FIFA 23 e girdiğimde oynaya basıyorum oyun çalışıyor gözüküyor fakat açılmıyor sonra beni EA App e atıyor fakat orda da oynaya bastığımda açılmıyor ve EA App yeniden açılıyor.Bu olay döngü gibi tekrar ediyor ne yapsam çözümünü bulamadım. |
FIFA 23 Açılmama Sorunu: Nedenleri ve Çözümleri
FIFA 23'ü açmaya çalışırken sorun yaşıyorsan yalnız değilsin. Birçok oyuncu, "FIFA 23 açılmıyor" hatasıyla karşılaşıyor. Bu sorun çeşitli nedenlerden kaynaklanabilir ve çözümleri de buna göre değişir.
Olası Nedenler ve Çözümleri:
1. EA Play Sorunu:
- FIFA 23'ü EA Play üzerinden mi satın aldın? Bu durumda, EA Play sunucularında yaşanan geçici kesintiler oyunu açmanı engelleyebilir. EA Play durumunu kontrol et ve sunucular tekrar çevrimiçi olana kadar bekle.
2. Epic Games Sorunu:
- Oyunu Epic Games Store üzerinden mi satın aldın? Epic Games sunucuları da teknik sorunlar yaşayabilir ve bu nedenle FIFA 23 açılmayabilir. Epic Games'in durum sayfasını kontrol et ve güncellemeleri bekle.
3. Bilgisayar Uyumluluğu Sorunu:
- FIFA 23'ün bilgisayarının sistem gereksinimlerini karşıladığından emin ol. Oyunun çalışmaması, bilgisayarının bu gereksinimleri karşılamamasıyla ilgili olabilir. Sistem gereksinimlerini kontrol et ve gerekirse bilgisayarını yükselt.
4. Grafik Sürücüsü Sorunu:
- Grafik sürücülerinin güncel olduğundan emin ol. Eski veya bozuk grafik sürücüleri FIFA 23'ün açılmasını engelleyebilir. Grafik kartı üreticinin web sitesinden en son sürücüleri indir ve kur.
5. Antivirüs Yazılımı Sorunu:
- Antivirüs yazılımın FIFA 23'ün çalışmasını engelleyebilir. Antivirüs yazılımını geçici olarak devre dışı bırakmayı dene ve oyunun açılıp açılmadığını kontrol et. Sorun çözülürse, antivirüs yazılımında FIFA 23'ü güvenli bir uygulama olarak ekle.
6. Windows Güncellemeleri Sorunu:
- Windows işletim sisteminin en son güncellemelere sahip olduğundan emin ol. Windows güncellemeleri, güvenlik yamaları ve sistem iyileştirmeleri içerir ve FIFA 23'ün sorunsuz çalışması için gerekli olabilir. Windows'unu en son sürüme güncelle.
7. Oyun Dosyası Bozukluğu:
- Oyun dosyalarının bozuk olması FIFA 23'ün açılmasını engelleyebilir. Oyun dosyalarının bütünlüğünü doğrulamayı dene. EA App'te oyunu seç, "Yönet"e ve ardından "Oyun Dosyalarının Bütünlüğünü Kontrol Et" seçeneğine tıkla.
8. FIFA 23 Sunucuları Sorunu:
- FIFA 23 sunucularında bakım çalışması veya beklenmedik kesintiler olabilir. EA'nın resmi web sitesinden veya sosyal medya hesaplarından sunucu durumunu kontrol et. Sunucular tekrar çevrimiçi olana kadar bekle.
Sorunun devam etmesi durumunda, EA Destek ile iletişime geçmen önerilir.