Bildirim
25 FPS ile 60 FPS Fark Anlaşılabilirmi ?
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü, 1 Mobil
Giriş
-
İnsan gözü saniyede 62~63 kare alıyor diye biliyorum ve ayrıca hissediyorum, yani kısaca 63 ile 120 arasındaki farkı anlayamazsın ancak 25 ile 60 çok bariz bi şekilde farkediliyor -
Gözümüze bi ekran kartı lazım. -
Ben Black ops'ta minumum FPS'yi 70'te tutabilmek için i5 2500K aldım gerisini sen düşün. Phenom II x4 965be 3.8 ghz, yetersiz geliyor bu oyuna... Yada Oyunun optimizasyonu rezalaet ne dersen de ? -
quote:
Orijinalden alıntı: OPTİMİST
Ben Black ops'ta minumum FPS'yi 70'te tutabilmek için i5 2500K aldım gerisini sen düşün. Phenom II x4 965be 3.8 ghz, yetersiz geliyor bu oyuna... Yada Oyunun optimizasyonu rezalaet ne dersen de ?
Oyun rezalet mv2 yi 50 fps de oynuyorum bo u 15 -
quote:
Orijinalden alıntı: allibo
Gözümüze bi ekran kartı lazım.
263 Megapixellik bir görüntüyü 3 boyutlu olarak 63 fps sabit veren bir ekran kartı daha bilmiyorum ama Dünyada -
quote:
Orijinalden alıntı: Kıvan Ç
Beyler FPS konusu doğrudan ekran kartıyla ilişkilendirilebilir ondan buraya açtım.
İnsan gözünün saniyede 24 kare gördüğünü duymuştum.Yani 24 FPS.
O zaman insan gözü 25 FPS ile 60 FPS arasındaki farkı anlayabilirmi ?
Bariz oranda fark oluyor.Hatta bazı tip grafik motoruyla yapılan oyunlarda bile(özellikle Just Cause 2) 45 fps ile 60 arasında çok fark var.Adeta 20 fps gibi 45 fps ile oynanılan durum.İnanılmaz mouse lag falan yapıyor oyunda.
Daha bu tip en az 5-10 tane oyun vardır -
quote:
Beyler FPS konusu doğrudan ekran kartıyla ilişkilendirilebilir ondan buraya açtım.
Tabi ki anlaşılır..çok büyük fark var..bırak 25'i 50 ile 60 arasını bile anlayabilirsin..şahsen 60fps altı oynadığım oyundan zevk almam ( XBox'da 30fps'ye mecburuz o ayrı ) -
Verdiğiniz bilgiler için sağolun. -
-
İnsan Gözü saniyede 25 Kare gorur bu bilimsel bir gerçekdir ama
şuda var Saniyede 25 kare gosteren bilgisayar toplasan bile bu çatişmaya girince10fpsye kadar düşücek ve tamamen akıcı olmıyacak -
quote:
Orijinalden alıntı: veto1214
İnsan Gözü saniyede 25 Kare gorur bu bilimsel bir gerçekdir ama
şuda var Saniyede 25 kare gosteren bilgisayar toplasan bile bu çatişmaya girince10fpsye kadar düşücek ve tamamen akıcı olmıyacak
Bakın arkadaşlar bu doğru. İnsan gözü yaklaşık 25 kare saniye görür. mesela bizimtasarruf ampuller 60 fps biz göremeyiz onu ama sinekler görüyor mesela...
Örnek olarak 1366*768 de oynayacağını farz edelim. Burada 6850 ile 6950-6970 hatta 6990 arasında bir fark göremessin. Ancak Nvidia düşünürsen Phsyx s
z oynamam dersen Gtx 560 ti veya 570 e bakarsın...
Sonuç olarak unu diyorum. Ekran çözünürlüğü ve bütçeni belirtirrsen onitörün de Full hd değil ise seçeceğin kartı da ona göre seçebiliriz...
Bir de arkadaş demiş çatışma filan diye oyundan oyuna değişiyor o olay. mesela ben Crysis 2 yi 4650 ile 25 pfs ile oynuyorum. çatışmada 19 oluyor en kötü. Benim tüplü mobitör ve 20 tl lik klave fare setiyle benim için sıkıntı olmuyor. yani şöyle düşünme 25 fps iyidir 20 fps slayt gösterisi gibidir diye bir şey olmasın. Sistemin zaten önerileni tutarsa 60 fps olarak ayarlanmıstır diye düşünüyorum o ayarlar
-
quote:
24 kare saniye insan gözünün ekrandaki değişiklikleri farkedemeyeceği en alt saviyedir.
Ki bu yüzdendir ki 24 kare saniyede uzun süre görüntü izlenemez baş ağrısı, göz ağrısı vb durumlar oluşur.
Soruna gelince evet insan gözü 24 kare/sn ile 60 kare/sn arasındaki farki çok rahat farkedebilir hatta diyebilirimki insan gözü 120 kare/sn ye kadar algılama yapabilir.
Ki tabiki bu da en üst seviyedir. Genelde 60-80 kare/sn den sonra farkedememeye başlar.
Soru bilgisayarla ilgili olduğu için şunu da söyleyeyim bu karelenme farkı grafik motoruyla da çok ilgilidir yani crysis de 25kare/ saniyede karelenme fark edilemiyorken call of duty de aynı görüntüyü yakalamak için 40 kare/sn oranını bulmak gerekir vb.
-
farkı ayırtedemesin dedim ama altsınırda Çok film izlersen başın ağrır -
İnsan gözü 60 fps yi fark edemez... Sen evindeki tasarruflu ampulun yanıp söndüğünü görüyor musun??????? -
Bazı oyunlarda 120 fps ile 250 fps arasındaki farkı bile anlarsın. Oyunun oynanış hissi değişir.
Bu konuyu daha uzun yazmayayım ne zaman forumda konusu dönse en sonunda tartışma oluyor. -
quote:
Orijinalden alıntı: Poyri!!!
Bazı oyunlarda 120 fps ile 250 fps arasındaki farkı bile anlarsın. Oyunun oynanış hissi değişir.
Bu konuyu daha uzun yazmayayım ne zaman forumda konusu dönse en sonunda tartışma oluyor.
hocam ilkokuldan Diploma verdilermi
Hocam Csden adam 1000fps aliyo bişe oluomu TF2 den 600-1000fps aliyo hangi oyunda anlıcan Anlayamazsın imkansız 60fps Yi geçince zaten Aradiki fpsler Yok olur orn 120 FPS ALION milisaniyede gelen 2goruntuden biri kaybolur -
hareketli görüntü için
24 kare lazım 24 te çok sınır bir değer fakat sabit 24 alırsa sabit olmayan bir 60 fps den daha iyidir -
fark tam olarak aksiyon sahnelerde anlaşılır. kare atlama arttıkça insan gözü algılamasıda artıyor bu nedenle 30-35fps ve yukarısı idealdir. -
Arkadaşlar sabit 25fps ile sabit 60 fps arasında fark yoktur . Nasıl yoktur diyeceksiniz .Mesela bilen bilir çoğu film 23.976 fpsdir.Ama tamamen sabittir bu fps o yüzden hareketli sahnelerde bile hiç filmin takıldığını hissetmeyiz yada yavaş aktığını. Ancak oyunlar filmlerden farklıdır çoğu kullanılan fps gösteren programlar saniyede verilen ortalama fpsyigösterir . Bu nedemek mesela şöyleki crysis oynuyoruz örnek veriyorum hiç mouseyi hareket ettirmeden aynı yerimizde durarak 25fps alıyoruz daha sonra oyuna başladık mekanlar değişti yavaş yavaş yürüyoruz mouse çeviriyoruz canavarlar çıkıyor , ekran kartı habire farklı işlemler yapıyor o yüzden fps sabit kalmıyor çok ani o fps programlarının göstermediği micro shutteringler oluyor oyunda mesela bi anlık fps 10'a düşüyor .Bunu bazı insanlar anlamayabilir çünkü çok anlık birşeydir bu fraps gibi programlarda ortalama gösterdiğiinde göstermezler . Ancak aynı oyunu crysisi 60fpsde oynarken fps en fazla anlık olarak 40lara 50lere düşer buda hareketli bir görüntü için çok yeterli olduğundan hiçbirşey fark etmeyiz.Durum böyle oluncada 25fps ile 60fpsarasında fark var gibi gözükebilir. Bu arada monitörünüzün yenileme hızı(genellikle60 olur).Onun üzerinde bir fps alıyorsanız örneğin 100-200 bunun 60la arasında hiçbirfark yoktur . Sadece fark var diyenler psikolojik olarak söyler bunu zaten o monitör afedersiniz kıçınıda yırtsa 60dan fazla veremez saniyede
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Benzer içerikler
- gpu hotspot nedir
- geforce 940mx
- amd radeon r7 200
- wattman hatası nedir
- yüksek duyarlıklı olay süreölçeri nedir
- amd fluid motion frames 2
- fsr 3.1
- monster ekran kartı
- rtx 4080 ti
- radeon 780m
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X