iyi akşamlar.. günün yaklaşık 10-12 saatini dışarda geçirdiğim için laplop almayı istiyordum.. ancak oturup düşününce 4-5 ay önce lcd monitör aldığımı dvd wr, klavye ve mouse u yenilediğimi farkettim.. bu durumda orta karar bi laplopa bi dünya para saymaktansa ona vereceğim para ile sağlam bi makine toparlamaya karar verdim.. 1 hafta içinde makinemi değiştirmeyi planlıyorum.. amd ile intel arasında çok düşündüm bütün tanıdıklarım amd nin daha iyi olacağını söylüyorlardı amd almakta karar kıldım.. toparlayacağım makineyi en az şimdiki gibi 8-9 yıl falan kullanmayı planlıyorum.. 2 farklı fikire sahibim.. şimdilik 2gb ram düşünüyorum..
mainboard 790x olursa ileride bitane daha ekran kartı almayı düşünüyorum ama öğrenci adamın hali zor bakkaldan 2 ekmek almaya para kalmıyor onu nasıl hallederim bilemem.. sizce hangisini toparlamaya başlıyım?? daha başka düşünce ve önerileriniz olursa belirtirseniz sevinirim..
ne yazıkki tanıdıklarınız eski amd yi biliyorlar, üst konuya bakınız dikkatlice incelediğiniz ve gerekli uyarıları okuduğunuz zaman hak vereceksiniz...
arkadaşım bu zamanda bir bilgisayarın 9-10 yıl idare edeceğini sanmıyorum ama böyle bir sistem önerebilirim.@OErdem arkadaşımızın dediği gibi üst konuda sistem tavsiyelerinede bakabilirsin
Amd eski amd diil dostum
Intelden şaşma bence. Üst konuyu inceliyerek daha rahat karar verebilirsin.