1 Psn fiyatları burdan bakabilirsiniz. Sony Türkiye'nin TR PSN'i rusyadaki gibi ayrı bir psn ve fiyat yapılanması yönünde bir planı var mı acaba? En azından sesimizi sony'e duyurma şansımız daha fazla diye düşünüyorum

Eksik bildiğim veya yanlış bi mantık yürüttüğümü düşünen arkadaşlar yorumlarda düzeltsin beni.

• Sony Tr nin bir planı var tabiki. Nasıl daha yüksek fiyattan satarım planlaması var ve gayet başarılılar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: fasakasa

Sony Tr nin bir planı var tabiki. Nasıl daha yüksek fiyattan satarım planlaması var ve gayet başarılılar.
    Tr Psn kullanmadım hiç asla da kullanmam fiyat politikası devam ettikçe. Zaten kolay kolay dijital oyun almam kutulu hastalığım var, dijital alırsam da US PSN gayet yeterli oluyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: fasakasa

Sony Tr nin bir planı var tabiki. Nasıl daha yüksek fiyattan satarım planlaması var ve gayet başarılılar.
    Fifa 17de hicbir fiyat yapilandirmasina girmezler. Butun sene acik ara farkla en cok sattiklari oyun o. Battlefield 1 icin de ugrasacaklarini sanmiyorum. Turkce dil secenegi oldugundan dolayi almak isteyenler zaten rus psnden de alabiliyor. Bu yil birtek Uncharted 4 229 TL kutulu iken digitali 189 TLye satildi. Ondaki dusus Ingiltereye bagli olmamistir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: batuak29

Fifa 17de hicbir fiyat yapilandirmasina girmezler. Butun sene acik ara farkla en cok sattiklari oyun o. Battlefield 1 icin de ugrasacaklarini sanmiyorum. Turkce dil secenegi oldugundan dolayi almak isteyenler zaten rus psnden de alabiliyor. Bu yil birtek Uncharted 4 229 TL kutulu iken digitali 189 TLye satildi. Ondaki dusus Ingiltereye bagli olmamistir.

Alıntıları Göster
    Fifa gerçekten çok satıyor her sene ancak 270 tl normal sürüm çok pahalı, BF1 de bu fiyattan geliyor yani. İnsaf açıkcası. Rusya daki fiyatlandırmalar asya kıtası ile aynı hemen hemen, ancak biz ingiltereye göre fiyatlandırma görüyoruz. Ama ilginç bir şekilde oyun Rus psnde TR psn ile aynı kod ile satılıyor ve türkçe geliyor. Sony Türkiye bunun farkında değil mi ? Eğer farkında değillerse zaten Sony Türkiyenin başında olmayı hak etmiyorlar, eğer farkında olup göz yumuyorlarsa da yazıklar olsun gerçekten

• Üstelik Rus PSN de FIFA 17 ayın 26 sında indirmeye açılacak ve 27 sinde oynanabilecek. Tabi ki Türkçe olarak. FİYATI şuan ki kur ile 180 TL

• quote:

Orijinalden alıntı: ECBalaban

Üstelik Rus PSN de FIFA 17 ayın 26 sında indirmeye açılacak ve 27 sinde oynanabilecek. Tabi ki Türkçe olarak. FİYATI şuan ki kur ile 180 TL
    2-3 sene önce 300 liraları göreceğiz böyle giderse yazıyordum forumda, baya kavga gürültü oluyordu cidden 300 lira seviyesine eriştik.

Sony Türkiye hiç bir yetkiye sahip değil.
    Müdürlük olarak ne fiyata etki, ne karar verebilme yetkileri var her şey dışarıdan kontrol ediliyor.
    Eğer zaten oyuncu dostu bir yönetim şekli olsa, "kardeşim bu nasıl fiyat 300 liraya satamayız bu oyunları" demesi gerekli.
    Ama nerede o günler, herkes kendi cebinin dolmasından yana.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    çift hak tr psn oyunlar
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Gny* kullanıcısına yanıt
    300 lira bir oyuna gerçekten çok fazla ve dur denilmezse bu fiyat artışları devam edecek malesef. 60 dolar 180 tl normal kurunda çıkan oyunlara ucuz demeye başladık artık. 180 tl'ye de hicbir oyun çıkmıyor ayrıca Last Guardian sony'nin kendi oyunu ve 189 liradan satışa sunuluyor ancak Ea oyunu olan fifa 270 lira ve yurtdışında bu fiyatlar sabit 60 dolar. Biz niye bu kur farkını ödüyoruz? Varsa bir açıklaması çıkıp yapsınlar düzgün bir şekilde bizde bilelim yoksa bu şekilde Sony Türkiye düzgün bir yere gelemez
  • quote:

Orijinalden alıntı: Rash_x

300 lira bir oyuna gerçekten çok fazla ve dur denilmezse bu fiyat artışları devam edecek malesef. 60 dolar 180 tl normal kurunda çıkan oyunlara ucuz demeye başladık artık. 180 tl'ye de hicbir oyun çıkmıyor ayrıca Last Guardian sony'nin kendi oyunu ve 189 liradan satışa sunuluyor ancak Ea oyunu olan fifa 270 lira ve yurtdışında bu fiyatlar sabit 60 dolar. Biz niye bu kur farkını ödüyoruz? Varsa bir açıklaması çıkıp yapsınlar düzgün bir şekilde bizde bilelim yoksa bu şekilde Sony Türkiye düzgün bir yere gelemez
    Türklere para kazandıracağıma gavurlara kazandırırım. 300 lira vereceğime 60 dolar verip bakarım keyfime. Herkes cebini düşünüyor. Yemişim TR altyazılı olacakmış düne kadar kimse oynamıyordu zaten.

Zaten dijital artık almıyorum. Kutulu alıyorum Amazondan sipariş ettiririm gerisi hikaye benim için. Çok uygun olursa US Psn'den alırım oyunları. İngilizce yoksunu değiliz çok şükür.

• Valla kimse kusura bakmasın alan var ki 300 e satıyor adamlar arz talep meselesi.. 500 e satsalar fiyatına bakmadan alacak adam çok piyasada. Bu forumda takılan kimse salak gibi o paraları bayılmaz zaten

• quote:

Orijinalden alıntı: cemehsim

Valla kimse kusura bakmasın alan var ki 300 e satıyor adamlar arz talep meselesi.. 500 e satsalar fiyatına bakmadan alacak adam çok piyasada. Bu forumda takılan kimse salak gibi o paraları bayılmaz zaten
    Peki neden Avrupa'nın en pahalı ülkesi İngiltere'nin fiyatları baz alınıyor? Kendi ekonomisine göre fiyatlandırma yapılan bir sürü ülke var, bizim fiyatlar ekonomisi bizimkinin kaç kat daha iyi ülkeye göre belirleniyor. Steam nasıl Türkiye için özel fiyatlandırmayla doları 1.5 alabiliyor? Ya da Aral'ın suçu yoksa 90 liradan satışa koyulan oyunlar Aral'ın araya girmesiyle neden Steam'de de 200 liraya çıkıyor?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jack Rabbit Slims -- 20 Haziran 2016; 12:33:16 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Jack Rabbit Slims

Peki neden Avrupa'nın en pahalı ülkesi İngiltere'nin fiyatları baz alınıyor? Kendi ekonomisine göre fiyatlandırma yapılan bir sürü ülke var, bizim fiyatlar ekonomisi bizimkinin kaç kat daha iyi ülkeye göre belirleniyor. Steam nasıl Türkiye için özel fiyatlandırmayla doları 1.5 alabiliyor? Ya da Aral'ın suçu yoksa 90 liradan satışa koyulan oyunlar Aral'ın araya girmesiyle neden Steam'de de 200 liraya çıkıyor?

Hocam demeye çalıştığım bu zaten, steam'in yaptığını sony neden yapmıyor ? Aral - Steam olayında şöyle bir durum var Aral oyunları kutulu getirtiyor ve ingiltere üzerinden geliyorsa bu oyunlar dolar'ı ve sterlini 1.5 - 2 gibi kurlardan getirtemiyor sonuç olarak güncel kura göre geliyor ve rekabet etmesi imkansız bir hal alıyor. O nedenle müdahale ederek fiyatların onlara mal olan fiyatlara yakın olmasını istiyorlar. Steam - Aral olayında yapılabilecek birşey yok malesef zaten ps4 üzerinde ilk aşamada dolar 1.5 dan alınsın da demiyorum ben ancak en azından 270 gibi uçuk rakamlara da çıkmasın. Yani tüm dünyadan pahalıya oynamaylım ona da razıyız artık.

• Oyunların Türkçe dublaj veya altyazı çıkması için 300 lira verip TR satışlarına destek olacağıma taksitle bir ingilizce kursuna yazılırım ingilizcemi ilerletirim.En azından kendimi geliştirmiş olurum.

• quote:

Orijinalden alıntı: murat1407

Oyunların Türkçe dublaj veya altyazı çıkması için 300 lira verip TR satışlarına destek olacağıma taksitle bir ingilizce kursuna yazılırım ingilizcemi ilerletirim.En azından kendimi geliştirmiş olurum.
    Yahu bu satışların Türkçe çıkmasına hiç bir katkısı yok . Yılllardır Ubisoft bu ülkede oyun satıyor 1 tane oyununa Türkçe eklediğini gördünüzmü . Aynı şekilde Bethesda , Rockstar ...

Fiyat konusuna gelicek olursak diyecek bir şey bulamıyorum . Aslında bizde yıllardır bunları konuştuk ama Ps Türkiye çıkıpta haklısınız kardeşim bunun için çalışıp fiyatlara düzen vereceğiz demedi . Hatta fiyatlarıda geç berbat bir müşteri hizmetleri var. Playstation adına bu ülkede işini en yapan 23 Studios , yani Sony oyunlarını Türkçeye çeviren ekip :D

Mustafa yiğit güya fiziksel satışlardan sorumlu olduğu için ilgilenmiyor ama dijital oyunlardan sorumlu bir ürün müdürümüzde var . Fakat adını bile bilmiyorum kel bir herif arada bir videolarda gözükür . Neyse yani siz 270 TL barajından bahsediyorsunuz ama bu ülkede 60 dolarlık oyun 300 TL 'den satışa sunuldu . Ve dijital olarak bf ve fifa bunun yanında hiç bir şey gördüğünüz gibi ... Ps Tr ekibi çıkıpta ne yapıyorsunuz kardeşim siz demedi . 2k Battleborn denilen iğrenç oyunu burada 300 TL 'den satışa sundu ve hala daha fiyat aynı . Zaten geri dönüşleri takmıyorlar fiyatın değişmeside söz konusu değil .

İşin aslı Özgür Kirazcı gittikten sonra ülkemizde Ps bitme noktasına gelebilirdi ama Sony yinede desteğini kesmedi . Bizim Tr ekibi kadar beceriksizi tahminim hiç bir ülkede yoktur bizimde şansımıza bunlar denk geliyor işte ne yapalım .

• quote:

quote:

Hocam demeye çalıştığım bu zaten, steam'in yaptığını sony neden yapmıyor ? Aral - Steam olayında şöyle bir durum var Aral oyunları kutulu getirtiyor ve ingiltere üzerinden geliyorsa bu oyunlar dolar'ı ve sterlini 1.5 - 2 gibi kurlardan getirtemiyor sonuç olarak güncel kura göre geliyor ve rekabet etmesi imkansız bir hal alıyor. O nedenle müdahale ederek fiyatların onlara mal olan fiyatlara yakın olmasını istiyorlar. Steam - Aral olayında yapılabilecek birşey yok malesef zaten ps4 üzerinde ilk aşamada dolar 1.5 dan alınsın da demiyorum ben ancak en azından 270 gibi uçuk rakamlara da çıkmasın. Yani tüm dünyadan pahalıya oynamaylım ona da razıyız artık.

Steam'de o kadar uçuk olunca satmıyor, PS'de her türlü alıyor ama insanlar hocam olay bu. Cahiller yüzünden biz de bu fiyatlara maruz kalıyoruz.

• quote:

quote:

quote:

Steam'de o kadar uçuk olunca satmıyor, PS'de her türlü alıyor ama insanlar hocam olay bu. Cahiller yüzünden biz de bu fiyatlara maruz kalıyoruz.

Alıntıları Göster
    ülkeler arasındaki ekonomik farklar ve kur farklarından dolayı fiyatlar asla ucuzlayamaz

öyle 3-5 sene önceki gibi çıktığı gün 100 liraya fifa falan almayı unutun dolar böyle kaldığı sürece

adam gidip yeni oyunu 100 lira yaparsa, sen nasıl 10 lira kâr edeyim diye 40 takla atıp endonezya psn'den alışveriş yapıyorsan

dünya'nın geri kalanı da girip türkiye psn'den alışveriş yapmaya çalışır

• quote:

Orijinalden alıntı: inciteen

Yahu bu satışların Türkçe çıkmasına hiç bir katkısı yok . Yılllardır Ubisoft bu ülkede oyun satıyor 1 tane oyununa Türkçe eklediğini gördünüzmü . Aynı şekilde Bethesda , Rockstar ...

Fiyat konusuna gelicek olursak diyecek bir şey bulamıyorum . Aslında bizde yıllardır bunları konuştuk ama Ps Türkiye çıkıpta haklısınız kardeşim bunun için çalışıp fiyatlara düzen vereceğiz demedi . Hatta fiyatlarıda geç berbat bir müşteri hizmetleri var. Playstation adına bu ülkede işini en yapan 23 Studios , yani Sony oyunlarını Türkçeye çeviren ekip :D

Mustafa yiğit güya fiziksel satışlardan sorumlu olduğu için ilgilenmiyor ama dijital oyunlardan sorumlu bir ürün müdürümüzde var . Fakat adını bile bilmiyorum kel bir herif arada bir videolarda gözükür . Neyse yani siz 270 TL barajından bahsediyorsunuz ama bu ülkede 60 dolarlık oyun 300 TL 'den satışa sunuldu . Ve dijital olarak bf ve fifa bunun yanında hiç bir şey gördüğünüz gibi ... Ps Tr ekibi çıkıpta ne yapıyorsunuz kardeşim siz demedi . 2k Battleborn denilen iğrenç oyunu burada 300 TL 'den satışa sundu ve hala daha fiyat aynı . Zaten geri dönüşleri takmıyorlar fiyatın değişmeside söz konusu değil .

İşin aslı Özgür Kirazcı gittikten sonra ülkemizde Ps bitme noktasına gelebilirdi ama Sony yinede desteğini kesmedi . Bizim Tr ekibi kadar beceriksizi tahminim hiç bir ülkede yoktur bizimde şansımıza bunlar denk geliyor işte ne yapalım .

İş ahlakı denen olay bizim toplumda malesef yok denecek kadar az. Eğer biz oyunları yurtdışından daha pahalıya alacaksak TR PSN'in olayı ne? Çeviri stüdyosu ile sony arasındaki köprü mü ? Açıkcası Sony tr kapansın onun yerine çeviri stüdyosu ile iletişime geçsin sony daha karlı çıkar boş yere para ödemez Sony Türkiye çalışanlarına. Tr Psn'in hicbir mantığı olayı yok avantajı yok. Bu işin başına koydukları insanlar hic açıp forumları okumuyor mu acaba? yani türkiyede Playstation ile ilgili kaç tane forum var zaten? Benim bildiğim en aktif olan forum burası donanımhaber. Hiç mi okumuyorlar bu yorumları ? Benim düşüncem okuyorlar ancak burdaki kitle 400-500 kişi hadi 1000 kişi diyelim ( tamamen rastgele gördüğüm yorumlardan yola çıkarak tahmin ediyorum bu sayıları ) ve bu kitleyi yok sayıyorlar çünkü dışardaki kitle daha fazla ve bizim varlığımız bişey ifade etmiyor bu adamlar için. Herkesde kardeşlik yapmıyor, kutulu parasını verip alıyor. Özellikle fifa oynayan kitle kutulu alıyor veya tr psn üzerinden alışveriş yapıyorlar. Çok fazla forumlarla uğraşmadıkları için bilgileri de yok diğer psnler ile ilgili. Sony Tr de bunun avantajını kullanıp fifa 17 270 tl diyor, adam hadi ya o kadar pahalı mı diyor ama para verip alıyor el mahkum diye düşündüğü için.

• quote:

Orijinalden alıntı: defected

ülkeler arasındaki ekonomik farklar ve kur farklarından dolayı fiyatlar asla ucuzlayamaz

öyle 3-5 sene önceki gibi çıktığı gün 100 liraya fifa falan almayı unutun dolar böyle kaldığı sürece

adam gidip yeni oyunu 100 lira yaparsa, sen nasıl 10 lira kâr edeyim diye 40 takla atıp endonezya psn'den alışveriş yapıyorsan

Bu kadar basit bir çözümü olan iş için böyle bahaneler gereksiz geliyor.

Bkz Steam Bunu nasıl aştı. : Ürünler hangi bölgeden alınırsa o bölgede çalışıyor sadece. Bu kadar basit.

çok mu zordu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Opricnik

quote:

Orijinalden alıntı: defected

Bu kadar basit bir çözümü olan iş için böyle bahaneler gereksiz geliyor.

Bkz Steam Bunu nasıl aştı. : Ürünler hangi bölgeden alınırsa o bölgede çalışıyor sadece. Bu kadar basit.

çok mu zordu?

Alıntıları Göster
    Ben hala şunu anlamıyorum bu oyunları neden yurt dışı satış fiyatından satıyorlar?
    Adamlar 70 Euro'dan satıyor evet ama o fiyata kar payı da dahil.
    Yani Battlefield direk kurdan çevrilse bile 226 TL olması lazımken burada 269 TL çok garip.
    Mesela hırsız Aral'ın FIFA'yı 288 TL'den satması? Bu adamlara bu oyun kaça mal oluyor?
    Tahminim %60 %70 karla satıyolar.
    Asgari ücretin 1300 TL olduğu ülkede 300 Tl'ye oyun mu olur ya?

• quote:

Orijinalden alıntı: Yûnus

Ben hala şunu anlamıyorum bu oyunları neden yurt dışı satış fiyatından satıyorlar?
    Adamlar 70 Euro'dan satıyor evet ama o fiyata kar payı da dahil.
    Yani Battlefield direk kurdan çevrilse bile 226 TL olması lazımken burada 269 TL çok garip.
    Mesela hırsız Aral'ın FIFA'yı 288 TL'den satması? Bu adamlara bu oyun kaça mal oluyor?
    Tahminim %60 %70 karla satıyolar.
    Asgari ücretin 1300 TL olduğu ülkede 300 Tl'ye oyun mu olur ya?

Tuttuğunu öpeceksin kardeşim bu ülkede. Aral da öyle yapıyor. İyi yapıyor vallahi. İnsanlar biraz araştırsa böyle yapılmaz.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.