Şimdi Ara

25 FPS ile 60 FPS Fark Anlaşılabilirmi ? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
88
Cevap
0
Favori
4.768
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Rocky Balboa®

quote:

Orijinalden alıntı: sangreal_1905

en basitinden sabit 23.976 fps film izliyoruz ve onu splash pro player 60 fps calıstırın bakalım nasıl fark oluyor barız anlasılıyor.+ oyunlardada 24 ve 60 arasındakı fark anlaşılıyor fakat 60 yukarsını ben farkedemedim

Filmi nasıl 60fps'de çalıştırabiliriz hocam ? merak ettim nasıl bir fark olucak

Resimde ayarlar var buyur playerın sol alt kısmında M GPU simgesi gelıcek.

25 FPS ile 60 FPS Fark Anlaşılabilirmi ?

Resim alıntıdır.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Rocky Balboa®

quote:

en basitinden sabit 23.976 fps film izliyoruz ve onu splash pro player 60 fps calıstırın bakalım nasıl fark oluyor barız anlasılıyor.+ oyunlardada 24 ve 60 arasındakı fark anlaşılıyor fakat 60 yukarsını ben farkedemedim

Filmi nasıl 60fps'de çalıştırabiliriz hocam ? merak ettim nasıl bir fark olucak

Resimde ayarlar var buyur playerın sol alt kısmında M GPU simgesi gelıcek.

25 FPS ile 60 FPS Fark Anlaşılabilirmi ?

Resim alıntıdır.

Sağolasın

• quote:

Orijinalden alıntı: A35A

quote:

Orijinalden alıntı: bonser24

quote:

60 fps uzerını farketmek ıcın zaten 120 hz ve uzerı monıtor gereklı..60 hz lık monıtorden su an kullandıgım 120 hz monıtore ılk gectıgımdekı saskınlıgımı ıfade edemem..60 hz monıtorlerın ne kadar yavas kaldıgını bızzat hıssettım..bu dedıgım olay tamamıyle alıskanlık meselesı..15'' crt monıtorde oyun oynamaya baslamıstım..o zamanlar sorsanız halımden gayet memnundum..fps nın ne oldugunu bıle bılmezdım..bu konu tamamıyle bılgı ve bırıkım uzerıne daha net sekılde anlasılmakta..15-20 fps ıle oynayıp oyun yag gıbı akıyor dıyenlerıde cok gorduk..su ayarlarda oyun gayet akıcı dıyenlere ss uzerınde fps degerını gormedıkce gulup gecıyorum..bundan once sıstemlerıne bakarak ımkansız oldugunu anladıgım ıcın..

Kesinlikle katiliyorum

120hz de oyun oynamak ayri bir durum. Bence cok daha guzel bir his veriyor.

Su an 1440p bir monitor kullanmasaydim, kesin 1080pde 120hz monitor kullanirdim.

zaten bende bu monıtorden anca ultra hd desteklı ve gene mın 120 hz olan bır monıtore gecerım..120 hz monıtorun dıger yanıda oyunları yuksek fps ıle oynamak zorundayız..mısal 60 hz lık monıtorde akıcı gelen goruntu 120 hz monıtorde gelmeyebılır..hz degerı yukseldıgınden dolayı en ınce detayı bıle gostermekte..soyle soylım benım ıcın mın fps degerı 60 dır..60 ın altında resmen akıcılık gıtmekte..

• 50 ile 60i bile anlasilir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • iyi bir oyuncuysan 5 fps'yi bile anlarsın hatta hangi hız kaç fps ölçmeden yaklaşık olarak anlarsın birisi 70 karede tutmaya çalıştım demiş i5 aldım demiş phenom yetmedi demiş kullandığı çözünürlükte i5 nasıl farkedebiliyor anlaşılır gibi değil

ve ps2 emulatörü gibi farklı türevdeki görüntülerle uğraşsaydınız kare sayının çok mühim olmadığını görürsünüz

izah edeyim:
    eğer sisteminiz yetmiyorsa birçok oyunda kare atlama vardır ve çok çabuk devreye girer oyun birden 60 karede bile takılma hissi uyandırır öte yandan mafia 2 gbi işlek bir oyun oyun oynarsanız 35 karede bile 60 kare etkisiyle oynarsınız önemli olan gösterilen kare sayısı değil atlanan kare sayısı

hatta kare atlama olmadan bile 40 fpsde takılan oyunlar gördüm zamanında

ve göz 24 kare görmez 60 kare görür hatta bir rivayete göre 100 ve bence hepside doğrudur

mantıklı düşünün madem 24 kareden fazlasını göremiyoruz neden 800HZ tv üretiliyor ve farkı nasıl anlayabiliyoruz.....

• Ben kaç yıldır oyun oynuyorum ve bir değerlendirme yapacak olursam bu konuda en net diyeceğim, kimi oyunlarda 30 fps ile gayet akıcı oynanabilirken kimi oyunlarda 60 tan 50 ye düşşün hemen o takılma hissi, rahatsız edici atlamalar geliyor. Bu neden oluyor hiç bir fikrim yok lakin en temelde olay budur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: m@trix

Ben kaç yıldır oyun oynuyorum ve bir değerlendirme yapacak olursam bu konuda en net diyeceğim, kimi oyunlarda 30 fps ile gayet akıcı oynanabilirken kimi oyunlarda 60 tan 50 ye düşşün hemen o takılma hissi, rahatsız edici atlamalar geliyor. Bu neden oluyor hiç bir fikrim yok lakin en temelde olay budur.

dedıgın olay oyun motorundan kaynaklı..
  • Farkemez diyenler bana göre ağır fakirdir. Açık ve net.

PC ortamındaki girdi ve çıktıları tasarruflu ampülle bir tutan ampülleri de gördük bu forumda.
  • ben bilimadamıyım, elektron mikroskopuyla baktım az evvel, bayagı farkediliyormuş
    http://shiftdelete.net/dunyanin-en-guclu-mikroskobu-21321.html

işte bununla baktım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BoRaXiN -- 10 Şubat 2013; 0:58:21 >

• Okul yıllarında CS oynarken showfps yazıp 99'ları görmezsek olmazdı o zaman ne olduğunu bile bilmezdik ama artık anlayabiliyoruz,
    Anlaşılmaz diyenlere bi oyun açın fraps ile bakın 24-25 ile direkt kasıyo bu oyun der insan çok net (bi oyuncu için)
    Eskli tüplü monitörlerde 60Hz 75Hz farkını bile farkedebiliyordum,gayet kolay bi şekilde,fps olayı çok daha kolay onun yanında :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Harpooner

Okul yıllarında CS oynarken showfps yazıp 99'ları görmezsek olmazdı o zaman ne olduğunu bile bilmezdik ama artık anlayabiliyoruz,
    Anlaşılmaz diyenlere bi oyun açın fraps ile bakın 24-25 ile direkt kasıyo bu oyun der insan çok net (bi oyuncu için)
    Eskli tüplü monitörlerde 60Hz 75Hz farkını bile farkedebiliyordum,gayet kolay bi şekilde,fps olayı çok daha kolay onun yanında :)

bahsettiğin hz'de zaten ekran yenileme olayıdır 99 kare yazsada ekran 60 hz ise en fazla göreceğin 60 karedir kart 99 kare çıkarır ekran 60 kare gösterir ve kırılmalar olur vsync'in ne olduğunu duyduysanız demek istediğimi anlamışsınızdır zaten kimileri 100 kare almayınca rahat edemiyor ya sonra lanet olsun amd'ye 90 kare gösterdi intel 100 gösteriyordu diyor salak sanki monitörün 100 kare gösteriyor mu??? lafım sana değil yanlış anlaşılmasın

• Ben 300 FPS altında olduğunda bir oyun çok rahatsız oluyorum 299.75 indiğinde o farkı hissediyorum.O yüzden hep 2000 TL lik kartlara ihtiyacım var. 25 FPS de insanlar nasıl oynuyor aklım almıyor.ben oynasam herhalde zaman durmuş gibi olur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: enoes

quote:

Orijinalden alıntı: Harpooner

Okul yıllarında CS oynarken showfps yazıp 99'ları görmezsek olmazdı o zaman ne olduğunu bile bilmezdik ama artık anlayabiliyoruz,

bahsettiğin hz'de zaten ekran yenileme olayıdır 99 kare yazsada ekran 60 hz ise en fazla göreceğin 60 karedir kart 99 kare çıkarır ekran 60 kare gösterir ve kırılmalar olur vsync'in ne olduğunu duyduysanız demek istediğimi anlamışsınızdır zaten kimileri 100 kare almayınca rahat edemiyor ya sonra lanet olsun amd'ye 90 kare gösterdi intel 100 gösteriyordu diyor salak sanki monitörün 100 kare gösteriyor mu??? lafım sana değil yanlış anlaşılmasın

fps olaylarında en büyük isteğim hep sabit 60 fps , gram ,nokta değişmesin bana yeter :)

• quote:

Orijinalden alıntı: Knisath

Ben 300 FPS altında olduğunda bir oyun çok rahatsız oluyorum 299.75 indiğinde o farkı hissediyorum.O yüzden hep 2000 TL lik kartlara ihtiyacım var. 25 FPS de insanlar nasıl oynuyor aklım almıyor.ben oynasam herhalde zaman durmuş gibi olur.

ben sahsen 50 fps ye dusunce akiciligi kaybediyorum oyunlarda.

BU kanitlanan birsey

http://boallen.com/fps-compare.html

Bu siteye bakarsaniz, 30 fps ve 60 fps nin akiciliginin ne kadar farkli oldugunu gorursunuz.
  • quote:

quote:

Ben 300 FPS altında olduğunda bir oyun çok rahatsız oluyorum 299.75 indiğinde o farkı hissediyorum.O yüzden hep 2000 TL lik kartlara ihtiyacım var. 25 FPS de insanlar nasıl oynuyor aklım almıyor.ben oynasam herhalde zaman durmuş gibi olur.

ben sahsen 50 fps ye dusunce akiciligi kaybediyorum oyunlarda.

BU kanitlanan birsey

http://boallen.com/fps-compare.html

Bu siteye bakarsaniz, 30 fps ve 60 fps nin akiciliginin ne kadar farkli oldugunu gorursunuz.

aynen 60 fpsnin altında oynayamıyorum nedense

• quote:

birde böyle dalga geçenler var sanki söylediğimiz yanlış gibi.....
  • quote:

quote:

Hayir cidden bu seye benziyo

Hyudani de arabadir, Mercedes de... Mercedes e binmek daha keyiflidir ama Hyundai ye binilmiyecek diye birsey yok

60 fps ve hatta daha uzeri her zaman daha akici bir oyun saglar. Bunun aksini iddia eden arkadaslar, ya olayin maddiyat boyutundalar, yada gercekten arastirma yapmiyolar.

Cok anlamsiz bir muhabbet cunku.

BF3 te 60dan 50 ye insem sinir oluyorum ben sahsen. Akicilik etkileniyor.

60 fps stabil her oyunda en optimum seviyedir. FPS olsun, isterse satranc olsun. Ben oyuncuyum diyen herkesin hedefi stabil 60 fps de oyunlari oynamaktir. Bu minimum hedeftir, ve daha hardcore oyuncular 120 fps ye kadar cikartmak isterler bu oyunlari.

ha 30 fps de oyunda oynanir, ama akici olmaz.

PS3 u satmamin nedeni buydu zaten. Oyunlar ya 30 a yada 45 e kitliydi. Call of Duty den tutun da Just Cause 2 ye hadar her oynadigim oyun 60 fps sayesinde konsoldan cok daha akicidir.

Ama boyle sacma sapan maddiyat olaylarina girenleri anlamak zor.

Edit : Bu arkadaslar bizi sanirim elimizde sampanya, oyun oynarken ukala ukala gulupte " ah sekerim 59 a dustum, hahaha. hemen yeni bilgisayar alalim " dedigimizi filan zannediyolar herhalde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iARDAs -- 10 Şubat 2013; 2:04:46 >

• quote:

quote:

quote:

Hyudani de arabadir, Mercedes de... Mercedes e binmek daha keyiflidir ama Hyundai ye binilmiyecek diye birsey yok

60 fps ve hatta daha uzeri her zaman daha akici bir oyun saglar. Bunun aksini iddia eden arkadaslar, ya olayin maddiyat boyutundalar, yada gercekten arastirma yapmiyolar.

60 fps stabil her oyunda en optimum seviyedir. FPS olsun, isterse satranc olsun. Ben oyuncuyum diyen herkesin hedefi stabil 60 fps de oyunlari oynamaktir. Bu minimum hedeftir, ve daha hardcore oyuncular 120 fps ye kadar cikartmak isterler bu oyunlari.

PS3 u satmamin nedeni buydu zaten. Oyunlar ya 30 a yada 45 e kitliydi. Call of Duty den tutun da Just Cause 2 ye hadar her oynadigim oyun 60 fps sayesinde konsoldan cok daha akicidir.

ben sana bişe demedim ki 300cü arkadaşa dedim ayrıca yukarda yazdığıma bakarsanız ben 5 fpsden bahsediyorum

ve önemli olan aldığınız kare değil önce gösterilen kare sonra görülen kare ve son olarak üretilen kare

mesela uzaktan bakarsanız daha akıcı görünür oyunlar sırf bu yüzden amazing spiderman oyununu kaliteden ödün veremediğim için kolla oynuyorum halbuki mouse ile daha zevkli meret

• quote:

quote:

quote:

quote:

ben sana bişe demedim ki 300cü arkadaşa dedim ayrıca yukarda yazdığıma bakarsanız ben 5 fpsden bahsediyorum

ve önemli olan aldığınız kare değil önce gösterilen kare sonra görülen kare ve son olarak üretilen kare

mesela uzaktan bakarsanız daha akıcı görünür oyunlar sırf bu yüzden amazing spiderman oyununu kaliteden ödün veremediğim için kolla oynuyorum halbuki mouse ile daha zevkli meret

hocam bende mesaj yazdiginiz arkadas icin dedim zaten.

Sizi desteklemek adina

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

hocam bende mesaj yazdiginiz arkadas icin dedim zaten.

Sizi desteklemek adina

pardon birader yazının hepsini okumamışım benim hatam ve söylediğin çok doğru 60 fpsden yukarısı bazen rahatsız edici boyuta ulaşabiliyor mesela dediğim gibi ps2 gibi konsol oyunları oynarsanız zate frame limit açık oynarsınız yoksa oyuna yetişemezsin 60dan fazlası hızlı çekim modu gibi bişe oluyor tabi pc oyunlarında durum farklı ama genede 60dan fazlasıda 3d kullanmayan için monitörü 200hz destekli tv olmayan için zarar.....

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.