Şimdi Ara

60 hz monitör ile 100 fps almak?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
2.210
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 60 hz monitör ile 100 fps alırsam yine 60 fps mi gözükecek ? Aklıma takıldı cevaplarsanız sevinirim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Bu usta bilir
  • Evet. 120 hz, 144 hz monitorler boşuna yok.

• hayır 100fps gözükür, ancak monitör saniyede 60 karesini gösterir. bu da kırılmalara yol açar. bunu engellemek için v-sync gibi özellikler mevcut.

• quote:

Orijinalden alıntı: LGR9

hayır 100fps gözükür, ancak monitör saniyede 60 karesini gösterir. bu da kırılmalara yol açar. bunu engellemek için v-sync gibi özellikler mevcut.

+1 arkadas aciklamis ben de sunu ekliyim :)
    Kirilmalari onlemek icin v sync gibi seyler mevcut demis ben kullanmanizi tavsiye etmem cunku v sync ne kadar kirilmalari duzeltsede performans kaybina yol aciyor. O yuzden msi afterburner ile oyunlari 60 fps ye kitlemek daha yararli olur.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 60 hz yenileme hızı olan monitörlerde, FPS hızı 60'ı geçerse görüntü de yırtılma (tearing) olur. (Bunu önlemek için v-sync özelliğini açmanız gerekir.)
  • Ben suna takiliyorum yuksek grafik isteyen oyunlarda 60 fps de sabitleriz tamam ama düşük oyunlarda 200 300 fps alinca bosa mi gidicek ?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Evet bosa gidecek bunun ustune sisteme ek yük bindirecek.

• MayDn kullanıcısına yanıt
    Ne yapamamız gerek bunun için ?

• V-sync kullanmak gerekiyor.Ornek vermek gerekirse kendim cs:go oynarken v-sync açık iken %50 gpu kullanımı veriyor 60 fps yük bindirmiyor sisteme ısınmıyor bile.Gta V de high-ultra ayarlarda v-sync açık %60 gpu kullanımı 60 fps veriyor diger türlu hem de yaz aylarında çok zorluyor ama bi getirisi olmuyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: skyleqend35

Ben suna takiliyorum yuksek grafik isteyen oyunlarda 60 fps de sabitleriz tamam ama düşük oyunlarda 200 300 fps alinca bosa mi gidicek ?

yeni nesil oyunlarda, en yüksek ayarlarda 200-300fps verebilecek sistemi alacak kadar paran varsa Eizo Foris FG2421 (240hz, yani saniyede 240 kare desteği var.) monitör alacak kadar da paran vardır.

• LGR9 kullanıcısına yanıt
    Farkettiysen düşük oyunlarda dedim yani cs go felan nerde para be abi

• Monitör kaç hz ise o kadar kare, yani fps gösterir. V-Sync açılmazsa, kare atlaması oluşur. O da kullanıcıya takılma olarak yansır. Çünkü, ekran kartı kaç fps üretirse üretsin, monitör, bunlardan eleme yapar ve kare sayısını düşürür. Üretilen kare sayısı kadar değil, monitörün hz'i kadar kare görüntülenir yani.

Bu arada ekran kartının fazladan ürettiği her kare israftır. Gereksiz yere fazla çalışır, dolayısıyla da ısı ve güç tüketimi artar. Bunu önlemek için RivaTuner çok faydalıdır. Programa, monitör kaç hz ise o kadar rakam girilir. Böylece enerji israfı ve fazla ısınma önlenir. Bazı oyunların da başlangıcında coil whine denilen ses oluşur ekran kartında. RivaTuner bunu da önler. Çünkü, 1000'li FPS'ler üretilir. Bu da ekran kartını boş yere yorar.

• quote:

Orijinalden alıntı: bocekgrafik

Monitör kaç hz ise o kadar kare, yani fps gösterir. V-Sync açılmazsa, kare atlaması oluşur. O da kullanıcıya takılma olarak yansır. Çünkü, ekran kartı kaç fps üretirse üretsin, monitör, bunlardan eleme yapar ve kare sayısını düşürür. Üretilen kare sayısı kadar değil, monitörün hz'i kadar kare görüntülenir yani.

Bu arada ekran kartının fazladan ürettiği her kare israftır. Gereksiz yere fazla çalışır, dolayısıyla da ısı ve güç tüketimi artar. Bunu önlemek için RivaTuner çok faydalıdır. Programa, monitör kaç hz ise o kadar rakam girilir. Böylece enerji israfı ve fazla ısınma önlenir. Bazı oyunların da başlangıcında coil whine denilen ses oluşur ekran kartında. RivaTuner bunu da önler. Çünkü, 1000'li FPS'ler üretilir. Bu da ekran kartını boş yere yorar.

Hocam coil whine dediğiniz ekran kartindan cikan kısık acayip bir ses mi?

• Meticulous kullanıcısına yanıt
    Evet, o oluyor.

• quote:

Evet, o oluyor.

Hocam bi de aida64 un monitor testi var. Bi goruntu geliyor test icin. sadece o goruntude monitorden cok kısık bir tiz ses geliyor. Bunun sebebi nedir? Anlatabilmisimdir umarim.

• Meticulous kullanıcısına yanıt
    Günlük kullanımda ses yapmıyorsa sorun etme.

• quote:

Günlük kullanımda ses yapmıyorsa sorun etme.

Yok günlük kullanimda sorun yok. sadece merak ettigimi icin sordum. Internette aradim ama bulamadim net bir şey.

• quote:

Orijinalden alıntı: MayDn

V-sync kullanmak gerekiyor.Ornek vermek gerekirse kendim cs:go oynarken v-sync açık iken %50 gpu kullanımı veriyor 60 fps yük bindirmiyor sisteme ısınmıyor bile.Gta V de high-ultra ayarlarda v-sync açık %60 gpu kullanımı 60 fps veriyor diger türlu hem de yaz aylarında çok zorluyor ama bi getirisi olmuyor.

Csgoda bende 200 300 alıyorum ama v sync mouse a nedense lag yapıyor kapatınca farkettim çok daha seri aim alınıyor nedense

• *GameOver* kullanıcısına yanıt
    Nasıl bir çözüm buldun bunun için ?

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.