Şimdi Ara

25 FPS ile 60 FPS Fark Anlaşılabilirmi ? (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
88
Cevap
0
Favori
4.757
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Uzun süre 30fps üstünde oynayınca gözüm veya başım ağrıyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: A35A

Sevindim biraz egitebildigime seni.

Üstün engin bilgilerinizle herkese ışık tutuyorsunuz şu anda 60 FPS altının akıcı olmadığını söylerek kim olsa sevinir birilerini böyle harika bilgilerle eğittiğiniz için.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: teddybear01

quote:

quote:

Hayır farkedemezsin.Ama her oyunda ani takılma olduğu için 25 den bi salise 5 fps ye düşer o an takılıyor zannedersin.
    Bu arada 25-60Fps arası akıcıdır.Ondan sonrası bazı oyunlarda uyuşmazlıklara, değişik görüntülere yol açabilir.

Akicidir ama FPS ne kadar artar ise akicilikta o kadar artar.

45 30 dan daha akicidir
    60 ise 45 den daha akicidir.

120 hz monitor kullandim, sorun yaratan bir oyun dahi oynamadim. Ama olmaz demiyorum.

Gecen sene Transformers War for Cybertron oynadim biraz. oyunun akiciligi cok kotuydu. Megersem 30 fps ye kilitlenmis oyun. Bu kiliti config dosyalarindan actim be 60 fps ile oynadim. Her sey cok daha akiciydi.

Kesinlikle fark var.

Monitorunun 120hz olmasından o. Monitorun Hz sınırı akıcılığın son noktasıdır.Genel olarak 60 olduğu için öyle dedim.Bu arada tabiki fps yüksek olursa daha iyi ama 25fpsye yada 60fpsye kilitlenmiş(Filmler örneğin) şeyler arasında akıcılık farkı olmaz.Oyunlarda kilitlense bile ani birşeyde düşüş yaşanabileceği için yaşanabilir.

Filmer cok farkli tabi.

Mesela Hobbit filmi 48 fps ile cekildi.

Kimi insanlar artik filmlerde 48 fps gelecektir derken, kimileri ise hareketin hizli olmasindan yakinmis. Alistigimiz film konseptinin disindaydi demis.

Turkiyede 48 fps gosterim olmadi sanirim. Emin degilim. Belkide olmustur.

izlemek lazım

• quote:

Orijinalden alıntı: Knisath

quote:

Sevindim biraz egitebildigime seni.

Üstün engin bilgilerinizle herkese ışık tutuyorsunuz şu anda 60 FPS altının akıcı olmadığını söylerek kim olsa sevinir birilerini böyle harika bilgilerle eğittiğiniz için.

BANA akici gelmiyor dedim.

genel olarak akici degildir demedim. Goz degiskendir. Kimi insana 30 fps gayet akici gelir sorun yok. Ben 30 fps bana akicidir diyenlere sesimi cikartmiyorum. Sorun sadece daha fazlasi farketmez diyenlere. Bide sizin gibi 60 fps veya daha fazlasi kovaliyan adamlar ile kendi capinda dalga gecenlere.

Sozleri carptirmayalim lutfen.

Hatta mesajlarimi tam okursaniz PS3 zamaninda 30 fps ye alisinca bir sorunum olmamisti bile dedim.

Fakat sizin isiniz gucunuz olaylari carptirmak veya insanlarin fikirleri ile dalga gecmek anlasilan.

Umarim biraz daha iyi anlarsiniz diye ozetliyim.

Son mesajim size bu konuda

30 fps de rahatim ve oyunlar akicidir diyene bir tek itirazim yok

40 fps ustu hersey iyidir diyene bir tek itirazim yok

ama 60 fps gereksiz, fark asla yoktur diyenelre itirazim. Fark kendi gozleri icin belki olmayabilir, ama teknik acidan dahi 60 fps stabil ile 45 fps stabil arasinda fark vardir.

60hz gereksiz diyen herkesi, monitorunun refresh rate ini 30a dusurmelerini ve mouse hareketlerine bakmasini tavsiye ediyorum.

Umarim anlamissinizdir dedigimi.

Sizin gibi yok 300 FPS den asagi oynamam, 2000 TL karta harcarim diye kendi capinda ironi yapip, yuksek fps hiz seven ve pahali kart kullanan insanlara kendi capinizda enayi demeye calismaniz ise gercekten bilgisizlikten geliyor. Kusura bakmayim.

Baska konularda tartismak uzere. Ama sizinle bu konuda daha fazla konusmak istemiyorum. Iyi pazarlar.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Hayır farkedemezsin.Ama her oyunda ani takılma olduğu için 25 den bi salise 5 fps ye düşer o an takılıyor zannedersin.
    Bu arada 25-60Fps arası akıcıdır.Ondan sonrası bazı oyunlarda uyuşmazlıklara, değişik görüntülere yol açabilir.

Akicidir ama FPS ne kadar artar ise akicilikta o kadar artar.

45 30 dan daha akicidir
    60 ise 45 den daha akicidir.

120 hz monitor kullandim, sorun yaratan bir oyun dahi oynamadim. Ama olmaz demiyorum.

Gecen sene Transformers War for Cybertron oynadim biraz. oyunun akiciligi cok kotuydu. Megersem 30 fps ye kilitlenmis oyun. Bu kiliti config dosyalarindan actim be 60 fps ile oynadim. Her sey cok daha akiciydi.

Kesinlikle fark var.

Monitorunun 120hz olmasından o. Monitorun Hz sınırı akıcılığın son noktasıdır.Genel olarak 60 olduğu için öyle dedim.Bu arada tabiki fps yüksek olursa daha iyi ama 25fpsye yada 60fpsye kilitlenmiş(Filmler örneğin) şeyler arasında akıcılık farkı olmaz.Oyunlarda kilitlense bile ani birşeyde düşüş yaşanabileceği için yaşanabilir.

Filmer cok farkli tabi.

Mesela Hobbit filmi 48 fps ile cekildi.

Kimi insanlar artik filmlerde 48 fps gelecektir derken, kimileri ise hareketin hizli olmasindan yakinmis. Alistigimiz film konseptinin disindaydi demis.

Turkiyede 48 fps gosterim olmadi sanirim. Emin degilim. Belkide olmustur.

izlemek lazım

Evet malesef TR de hep 3D olarak oynatildi film.

48 fps 2d olarak izlemeyi cok istiyorum. Bluray ciksa alacam zaten.

• abiler madem konu çözünürlük,akıcılık gibi şeylerden açıldı bende bir soru sormak istiyorum.Benim bir 1024x768 monitörüm var.ben bu monitörle mesela bf3'te hangi kart ile aa olmadan ultra ayarlarda akıcı oynarım ???
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Flyingpig

60 hz ve 120 hz masaüstünde bile fark ediliyor, 60 hertzte kullanınca masaüstü takılıyor gibi geliyor bana 120 hz çok akıcı
    BF3 te falanda denedim 100 hz'e kadar akıcılık yok benim için

Kesinlikle

Ben de 120hz monitor kullaniyordum. Yasadigim bir olayi anlatayim.

120hz e o kadar alistimki, daha sonra bilgisayara format attim, herseyi tekrar yukledim. Oyun oynamaya basladim, oyunlar eskiye nazaran sanki takiliyomus hissi verdi bana. Sinir oldum ne oluyo diye, baktim ki masaustunde ekrani format sornasi 120 ye getirmeyi unutmusum. 60 hz de kalmis. 120 ye getirince her sey daha akici oldu.

Su an benim monitorum 60hzlik. 1440p cozunurlukte oynamasam, direk 120hz monitor ile yola devam ederdim kesinlikle.

Ben sunu anlatmaya calisiyorum.

30 fps ile de bir oyun oynanir. Konsollar genelde 30da zaten. Fakat daha fazla fps nin akiciligininda oldugu bir gercek. Bu yuzden benim icin taban rakam 60. 60dan asagiya dusmemeye gayret ediyorum oyunlarda. Ve insanlarinda bu 60 fps ve sonrasi fark etmiyo demeleri komik cunku teknik olarak bile bastan hatali bu varsayim.

1440p monitorlerde 120hz ciksa keske de kullanabilsem.

100hertzin altında bf3 oynayınca oyunu silesim geliyor biraz da alışmakla alakalı bir olay

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Flyingpig -- 10 Şubat 2013; 14:02:18 >

• 25 fps ile 60 fps arasinda fark yok diyen zerre oyundan anlamiyordur. 25 fps oynanacak bir seviye degil goruntu hic akici olmuyor kontrollerde de gecikme oluyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.