Şimdi Ara

FIFA 18 halen oynanır mı?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
1.074
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 90'larda FIFA, 2000'lerde PES oynayan biri olarak en son 2013'te FIFA'ya geri döndüm. 16 ve 19'u aldım. 3 sene aralıklı alınca hepsinde güzellikleri görüyorsun. 2019'da PES'i de satın aldım ama sevemedim.

Bugünlerde futbol oyunu aşkı depreşti içimde. FIFA20 ve 21'in demolarını denedim, sanki oyuncularım benden bağımsız takılıyorlar gibi sahada, sevemedim.

Sadece offline oynuyorum.

19'un kadrolarını güncelleyip oynamayı düşünüyorum ama 18'in çok methedildiğini gördüm. Değişiklik olması adına almaya değer mi dersiniz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Robinson Crusoe -- 28 Ağustos 2021; 0:50:10 >

• Durmaplay üzerinden satın aldım 18’i. Bunca senelik oyun 5-10 lira sakız parasına satılmalı ancak illegal olmasın derseniz yine araba yüküyle para ödüyorsunuz açgözlü EA’e. Neyse…

Oyunu aldığım iyi olmuş. Direk iyi oyun diyemem, artıları var eksileri var ama benim için değişiklik oldu en azından. 20 ya da 21’i alsam belki onları da severdim, demolarını sevmedim sonuçta, sorunlar tam sürümde giderilmiş olabilir

19’la arayüzleri çok yakın. O bakımdan çok yabancılık çekmedim. Kariyer moduna başladım direk FB ile. 19’da 100 saatten fazla oynanışım vardı, bunda da 2-3 saati devirdim. Her birini binlerce saat oynayan gençler daha iyi değerlendirirler. Kendimce gördüklerim:

- 18 çok daha hızlı bir oyun olmuş. Benim için eksi ama maçın bir yarısını 4-6 dakika arası oynadığımız bir oyun için mantıklı olabilir. Ayarlardan da yavaşlatıp 19’la benzer hale gelebilir.
    + 18’deki varsayılan kamera açısı daha geniş, radarı açma ihtiyacı bile duymadım. Tabi bu da 19’da da ayarlardan değişebilir.
    - Arapaslar 18’de hem PC hem bizim için daha rahat geçiyor gibi. Kendin gol atarken keyifli olsa da defanstaki oyuncunun yanından geçip giden topa senaryo gereği mal gibi bakması biraz can sıkıcı.
    + Yüksekten şişirilen toplardaysa sanki 18’deki yapay zeka 19’dan daha başarılı. 19’da senaryo gereği gol yemek gerekiyorsa defans oyuncusu adam topu yakalayana kadar hareketlenmiyordu.
    - Şut mekaniğini henüz çözemedim. 19’da topu istediğim yere göndermek daha kolaydı. Bu biraz da benim henüz 18’e alışamamamla alakalı bir sorun.
    + Ara sahne geçişleri vs. 18’de sanki daha hızlı ama emin değilim.
    + Penaltı atma, serbest vuruş vs. duran top kullanma 18’de daha iyi.
    + 19 Liverpool’un gegen press’te zirve yaptığı yıldı sanırım, oyunda da Keçiörengücü’yle oynasanız bile bunu başarıyla uyguluyorlardı. 18’deyse pasları geçirmek sanki bir tık daha kolay.
    - 18’de tek pas daha kolay, 19’da oyuncu önce bir kontrol etmeye çalışır vs. Oynanış olarak daha hızlı ve zevkli olsa da gerçekçilik açısından saçma olmuş. Arkası dönük adamlarla hızlı hızlı paslaşıp diğer kalenin önüne kadar gidebiliyorum. Oysa gerçek bir maçta bu tip hızlı ve kaliteli paslaşma maç içerisinde belki 1-2 defa olur ve bolca övgü alır.
    - 19’da pasların şiddeti ve yönünü ayarlamak daha kolaydı gibi. Zamanla belki 18’e de alışırım.
    - Taktiklerde 19 daha detaylı, en azından hücumda ve defansta takım nasıl bir taktik yapacak seçebiliyorsun. 18’de tek talimatla ikisine de karar vermiş oluyorsun.
    - Grafikler 2019'da bir tık daha iyi.
    - 18'de kafa golü atmak imkansız.
    - 18'de momentum rekoru kırılıyor olabilir. Direkten dönen topun haddi hesabı yok. Kaleciler 19'dan daha çok kurtarış yapıyor. Karşı takımın gol atması gerekince bizim oyuncuların mala bağlaması da eklenince en çok gördüğüm skor 1-1 oldu.
    + 19'da mesela köşelerde ofsayttan doğan serbest vuruşu kullanacağımda oyuncumu göremiyordum, kamera açısının dışında kalıyordu. Yazılım hatası bildiğin. 18'de öyle bariz bir hata görmedim henüz.
    + 19’da oyun kurmak ve kanatlara yaymak gerekiyordu, 18’de daha merkezden atak daha mantıklı.
    + 19’da defans oyuncusu hızlı oyuncuya çok kolay yetişebiliyordu, 18 daha dengeli o konuda.
    + 18’de dripling yapmak daha kolay.
    - Göreceli ama 19’un müziklerini daha çok sevmiştim.

Her yeni çıkan oyunun eskiye göre sevilmemesi EA’in oyunların içine etmesi haricinde biraz da bizim yeniliği sevmememizle alakalı gibi. Yüzlerce saat bir oyuna gömdükten sonra yeni oyuna alışmak için vakit harcamak zorumuza gidiyor.

Neyse, boş günlerim oluştu sürpriz şekilde. Normalde işten güçten kafamı kaldıramıyorum, değişiklik oldu başta yazdığım gibi. Sonra aklıma geldikçe, oynayıp farkları gördükçe eklerim ama pek önemi yok, bu devirde ne 18 ne 19 oynayan çıkmaz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Robinson Crusoe -- 30 Ağustos 2021; 19:17:5 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Kadrolara çok takılmam güncel ligleri takip etmiyorum. Maksat futbol oyunu oynamaksa Pes 13 de oynanır Pes 3 de oynanır. Hala Xbox 360'da PES 13 oynuyorum keyfi bir başka.

O yüzden offline oynanıyorsa bence hiç fark etmez maksat keyif almak olsun. :)

Yıllarca FIFA oynamış birisi olarak FIFA 09 indiresim var. O güzel müziği atmadan gitmeyeyim bari.

helghast1995youtube
    FIFA 09 Soprano-Victory
    https://www.youtube.com/watch?v=mt4Y-RUJUQo&feature=youtu.be
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Hala PlayStation 3 Alınır mı?
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.