Bildirim
1080p de 30 fps 60 fps farkı
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü, 1 Mobil
Giriş
-
etmez diye düşünüyorum.. sadece cok hılzı hareketleri daha net ceker 60 fps olanı..ama 30 fps de tosba değil yani.. bütün modeller 30 fps kullanıyor aşağı yukarı ve görüntülerde akıcı.. 30-60 cok dert etme..kaliteye bak bence..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi olağan_şüpheli -- 17 Ağustos 2009; 22:45:56 > -
Gözümüzün algıladığı 25 fps dir.PAL görüntü saniyede 25 kare verir.NTSC saniyede yaklaşık 30 kare verir.Sinema filmleri 24fps dir.Yani 30 fps video için yeterli bir hız.60 fps ile çok hızlı objeler çekilecekse avantajlı olabilir.Gözümüz 30fps ile 60 fps arasında farak göremez.Belki bilgisayarda bazı işlemler sırasında mesela slow motion haline getirirken avantajı olabilir.Onun dışında çok önemli değil.quote:
Orijinalden alıntı: olağan_şüpheli
etmez diye düşünüyorum.. sadece cok hılzı hareketleri daha net ceker 60 fps olanı..ama 30 fps de tosba değil yani.. bütün modeller 30 fps kullanıyor aşağı yukarı ve görüntülerde akıcı.. 30-60 cok dert etme..kaliteye bak bence.. -
teşekkürler arkadaşlarquote:
Orijinalden alıntı: LokmanHekim
Gözümüzün algıladığı 25 fps dir.PAL görüntü saniyede 25 kare verir.NTSC saniyede yaklaşık 30 kare verir.Sinema filmleri 24fps dir.Yani 30 fps video için yeterli bir hız.60 fps ile çok hızlı objeler çekilecekse avantajlı olabilir.Gözümüz 30fps ile 60 fps arasında farak göremez.Belki bilgisayarda bazı işlemler sırasında mesela slow motion haline getirirken avantajı olabilir.Onun dışında çok önemli değil.
Alıntıları Göster
-
30 fps yeterlidirquote:
Orijinalden alıntı: Guest-773E19BFD
teşekkürler arkadaşlar
Alıntıları Göster -
Bu akşam 1080p 60fps ve 1080p 30fps kayıt yapıp netload yada R apidshare den yüklemeye çalışayım .Olduğu gibi upload ederim 1080p lcd de seyredin. Hareketli bir görüntü çekmeye çalışırım.quote:
Orijinalden alıntı: ŞahEser
30 fps yeterlidir
Alıntıları Göster -
Evet iyi olur.quote:
Orijinalden alıntı: mokinto
Bu akşam 1080p 60fps ve 1080p 30fps kayıt yapıp netload yada R apidshare den yüklemeye çalışayım .Olduğu gibi upload ederim 1080p lcd de seyredin. Hareketli bir görüntü çekmeye çalışırım.
Alıntıları Göster -
Arkadaşlar sözüm söz ama yeni aldığım sd kartta bir sorun var bu akşam tekrar deneyeceğim.quote:
Evet iyi olur.
Alıntıları Göster -
mokinto sulatı da çekim fırsatın oldumu anladığım kadarıyla dalışla ilgileniyorsun.quote:
Arkadaşlar sözüm söz ama yeni aldığım sd kartta bir sorun var bu akşam tekrar deneyeceğim.
Alıntıları Göster -
Lokman Hekim senin yazdığın tüm yazılara katılırken burada yazdığın bir şeye üzülerek katılamayacağımı söylemek istemek istiyorum. Şöyleki "Gözümüz 30fps ile 60 fps arasında farak göremez" demişsin ya işte bu noktada yanılmışsın. Arada iki katı fark var. Çok bariz bir şekilde gözümüz bu farkı algıyor. Çok bariz slow motion izlemeize neden oluyor.quote:
Orijinalden alıntı: ayhanSAD
mokinto sulatı da çekim fırsatın oldumu anladığım kadarıyla dalışla ilgileniyorsun.
Alıntıları Göster
-
Bu linkte de epey bir tartışmışlar bu konuyu...quote:
Orijinalden alıntı: Contrbas
Lokman Hekim senin yazdığın tüm yazılara katılırken burada yazdığın bir şeye üzülerek katılamayacağımı söylemek istemek istiyorum. Şöyleki "Gözümüz 30fps ile 60 fps arasında farak göremez" demişsin ya işte bu noktada yanılmışsın. Arada iki katı fark var. Çok bariz bir şekilde gözümüz bu farkı algıyor. Çok bariz slow motion izlemeize neden oluyor.
Alıntıları Göster
http://www.sonycreativesoftware.com/forums/ShowMessage.asp?ForumID=4&MessageID=665489
Benim aklıma yatan şu yazılanlar oldu :
Reply by: ingvarai
Date: 7/20/2009 2:09:06 PM
>I too prefer progressive ,I like that film look
There are filter you can apply, they add dust, scratches, wash-outs and so on, if you really like the film look :-)
When 50p (60p) soon becomes the standard, some people may regret not shooting interlaced back then, when they in the future want to publish old material.
The film-look will definitely soon be gone. Like the very old black and white film with 16 (or 18) fps where people walk like Buster Keaton and Charlie Chaplin. Movies soon become digitalized all over, at least in this part of the world. I predict the days of judder-films will be gone while we still are here in this news group.
Shoot interlaced, unless under special conditions, is my advice from my amateurish viewpoint.
ingvarai
Özeti şu (gibi) :
"Bir gün gelecek 50p/60p standart olacak o zaman 24p/25p/30p olarak kayıt yapmış olanlar buna pişman olacaklar.
Bugünden 50i/60i eğer mümkünse 50p/60p çekmek daha akıl karı"
Heh, tabi bu yorumun benim aklıma yatmasının sebebi, bende 50i/60i den daha yavaş çekim yapan makine olmaması da olabilir tabi:)
-
quote:
Orijinalden alıntı: Contrbas
Lokman Hekim senin yazdığın tüm yazılara katılırken burada yazdığın bir şeye üzülerek katılamayacağımı söylemek istemek istiyorum. Şöyleki "Gözümüz 30fps ile 60 fps arasında farak göremez" demişsin ya işte bu noktada yanılmışsın. Arada iki katı fark var. Çok bariz bir şekilde gözümüz bu farkı algıyor. Çok bariz slow motion izlemeize neden oluyor.
Doğrudur hocam.Aslından ben orada daha ziyade 25-30fps nin gözümüz için yeterli olduğunu ifade etmek için söylemiştim.Ama yanlış ifade ettim herhalde,daha doğrusu eksik.
Evet.Kameranın çektiği 60 fps,izlenirken ekranda slow motion görüntü veriyor.Nitekim slow motion çekim özelliği olan kameralar da bunu saniyedeki kare hızını çok yüksek çekerek yapıyorlar.Tabii 60fps çekimde bile göze farkedilen bir yavaşlama oluyor.İşte ben burayı ifade etmeye çalışırken yanlış vermişim şimdi farkettim.Düzeltme için teşekkürler..
-
quote:
Arkadaşlar sözüm söz ama yeni aldığım sd kartta bir sorun var bu akşam tekrar deneyeceğim.
ee sozum soz? -
quote:
Orijinalden alıntı: gimmeluck
quote:
ee sozum soz?
Şu an sd karttan veri kurtarmaya çalışıyorum.. Bir sürü çekim yaptım ve bunu bilgisayara atmak için oturdum ve karttan veri silindi. Memory card recovery %21 de şu an malesef şu an nanay. -
kodak zi8 amerikadan getirttim ve cok memnunum su ana kadar herhangi bir aksilik görmedim hd cekim yapmak isteyenler için cok ucuz ve kaliteli bir cözümquote:
Orijinalden alıntı: mokintoquote:
Orijinalden alıntı: gimmeluck
quote:
ee sozum soz?
Şu an sd karttan veri kurtarmaya çalışıyorum.. Bir sürü çekim yaptım ve bunu bilgisayara atmak için oturdum ve karttan veri silindi. Memory card recovery %21 de şu an malesef şu an nanay.
Alıntıları Göster
-
valla ben 1920x1080 60p çekiyorum bilgisayarım amdx4 4gb ram gayet net ve akıcı oynatıyor...quote:
Orijinalden alıntı: mates13
kodak zi8 amerikadan getirttim ve cok memnunum su ana kadar herhangi bir aksilik görmedim hd cekim yapmak isteyenler için cok ucuz ve kaliteli bir cözüm
Alıntıları Göster -
NE KADAR ÇOK FRAME --> O KADAR AKICI GÖRÜNTÜ VE GÖRÜNTÜ POSTPROCESSING KOLAYLIKLARIquote:
Orijinalden alıntı: gerigelenadam
valla ben 1920x1080 60p çekiyorum bilgisayarım amdx4 4gb ram gayet net ve akıcı oynatıyor...
Alıntıları Göster
İLERDE 100 f ÇIKARSA ŞAŞMAYIN...
"GÖZÜMÜZ 25 f SONRASINI ALGILAMIYOR" DENSE DE FRAME YÜKSEK GÖRÜNTÜLERİ İZLERKEN DAHA AKICI OLDUĞUNU HİSSEDERSİNİZ.
EDIT: imla...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ctrl_alt_del -- 25 Şubat 2010; 0:32:57 >
-
Aslında bir bakıma doğru.Göz algılamıyor derken bilinçli olarak algılamıyor.Bir de bilinçaltı bir algı var ki işte dediğiniz bu durum bu.Nitekim NTSC deki 60i ve ya 30p görüntüler daha akıcı bir his oluşturur.Yani aslında her ne kadar algılamıyor desek de göz aradaki farkı algılıyor.quote:
Orijinalden alıntı: ctrl_alt_del
NE KADAR ÇOK FRAME --> O KADAR AKICI GÖRÜNTÜ VE GÖRÜNTÜ POSTPROCESSING KOLAYLIKLARI
İLERDE 100 f ÇIKARSA ŞAŞMAYIN...
"GÖZÜMÜZ 25 f SONRASINI ALGILAMIYOR" DENSE DE FRAME YÜKSEK GÖRÜNTÜLERİ İZLERKEN DAHA AKICI OLDUĞUNU HİSSEDERSİNİZ.
EDIT: imla...
Alıntıları Göster
-
Peki 60i ve 60p arasındaki fark ne?quote:
Aslında bir bakıma doğru.Göz algılamıyor derken bilinçli olarak algılamıyor.Bir de bilinçaltı bir algı var ki işte dediğiniz bu durum bu.Nitekim NTSC deki 60i ve ya 30p görüntüler daha akıcı bir his oluşturur.Yani aslında her ne kadar algılamıyor desek de göz aradaki farkı algılıyor.
Alıntıları Göster
Ya da 50i ve 50p arasındaki fark? -
Goz 24 fps sonrasını tabıkı algılar ama bellı bır noktaya kadar.Sınemada 24fps kullanılıyor cunku sanıyede 24 kare fılm kullanmak 50 ya da 60 kare fılm kullanmaya oranla daha ucuz .Fılmın makarasının kac dolar oldugunu ogrenırsenız ne demek ıstedıgımı anlarsınız.Sınemada sessız fılm donemlerınde fılmler 16 kare cekılırdı.Ortaya da Charlie Chaplin fılmlerınden asına oldugumuz hızlı goruntuler ortaya cıkardı.Sonrasında 24 kare kullanılmaya baslandı ve gunumuz sınema sektorunde hala standart olarak kullanılıyor.Sanıyede 24 kareden daha fazla cekılırse ne olur.Aynı hızda oynatılırsa goruntu yavaslar.24 kare hızında oynatılırsa aynı hızda fakat daha akıcı , daha tıtresımsız , hareketlı sahnelerde daha keskın bır goruntu elde edılır.Tabı bu ekstra bır masraf demektır.O yuzden olabılecek en az kareyle en ıyı goruntu verılmeye calısılıyor.Sınema artık gunumuzde dıgıtale kaydıgı ıcın fılmler 24 kare hızından yukarılara tasınacak dıye dusunuyorum.quote:
Orijinalden alıntı: Karadeniz Otoyolu
Peki 60i ve 60p arasındaki fark ne?
Ya da 50i ve 50p arasındaki fark?
Alıntıları Göster
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X