Şimdi Ara

Fifa 17 SSD nin kullanımı %100 e çıkıyor donuyor oyundan atıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
660
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Ne yaptıysam bi türlü çözemedim maç sırasında birden oyun donuyor 10-20 saniye kadar sonra devam ediyor . Tabi eğer online oynuyorsanız sistem sizi otomatikmen atıyor ve yenilmiş sayıyor . Bu donma esasında görev yöneticisinden performansa tıklayarak baktım c sürücüsünün disk usage ı %100 e çıkıyor . Fakat oyun hard diskimde f sürücüsünde . C de SSD imm var . SSD yi bile %100 e çıkarıcak nasıl bir işlem yapıyor oyun orda kurulu olmamasına rağmen anlamıyorum .
    Oyun kapalıyken disk kullanımı %0-3 arasında gidip geliyor .

ekran kartım gtx 780 ti işlemcim i7 4790 işletim sistemim Windows 10 home 64 bit . Ram 16gb ddr3 .

çözüm için denediklerim : Format attım origini ve oyunu baştan silip kurdum .
    Windows background transfer service i disable ettim .
    Oyunu ssd den oynamayı denedim .
    Intel RTS yi kurup power savingi disable yaptım .

Başka hiçbir oyunda böyle bi sorunla karşılaşmıyorum . Bu arada disk kullanımına sebep olan application fifa17 nin kendisi başka bi program yapmıyor disk kullanımını .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Enviable. -- 3 Aralık 2016; 21:37:54 >

• Hocam diski %100e çıkaranın fifa olduğuna emin misiniz. Win10 kullanırken sistemin kendisinden kaynaklı bir durum olduğunu gözlemlemiştim net olarak.
    Windows update, Windows Search & Ağ listesi hizmeti. Bunları mutlaka durdurun & devredışı bırakın. Defender , güvenlik duvarı vb ben bunları da kapatıyorum, rahat ediyorum. Size de aynısını tavsiye ederim.

Geforce experience yüklüyse kesinlikle kaldırın. Driver ı da kendiniz indirip yükleyin, oyunları da kendiniz ayarlayın. Experience uygulaması çok sıkıntılı.
  • Geforce experience sız oynamak dışında dediğiniz herşey yaptım , akşam onuda deneyeceğim . Ve evet eminim fifadan oluyor çünkü donma anında alt tab yapıyorum ve en çok diski meşgul eden program fifa olarak gözüküyor ama komik durum saniyede 5,6 mb dosya yazıyor ama ssd yi yüzde yüz yapabilmek için çok daha yüksek değerlere çıkması gerekiyor diye düşünüyorum . Bide sadece maç içerisinde yapıyor save yaparken falan yapsa anlarım save dosyası yazıyor ama maç içerisindeyken sadece ramden yemesi lazım diskle bi işi olmaması lazım :S

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sorun sanırım ssd den kaynaklanıyomuş , secure erase yapıp automatic defrag ı devre dışı bıraktım , sanırım çözüldü . Çözülmezse buraya editlerim yine .

• Tavsiyem ssdnin üzerine oyun kurma ömrü daha çabuk biter lükse kaçıyo biraz :D
  • Oyun zaten ssd de değil , hiçbir oyunu ssdye kurmadım , ama ister istemez işletim sistemi ssdde olduğu için durmadsn birşeyler silip yazıyo .

• quote:

Orijinalden alıntı: Enviable.

Sorun sanırım ssd den kaynaklanıyomuş , secure erase yapıp automatic defrag ı devre dışı bıraktım , sanırım çözüldü . Çözülmezse buraya editlerim yine .

Ne yazikki yine ayni sorunlar olmaya basladi , ve sunu farkettim her formattan 1 hafta sonra basliyor bu disk usage in artmasi . Is cok komlex bi hal almaya basladi . Cunku yeni keşfettiğim seyler cok garip .

1)HD tune pro kullandim ssd de hiçbir sorun bulmadi hersey iyi durumda.

2)Corsair ssd toolbox kullandim ayni sekilde hersey cok iyi durumda yanliz total host reads 7.3 TB olmasina rağmen writes 56.3 TB olmuş ve bunun fifa 17 yi kurduktan sonra olduğundan şüpheleniyorum cunku secure erase den once 55 TB idi ve yapali sadece 4 gun geçti 4 günde 1 tb yazdiysa 2 ay kadardir fifa oynadigima gore anca hesap tutuyor write ve readin dengeli olabilmesi için . Burdan soyle bi sonuç cikariyorum fifa 17 benim pcmde gereksiz bir sekilde dosya yazıyor .

3)Bu donma sorunu sadece fifada oluyor ama görev yoneticisnden bakıyorum su sekilde bir işlem oluyor normalde fifa 2mb/sn gibi bir işlem yapıyor genellikle sonra donma olunca yani disk usage 100 olunca 4mb /sn lerde geziyor (burasi dikkat normalde hiçbir ssd 4mb/sn lerde kasma yapmaz) . Donmadan hemen sonraki 1 saniyeliğine 80 mb lara cikiyor yazma hizi ama 80 de iken disk usage dusuk , sonra yine 2 mb larda seyrediyor . Yani burdan sunu anlıyorum Fifa durup dururken c sürücüsüne 100mb/sn ile bisey yazmak istiyo ama benim ssd o an bu işlemi kaldiramicak sekilde takiliyo sadece 4mb/sn ile isem yapabilecek kapasiteye düşüyor . SSD deki bu sorun gidince fifa rahatlıkla bu buyuk dosyayi yazıyor .

Kafama takilan sey ise FIFA 17 niye durup dururken bu kadar yüksek boyutlu bir dosya yazıyor (Mac içerisinde iken yazıyor save dosyasi falan değil yani) . Ve benim ssd neden sadece fifadayken bu 4mb/sn lik limite takiliyor .

Not : Fifa 16 da kesinlikle böyle bir sorun yoktu ve fifa 17 nin demosundada ayni sorunla karsilasiyodum .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Enviable. -- 8 Aralık 2016; 12:13:9 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Hocam, hayret içerisinde konunuzu takip ediyorum. Birkaç öneri vereceğim ama yeni gelişmelerden sonra ne diyeceğimi bilemiyorum. Çok ilginç bir durum gerçekten.
    Sorun ssdde desek değil, hddde desek o da değil.

Geforce experience ı kaldırdınız mı, bahsettiğim diğer Windows hizmetlerini devredışı bıraktınız mı mesela. Bunlardan biri sorun çıkarıyor olabilir. Sistem koruması hizmeti , otomatik disk birleştirme, Windows Update, Windows Search, defender, güvenlik duvarı, ağ listesi hizmeti. Gerçi başka oyunlarda sorun yok diyorsunuz ama ben genel anlamda her ihtimale karşı bu husustan bahsetmek istedim.

Bende ssd yok, hiç olmadı. Hdd 8-9 yıllık sata hdd. Sistemim belki de sizdekinin yarısı güçtedir ama ilginçtir ben hiç bu tip bir sorunla karşılaşmadım. Şu an Windows 7 ultimate x64 kullanıyorum. Daha önce Windows 10 pro da kullandım, onda da sorunsuz oynuyordum. Ama şunu söyleyeyim, yüzbinlerce kişide farklı çeşit sorunlar meydana geldi emin olun. Yani yeni frostbite motoruna geçiş acayip sancılı oldu. Oyunun stabil çalışması ayrı dert, çalıştı diyelim oynanıştaki arızalar, server problemleri, gecikme vb ayrı dert. Oyun bozuk tam anlamıyla.

Sağlam sisteminiz var. İşletim sistemlerinde tercihinizi home yerine pro olarak kullanmanızı öneririm. Ha tabi home lisansınız varsa ona birşey diyemem. İsterseniz benim gibi Windows 7 ultimate x64 ile format atıp bir duruma bakın. Olmazsa yine windows 10a dönüş yaparsınız. Evet bir oyun için belki bu kadar uğraşılmaz ama yerinizde olsam ben bu yöntemleri denerdim.

• quote:

Orijinalden alıntı: bulkan

Hocam, hayret içerisinde konunuzu takip ediyorum. Birkaç öneri vereceğim ama yeni gelişmelerden sonra ne diyeceğimi bilemiyorum. Çok ilginç bir durum gerçekten.
    Sorun ssdde desek değil, hddde desek o da değil.

Geforce experience ı kaldırdınız mı, bahsettiğim diğer Windows hizmetlerini devredışı bıraktınız mı mesela. Bunlardan biri sorun çıkarıyor olabilir. Sistem koruması hizmeti , otomatik disk birleştirme, Windows Update, Windows Search, defender, güvenlik duvarı, ağ listesi hizmeti. Gerçi başka oyunlarda sorun yok diyorsunuz ama ben genel anlamda her ihtimale karşı bu husustan bahsetmek istedim.

Bende ssd yok, hiç olmadı. Hdd 8-9 yıllık sata hdd. Sistemim belki de sizdekinin yarısı güçtedir ama ilginçtir ben hiç bu tip bir sorunla karşılaşmadım. Şu an Windows 7 ultimate x64 kullanıyorum. Daha önce Windows 10 pro da kullandım, onda da sorunsuz oynuyordum. Ama şunu söyleyeyim, yüzbinlerce kişide farklı çeşit sorunlar meydana geldi emin olun. Yani yeni frostbite motoruna geçiş acayip sancılı oldu. Oyunun stabil çalışması ayrı dert, çalıştı diyelim oynanıştaki arızalar, server problemleri, gecikme vb ayrı dert. Oyun bozuk tam anlamıyla.

Sağlam sisteminiz var. İşletim sistemlerinde tercihinizi home yerine pro olarak kullanmanızı öneririm. Ha tabi home lisansınız varsa ona birşey diyemem. İsterseniz benim gibi Windows 7 ultimate x64 ile format atıp bir duruma bakın. Olmazsa yine windows 10a dönüş yaparsınız. Evet bir oyun için belki bu kadar uğraşılmaz ama yerinizde olsam ben bu yöntemleri denerdim.

Geforce experience sildim , Windows hizmetlerini de kapatip denedim ne yazikki olmadi . Evet home da lisansim var ve o yüzden sadece fifa için değiştirmek istemiyorum . Ve ne kadar gariptir ki frostbite engine 2011 den beri kullanilan bir oyun motoru . Frostbite enginedede (battlefield 3) frostbite 3 tede (battlefield 4) hic bir sorun yasamamistim ve hala yasamiyorum . Sanirim fifanin c surucume ne yazdigini bulursam o ipucuyla devam edebilirim sorunu bulmaya . Artik oyunu calistirmaktan cok sorunun niçin olduğunu merak etmekten bulmaya calisiyorum :D . Varsa bildiğiniz bi program anlik olarak o an ssdnin nereye ne yazdigini gösteren yani fifanin ne için kullandigini ogrenebilecegim cok güzel olur .

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.