Şimdi Ara

Fifa 17 Tuş Gecikmesine Son

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
1
Favori
2.838
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar fazla uzatmadan uzun uğraşlar sonucu çözdüğüm input delay sorununu anlatacağim sizlere.

Oyunun ayarlarindan 60 fps limiti açtiğimizda bazen maçlariniz akici gelirken bazense cidden kanser edebilecek düzeyde gecikme yaşayabiliyorsunuz. buna mantikli bir açiklama getiremesem de kesin bir çözüm getirdim.

Bu gecikmenin asil sebebi 60 fps limiti yani v-sync. V-sync teknolojisi düzgün görüntü sunarken gecikme yaşatiyor bu da milisaniyelerin önemli olduğu oyunlarda ciddi bir sorun oluşturuyor.

60 fps limitini kaldirdigimizda ise fps değeri yüksek olmasina rağmen takilmalar baş ağrisi yaratiyor ve oyun oynanmaz bir hal aliyor. Bunun sebebi 60hz ekrana sahip olmaniz.

Hem gecikme olmamasi, hem de düzgün görüntü elde etmek için yapmaniz gereken şey; ekran karti ayarlarindan düşey senkronizasyonu (v-sync) kapatmaniz ve oyun ayarlarindan fps limitini kaldirmaniz gerekiyor. Bunu yaptiktan sonra fps limitleyici programlar yardimiyla -nvidia inspector kullaniyorum- fps limitini 61,7 yapmaniz.

Monitorunuz 60hz ise bu çözüm mutlaka isinize yasayacaktir. Eğer monitorunuz 120 veya 144 hz ise fps limiti ona göre ayarlamak sorununuza çare olacaktir.

Geri dönüşlerinizi bekliyorum.

Herkese gecikmesiz maçlar!

Lenovo y50-70 gtx 860m

Gpu clock 135+ and memory clock 450+ overclocked.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ahmetgoze -- 18 Ocak 2017; 13:27:24 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Merhaba, Nvidia inspector u kurdum ama frame i sabitleyeceğim sekmeyi bulamadım. Tam olarak nerede biraz daha yardımcı olabilir misiniz?

Edit: Tamamdır buldum. Deniyecegim özellikle hafta sonu liginde , geri dönüş yaparım teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kromiti -- 18 Ocak 2017; 13:7:32 >
  • Nvidia Profile Inspector'dan sol üstte fifa 17'yi aratin ve seçin. Ardindan listeden Frame Rate Limiter'i (yada FPS limit yazmasi lazim) off'tan 61,7 fpsyi seçin. Sabit 60 fpsde gecikmesiz oynarsiniz.

Bekliyorum geri dönüşlerinizi.

• Arkadaşlar yön tuşlarını ayarlayamıyorum. Yön tuşlarına tıklıyorum k l m gibi harfleri atıyor, yardımcı olabilirseniz sevinirim:)

• Dostum dediklerini yaptım.Önceden limitsiz oynarken ekranda kırılmalar oluyordu,şu anda hiç kırılma olmuyor.Ama yine de bir gecikme var gibi,dönerken falan hissediyorum yani.

• Monitörün kaç hz? Her yerden vsync off yapip fps ile monitorunun hertzine esitlediginde oyunun sunduğu 60 fps limitinden çok daha akici olmasi gerekli. Eğer monitorun 60hz ise -laptop kullaniyorsan- tearing yaşamadan yapabileceğinin en iyisi bu. Yuksek fps + Tearing ile tepkime suresi biraz daha azalsa da görüntü akiciliğini kaybettiğinden tepkime suresinin pek bir cazibesi kalmiyor.

• ahmetgoze kullanıcısına yanıt
    ASUS X550JK laptop kullanıyorum ve V-sync kapalı dostum.Frame rate limiter ayarını da 61.8 FPS yaptım.
  • Önceden olusturulmus max kare sayisi: 3D yapin lütfen. Son bir tavsiyem de görev yoneticisinden işlem önceliğini normalin üstünden normale getirin. Bekliyorum gözlemlerinizi.

• Koldan dolayı gecikme yaşıyorum sanırım ben wifi ile baglı kablosuz yani 🤔

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Vsync kaynakli soruna çözüm bu kardesim

Ayrıntıya iner misin dostum,bu dediğin ayarları nereden yapacam tam olarak?
    Edit:Önceden oluşturulmuş kare sayısı 3D'ymiş zaten.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi niyazigs1905 -- 19 Ocak 2017; 16:54:2 >
  • Görev yöneticisinden Fifa 17'yi bulup ayrintilar deyin, oradan Fifa 17.exe'yi bulup işlem önceliğini Normal yapin deneyin. Bir önerim daha var gpu overclock ile ilgili; nvidia inspector'dan sağ altta show'a tiklayin, gpu overclock'u +135, memory clock'u +450 yapin kaydedip oyuna girin.

Dostum overclock olayını denedim.İlk seferinde ayarlayıp oyunu açmaya çalıştığımda bilgisayar kendi kendine reset attı.İkinci kez denediğimde zor da olsa oyuna girdim fakat oynanmayacak haldeydi,inanılmaz kasıyordu.
  • Gtx 860m'li olan degil mi seninki? Overclocku biraz daha dusurebilirsin. 100+ 200+ dene bir de istersen

GTX 850M
  • Ekran kartı ya da işlemciyi overclock yapmakla fifadaki tuş gecikmesinin uzaktan yakından alakası yoktur.
    Aksine donanımlara daha fazla yük bindirerek, daha yüksek ısıda ve enerji tüketimiyle çalışmasına sebep olur. Pc bileşenlerine istemeden zarar verme olasılığı yüksektir, bu konularda deneyimli değilseniz.

Gecikme oyunun kendisinde bulunmaktadır. Üstüne bir de online modlarda bağlantı, rakiplerin ping değeri gibi etkenlerin de devreye girmesiyle gecikme artmaktadır.
    Soğutması sağlam bir masaüstü pcde bile bunu dikkatli yapmak gerekirken , mobil cihaz olan laptoplarda bunu yapmak, bu hatayı başkalarına kesin çözüm gibi önermek doğru değildir.

Rica ediyorum yanlış bilgilendirme yapmayın.
  • Hocam cpu overclock riskli olan ve onu tavsiye etmedim, gpu overclock'da ise minimum bir oc'nin bile gecikmeye pozitif etkisi oldugunu gözlemledim. Gpu overclockta zaten fazla geldiginde uygulama hata veriyor, değerleri düşürüyorsun ve ideali buluyorsun. Overclocksuz ve oyunun kendi vsync'i ile oynadigimda inanilmaz bir gecikme elde ederken şu an gpu overclock, no fps limit ve harici programdan 60fps lock ile tuş gecikmesini önüne geçtim.

Ayrica bu yaptigim yalnizca Fifa'da degil Nba 2K16 ve Gta 5'te de işime yaradi. Her ama her şeyi denedim gecikmeyi bitirmek için, buldugum tek çözüm bu oldu. Bu gecikme problemini yaşayan çok kişi olduğu için paylaşma ihtiyaci hissettim.

Saatlerce, günlerce araştirarak, deneme yanilma yaparak bulduğum çözümün arkasindayim.

Umarim deneyenlerin işine yarar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ahmetgoze

Hocam cpu overclock riskli olan ve onu tavsiye etmedim, gpu overclock'da ise minimum bir oc'nin bile gecikmeye pozitif etkisi oldugunu gözlemledim. Gpu overclockta zaten fazla geldiginde uygulama hata veriyor, değerleri düşürüyorsun ve ideali buluyorsun. Overclocksuz ve oyunun kendi vsync'i ile oynadigimda inanilmaz bir gecikme elde ederken şu an gpu overclock, no fps limit ve harici programdan 60fps lock ile tuş gecikmesini önüne geçtim.

Ayrica bu yaptigim yalnizca Fifa'da degil Nba 2K16 ve Gta 5'te de işime yaradi. Her ama her şeyi denedim gecikmeyi bitirmek için, buldugum tek çözüm bu oldu. Bu gecikme problemini yaşayan çok kişi olduğu için paylaşma ihtiyaci hissettim.

Saatlerce, günlerce araştirarak, deneme yanilma yaparak bulduğum çözümün arkasindayim.

Umarim deneyenlerin işine yarar.

Dostum şu anda sorunsuz oynayabiliyor musun?Şu yüzden soruyorum:Bazen ayar değiştirdiğimde oyun iki üç gün çok iyi giderken bir anda eski haline dönüyor.Sende de bu durum mevcut mu yoksa bu problem tamamıyla ortadan kalktı mı?

• Boyle bir problem hep var neden oluyor mantikli bir açiklama getiremiyorum. Ama ben bu şekilde sorunun önüne geçtim ve gecikmesiz, keyif alarak oynamaya devam ediyorum.

• Işlem önceliğini normalin üstünden normale veya yükseğe almak menudeki anlik takilmalarin önüne geçti bende ayrica. Normalin üstü işlem önceliğini kesinlikle tavsiye etmiyorum, normal veya yüksek önceliği deneyin, hangisi daha stabil çalişiyorsa onu kullanin

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.