Şimdi Ara

FIFA 2009'daki dengesizlik (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
70
Cevap
0
Favori
4.668
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • böyle kabul etmeniz lazım oyunu, kökünden çözüm=pes
  • Havadan arapası atmayı denemeyin sakın hep taca cıkıo
  • quote:

Orijinalden alıntı: matrock_mamy

böyle kabul etmeniz lazım oyunu, kökünden çözüm=pes

seninki konuyu provoke etmek.
  • quote:

Orijinalden alıntı: uA_GS

Havadan arapası atmayı denemeyin sakın hep taca cıkıo

la ben gollerimin yarısını öyle attım bu güne kadar
  • kesinlikle katılıyorum aynılarını yasıyorum ve klavyeyi parcalama seviyesine gelidigim oldu
    gecenlerde bole bi konu actım ama pek rabet gormedi ama bu konu iyi olmus orda yazdıklarımı da aynen iletiyorum bakalım yorumunuz noolcak

"yav neden karsı takımın kalecisi robotta benim takımınki(hangi takım olursa olsun) benim bile yemeyicegim goller yiyo
    karsı takım ne zaman ceza sahası icine girse her zaman gol atıyo uzaktan da kesin atıyo benim kaleci hic bi ise yaramıyo bir senedir oynuyorum bu oyunu benim kalecinin top kurtardıgı parmakla sayılır
    bu olay hep oluyo basta ben managerde manchester la basladıgım icin zaten cok gol atıyodum onların bu sekilde attıkları 2,3 gol hissedilmiyodu bile ama baska takımlarla oynadıkca ben de 2,3 gol anca atabiliyorum onlar da o kdr atıyo ya yeniliyom ya berabere oluyo neden bole kafayı yemek uzereyim benim kaleci kim olursa olsun niye her seyi yiyo
    World class oynuyorum"
  • iyi takımlarla oynayınca genelde ceza sahasının içine girdiklerinde mutlaka tehlikeli pozisyon yaratıyorlar.

ibrahimovic, totti, eto'o, drogba, luca toni vs.. bunlar çok zor durduruluyorlar. ilk postta dediğim gibi, tek başlarına koca savunmayı geçiyo mübarekler. lavuklar öyle tasarlamış. ceza sahasında topu aldıkları zaman da sen müdahale edemeden arkasını dönüp şutu atıyor çoğu.

oyun zorluk ayarlarında kaleci zorluğu var, onu professional'a getir. onu da yaptıysan sana tavsiyem karşı takımın ataklarını orta sahada veya ceza sahasında karşılamaya çalış. pres yapabilen bir adamı ön libero oynatabilirsin mesela. bir de ben savunma taktiklerinden pres'i seçiyorum her zaman. sürekli basıyorum. karşı takımın top yapmasını zorlaştırıyor.
  • quote:

fifa kadar olmasa da. pes de yeterince skik bir oyun. her maçta saçma sapan bir gol mutlaka oluyor. ayrıca paslaşmalarda özellikle ara paslarda çok hata oluyor. tam pozisyonu yakalamışım pası veriyorum istemediğim adama atıyor topu. ben de çıldırıyorum doğal olarak.

bazen ceza sahasının yanında topu yerden ceza sahası içindeki duran oyuncunun ayağına atmak istiyorum. gidiyor topu kaleciye yuvarlıyor. koşu yoluna pas atıyor aklı sıra.

Bazende ben kayarak girme tuşuna basmama rağmen büyük kurtarıcım yapay zeka ben istemediğim halde ceza sahasında rakip takım oyuncusuna dalıp penaltı ve kırmızı kart yaprıtıyor.

yazacak daha çok şey var ama iki oyunda buna değmez. ikisi de yakmalık odun

bunları oynayacağınıza hiç oynamayın daha iyi. stres atmak için oynadığımız oyun daha fazla strese neden oluyor. Vakit kaybından başka birşey değil. şu an sistemimde fifa da pes de yüklü değil. ikisi de birbirinden berbat. değil verilen paraya harddsikde kapladığı alana bile değmez ikisi de. Orijinaline para falan vereyim demeyin sakın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hobar -- 7 Ağustos 2009; 4:24:02 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Crosshair

iyi takımlarla oynayınca genelde ceza sahasının içine girdiklerinde mutlaka tehlikeli pozisyon yaratıyorlar.

ibrahimovic, totti, eto'o, drogba, luca toni vs.. bunlar çok zor durduruluyorlar. ilk postta dediğim gibi, tek başlarına koca savunmayı geçiyo mübarekler. lavuklar öyle tasarlamış. ceza sahasında topu aldıkları zaman da sen müdahale edemeden arkasını dönüp şutu atıyor çoğu.

oyun zorluk ayarlarında kaleci zorluğu var, onu professional'a getir. onu da yaptıysan sana tavsiyem karşı takımın ataklarını orta sahada veya ceza sahasında karşılamaya çalış. pres yapabilen bir adamı ön libero oynatabilirsin mesela. bir de ben savunma taktiklerinden pres'i seçiyorum her zaman. sürekli basıyorum. karşı takımın top yapmasını zorlaştırıyor.

taktiklerden aciyorum tabiki press i
    Kaleciye professional deniyim bi de
    Soledigin adamlar kesinlikle bunu arada bir yapıyor hatta birinde direk oyunu kapattım santra yapıldı podolski aldı topu toplam 7 tane admımı gecti(ben de interim bu arada dusun yani) ve golu attı
    Bunun dısında bi de friklerden de muzdaribim eger karsı takım iyi bi takımsa 25m ve altından firikik kacırmıyo bi keresinde 4 tane frikik golu atmıstı(hatta gago attı hepsini)
    Bir de oyuncularımın birbirine carpmasına da uyuz oluyorum ben ceza sahasına girmeye ugrasırken bir oyuncum son surat geliyo ve topu surdurdugum oyuncuma carpıyo tabi top ortada kalınca alıyolar hatta bazen bunu gol sonrası sevinirken de yapıyolar cok komik oluyo golu atıyo oyuncu sonra kosarken birilerine carpıyo dusuyo falan

• 2 önemli noktaya değindin. benim de sinirden ana avrat sövüp direk alt + F4 yaptığım anlar çok oldu öyle.

serbest vuruşlarda inanılmaz isabetliler. bizim serbest atıştan gol atmamız ne kadar zorsa onların atması o kadar kolay. ve sırf frikik kazanmak için ceza sahasının önünde osuruktan fauller oluyor. kesinlikle yerden müdahale etmiyorum, sadece topun önüne geçiyorum. ama kendisinin ceza sahasında benim adamlarıma yaptığı müdahalelerin haddi hesabı yokken (omuz atma, çarpıp düşürme vs.) ben adama nerdeyse dokunamıyorum bile.

tabi bu olay pc gol atmaya karar verdiği zaman oluyor.

ama ben ufak bi çözüm buldum. her zaman işe yaramıyoru ama biraz engellemeyi başardım frikikten yediğim golleri.

frikik atan adam topa tam vurduğunda pas,şut,arapas,orta tuşlarının hepsine birden basıyorum o anda benim adamların hepsi zıplıyor.
    zıpladıkları için top adamlarıma çarpıyor. sonrasında koşup alıyorum ve kontraya çıkıyorum.
    her zaman işe yaramıyor ama deneyebilirsin.

bir keresinde liverpool'la oynarken ilk dakikalarda öne geçmiştim. old trafford'da. bi süre sonra bir pozisyonda torres'ti sanırım, adam slalom yaparak ışınlanarak ceza sahama girip inanılmaz bi gol attı.

bu kadarla kalsa neyse! sonra 3 dakika içinde iki tane kıytırık pozisyonda frikik verdi kendisine ve gerrard 40 m'den iki tane frikik golü attı adam 5 dakkada 3-1 öne geçti. ettiğim küfürün haddi hesabı yok. bunu böyle tasarlayanın.. ailesi

oyuncuların birbirine çarpmasını hiç söyleme, yediğim gollerin yarısı o yüzden. nedense ceza sahama adam girmeye çalışırken oyuncularıma heyecandan bişeyler oluyor, çarpışıp duruyorlar.

bir de rakip adamın benim oyuncumu engellemesi olayı var. onu da hazırladığım videoda ayrıntılı olarak göstericem

• quote:

Orijinalden alıntı: Hobar

quote:

fifa kadar olmasa da. pes de yeterince skik bir oyun. her maçta saçma sapan bir gol mutlaka oluyor. ayrıca paslaşmalarda özellikle ara paslarda çok hata oluyor. tam pozisyonu yakalamışım pası veriyorum istemediğim adama atıyor topu. ben de çıldırıyorum doğal olarak.

bazen ceza sahasının yanında topu yerden ceza sahası içindeki duran oyuncunun ayağına atmak istiyorum. gidiyor topu kaleciye yuvarlıyor. koşu yoluna pas atıyor aklı sıra.

Bazende ben kayarak girme tuşuna basmama rağmen büyük kurtarıcım yapay zeka ben istemediğim halde ceza sahasında rakip takım oyuncusuna dalıp penaltı ve kırmızı kart yaprıtıyor.

yazacak daha çok şey var ama iki oyunda buna değmez. ikisi de yakmalık odun

bunları oynayacağınıza hiç oynamayın daha iyi. stres atmak için oynadığımız oyun daha fazla strese neden oluyor. Vakit kaybından başka birşey değil. şu an sistemimde fifa da pes de yüklü değil. ikisi de birbirinden berbat. değil verilen paraya harddsikde kapladığı alana bile değmez ikisi de. Orijinaline para falan vereyim demeyin sakın.

arapaslarda fifa'da da baya sıkıntı var. ceza sahasında, ceza sahasının önünde veya altıpas önünde arapas yaptığımda kesinlikle yerine gitmiyor. ya pes'te dediğin gibi kaleciye yuvarlıyor, ya da defansın ayağına. ama bulduğum yeni bi kombinasyonla bunu biraz engellemeye başladım.
    kanatlarda arapas yapılmıyor, giovinco (top kontrolü 88, dripling 84) sağ kanatta ileride dümdüz koşan ve önünde 3-4 metre genişliğinde bi koridor olan del piero'ya pas atamıyor! topu öyle bi eğimle atıyor ki, top del piero'ya ulaşana kadar çizgiden dışarı çıkıyor. havadan arapas atsam, %80 ihtimalle yine taca doğru atıyor. normal pas versem bu sefer de karşıdaki oyuncunun ayağına gidiyor. tabi benim pozisyonum da heba oluyor.

ben geçen sene bi aralar fifa'yı bırakmıştım. komple sildim kaldırdım makinadan.

ama olmadı, dayanamadım tam fifa 09'un çıktığı vakitlerdi. arkadşlarla da sürekli multi yaptığımız için bırakmak pek kolay olmuyor.
    gene alıştım. ama bu kadar kızdığım bişeyi bırakamadığım için kendime de sinir olmuyor değilim.

• quote:

2 önemli noktaya değindin. benim de sinirden ana avrat sövüp direk alt + F4 yaptığım anlar çok oldu öyle.

serbest vuruşlarda inanılmaz isabetliler. bizim serbest atıştan gol atmamız ne kadar zorsa onların atması o kadar kolay. ve sırf frikik kazanmak için ceza sahasının önünde osuruktan fauller oluyor. kesinlikle yerden müdahale etmiyorum, sadece topun önüne geçiyorum. ama kendisinin ceza sahasında benim adamlarıma yaptığı müdahalelerin haddi hesabı yokken (omuz atma, çarpıp düşürme vs.) ben adama nerdeyse dokunamıyorum bile.

tabi bu olay pc gol atmaya karar verdiği zaman oluyor.

ama ben ufak bi çözüm buldum. her zaman işe yaramıyoru ama biraz engellemeyi başardım frikikten yediğim golleri.

frikik atan adam topa tam vurduğunda pas,şut,arapas,orta tuşlarının hepsine birden basıyorum o anda benim adamların hepsi zıplıyor.
    zıpladıkları için top adamlarıma çarpıyor. sonrasında koşup alıyorum ve kontraya çıkıyorum.
    her zaman işe yaramıyor ama deneyebilirsin.

bir keresinde liverpool'la oynarken ilk dakikalarda öne geçmiştim. old trafford'da. bi süre sonra bir pozisyonda torres'ti sanırım, adam slalom yaparak ışınlanarak ceza sahama girip inanılmaz bi gol attı.

bu kadarla kalsa neyse! sonra 3 dakika içinde iki tane kıytırık pozisyonda frikik verdi kendisine ve gerrard 40 m'den iki tane frikik golü attı adam 5 dakkada 3-1 öne geçti. ettiğim küfürün haddi hesabı yok. bunu böyle tasarlayanın.. ailesi

oyuncuların birbirine çarpmasını hiç söyleme, yediğim gollerin yarısı o yüzden. nedense ceza sahama adam girmeye çalışırken oyuncularıma heyecandan bişeyler oluyor, çarpışıp duruyorlar.

bir de rakip adamın benim oyuncumu engellemesi olayı var. onu da hazırladığım videoda ayrıntılı olarak göstericem

evet frikikleri bazen o sekilde zıplatıarak kurtarabiliyorum ama nadiren
    valla bu fikirleri paylasan birinin olmasına cok sevindim artık oynarken sinirlendigimde nese bu benim hatam degil herkese oluyo diyebilcem

• Ve.. sonunda.

işte hazırladığım FIFA 09 Sabotaj Videosu !!

David Rutter lavuğuna selamlar..

(ilk mesajda da var)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ed - -- 23 Ağustos 2009; 4:17:52 >
  • quote:

Ve.. sonunda.

işte hazırladığım FIFA 09 Sabotaj Videosu !!

David Ruther'a derin sevgilerimle..

http://www.youtube.com/watch?v=Wol5unS1upg

ugrasmıs yapmıssın helal olsun
  • up ulan!
  • oyunu oynamadan veya oynayıp sırf fanataizmle pes kraldır fifa kraldır demek yanlış bence.. bn yıllardır 2 sinide oynadım 2 side kusursuz değil.. kanaatimce bu sene fifa daha güzel ve daha emek sarfederek bir oyun çıakrmıştı.. tabiki kusurları olacak bunlar bazılarımıza fazlaca denk geliyo olabilir. pes te adamların üçgen hareketlerinden bir türlü kurtulamadılar adamı saga çekiyosun sola çekiyosun bi daha sağa çekiyosun adamı geçiyosun bu hiç gerçekçi değil.. oynanabilirlik kısmında fifa çok daha iyi bence ama onda da ilah gibi bazı futbolcular var.. drogba adebayor ibrahimoviç ronaldo gibi. durdurması gerçekten çok zor. yani aslında 2 oyunun da iyi yanları ve kötü yanları var buna hiçbirimiz karşı gelemez sanıyorum bana yanlış gelen tek konu ise ben niye pes oynuyorum sanıyosun veya illa da fifa gibi yorumlar..
    arkadaşa olan konudan bende sıkıntılıydım ama alıştım o konuya da artık öyle çok koyan bişey değil zaten genelde de online dan oynuyorum..

• fanatizm konusuna katılıyorum. zaten mesajlarımda yer yer belirtiyorum ki; sadece bir konu tartışmak istiyorum. o yüzden de "bunlarla uğraşacağına pes oyna", "fifayı bırak pes süper" gibi yorumların yazılmamasını peşinen rica ediyorum. ama bu aslında daha genel bir problem, biz her konuda gruplaşıp şakşakçılık yapma karakterinde olduğumuz için böyle oluyor. pesçi fifacı oluyoruz, pc'ci konsolcu oluyoruz vs.. ben de uyuz oluyorum buna. cahil işi gibi geliyor.

pes oynadığım zaman da oluyor. onun da istesem bi sürü b.k püsür halinin videosunu hazırlarım. ama ben fifa'yı daha çok sevdiğim için genelde onu oynuyorum ve fifa oyununu tartışmak istiyorum burda. konumun dağılmamasını istemek de gayet doğal bi hakkım.

en nihayetinde senin artık doğal karşıladığın dengesizliklere ben hala alışamadım, hala oyunu zorlaştırmak için kullanılan aşağılık hileler olduklarını düşünüyorum ve sinirleniyorum.

• Aslında konu alışmakla da alakalı değil dostum bizim insanımız dediğin gibi her konuda kutuplaşmaya çok açık hemen pesçi veya fifacı oluyorlar sanki fifa oynayanlar pes oynayamazmış gibi ne gerk var böyle şeylere doğru düzgün tartışın işte burda bir arkadaşımız açmış konuyu oyunda yaşadıklarını anlatmış hepimiz konuşalım bu konuyu demi yok arkadaş illa çıkıcaklar diyecekler pes kraldır bilmem ne ..
    birçok arkadaşım deli gibi pes oynarken ben konsolda fifa oynattım ve hepsi fifayı şu anda daha çok seviyolar daha gerçekçi buluyolar konu da şu zaten pc de nedense fifa konsollarda çıkardığı oyunlardaki önemi vermiyor ve pc de hala bu hataların bu kadar çok olduğunu görmek bile kötü...
    Genel olarak konu da pc platformunda tartışılmış zaten ben konsolda oyun oynamayı daha uygun görüyorum. Hepimizin başına böyle olaylar geliyo ancak bırakalım konuyu dağıtmayalım da fifa hakkında konuşalım.
    Benimde konsolda bi çok olay başıma geldi kıytırık ben alınca hiçbişey yapamadığım jo, santa cruz, pizzarro gibi adamlar inanılmaz insan üstü varlıklara dönüşüyolar bazen. arka arkaya 3 maçta bunların takımlarıyla yaptım ben liverpool da yıldızlar karması oluşturmuşken, jo 4 gol attı, santa cruz ile pizzarro da 3 er tane.. ama goller insanüstü yani yenilesi goller değil 2 maçta puan kaybettim. blackburn maçında da son anda gol atarak kazandım. legendary zorlukta oynuyorum genelde hep aynı hareketleri yapıp aynı şekilde geçiyolar ve 50 60 metrelik oyle ara pasları atıyolar ki mal gibi ekrana bakıp kalmışken buluyorum kendimi.. bende inat ettim yapay zekaya karşı tek başıma hiç oynamıyorum arkadaşım varsa adam kaçırarak paslaşalark muhteşem oynuyoruz fark atıyoruz hatta bi maç 14 tane attığımız olmuştu legendary zorlukta ...

• jô 'yla benim de öyle güzel anılarım var ama daha iyi oynadıkça onu da tutmaya başladım. premier ligi kazandığımda man. city'i iki maçta da gole boğmuştum.

ben dediğim gibi bu doğaüstü olayların sadece oyunu zorlaştırmak için yapılan hileler olduğunu düşünüyorum. ha onlar inanılmaz harika oynuyor, benim takımım da olduğundan daha kötü oynuyor. iki tane pas yapamıyorum! ki videoda da açık
  • Konu hakkında epeydir birşeyler yazılmamış ben sessizliği bozayım.
    Başlık altında yazılan tüm saçma sapan olaylarla hemen hemen karşılaştım, sinirden klavye'ye abanma masaya yumruk vs gibi tepkileri bende diğer fifazede arkadaşlar gibi verdim. Birilerinin koyun gibi oynamaktansa böylesine ince bir çalışma yapması takdire değer. Ellerinize sağlık.

Benim ise bunlara eklemek istediğim tum bu olağan üstü oyuncular sadece büyük avrupa takımlarında olmuyor. Örneğin Serhat Akın tüm Fenerbahçe'yi ipe dizip gol atabiliyor. Yada fa cup ta ikinci lig takımının forveti man u defansını yara yara gol atabiliyor. Frikikler bahsedildiği gibi baş belası. İşin garibi ise bu konularda bir çifte standart gözlemlemem. Aynı hareketler rakip ceza sahası çevresinde olunca hiç faul çalınmıyor. Hatta bazı maçlarda hakem saolsun bir faul yaratıp frikikten durumu eşitliyor hatta öne geçiriyor.

• Bazen bana da oluyor bu baskıyı kuruyorum nefes aldırmadan sürekli atağa kalkıyorum ama hep sağdan soldan dışarı çıkıyor gol girmiyor. Sonra karşı takım maç başından beri ilk atağa çıkıyor ve ilk atakta gol yapıyor.
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.