Merhaba, kısaca durumu özetlemem gerekirse 3 gün önce bilgisayarımın işlemcisi ve ekran kartına macun değişimi yapıp toz temizliği yaptım. Sonrasında sistemi kurup başlattığımda anakartın DRAM LED'inin yandığını gördüm. RAM'lerden birini çıkarınca bilgisayar açıldı ve sorunlu RAM'i silgi ile temizleyip ertesi sabah bilgisayara takıp açtığımda sorunsuz açıldı. Her zaman girip 80-100 FPS arası aldığım Rise Online isimli oyuna girdim ve ekran kartım %100 işlemcim %20 değerlerindeydi FPS 50'den başlayıp 0'a kadar indi. Sorunu araştırdığımda birçok yöntem denedim fakat sonuç yine aynı. Counter Strike 2 oyununda da lobide bile 10 FPS alıyorum yani oyuna özel bir durum değil. Oyunu açınca görev yöneticisindeki veriler bu şekilde. Eğer bu sorun ile ilgili fikri olan ya da deneyimleyen var ise yardımcı olursa çok sevinirim. Şimdiden teşekkürler. Denediğim yöntemler; Format attım. DDU ile ekran kartı sürücüsünü kaldırıp tekrar kurdum. Sistemi tekrar açıp ekran kartı ve işlemci macunlarını kontrol ettim. NVIDIA ayarlarından yüksek performans ve ekran kartımı seçtim. Sürücüleri güncelleştirdim. Sistem bilgilerim; Ryzen 5 5600X işlemci. GTX 1660 Super ekran kartı. G.Skill flarex Dual 8 GB RAM. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi elifemelo -- 8 Kasım 2023; 16:54:3 > |
GPU %100 kullanılıyor ama oyunda 1 FPS alıyorum
-
-
Oyun esnasında ekran kartının ısı değeri ve bellek kullanımı neydi?
-
Muhtemelen soğutucuları düzgün oturmamış.
-
Oyun esnasındaki veriler bu görüntüde paylaştığım şekildeydi.
-
Fanların hızı gayet normal görünüyor.
-
Ekran kartı fanlarının döndüğünü görebiliyor musun?
-
Evet gayet hızlı dönüyorlar.
-
Aklıma ekran kartı işlemcisinin metal plakaya değmediği geliyor.
Bunun dışında ne önersem risk.
-
Bu durumda oyun içi FPS düşüşü yaşanıyor mu eğer sebeplerden biri bu ise kartı söküp tekrar deneyebilirim.
-
Evet plaka ekran kartının macun sürdüğün yere değmiyorsa soğutmuyor demektir.
Ekran kartını tekrar sök. Zaten macun iyice yayılmışsa temas ediyor demektir yayılmamışsa metal plaka hiç temas etmemiş demektir.
-
Şimdi söküp tekrar deneyeceğim. Sorun bundan kaynaklı değilse aklınıza gelen başka bir etken var ise yazabilir misiniz? Denerken onu da kontrol edeyim. Teşekkürler.
-
Aklıma başka bir şey gelmiyor umarım işe yarar.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X