Şimdi Ara

Fikirlerimi sürekli tersleyen bedenimdeki 2 nci kişi kim? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
50
Cevap
0
Favori
2.017
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bence 2. kişi yok. Bir kişi, yani tek bir beyin var ve şahsın yaşadığı süre zarfında kazandığı değerler ile doğduğu anda ortaya çıkan egosu var. Beyin ise, bu iki şıktan birini tercih etmek zorunda.
  • Eger yazdıgıkların bi hastalıksa bende ilerlemiş durumda çünkü önceden 2 kişi olan şey 3,4 hatta 5. kişiye kadar çıkmış durumda yatmadan önce sadece 1-1.5 saat herhangi bi konu üzerinde sürekli tartışarak geçirdigim taraflarım.Çok saçma biliyorum ama saçma olması sonucu degiştirmiyor.

@was
    Ne demek istedigini çok iyi anlıyorum "tınlamama" becerin varsa ilerlemez ama benim gibi herşeyi tınlayan biriysen sonun benimki gibi olacak 2 kişi 3,4,5 çıkacak sonundada muhtemelen kafayı yeme denilen duruma geleceksin.

Aslına bakarsan zamanla Alkol etkisi yapıyor haz duymaya başlıyorsun güzelde bişey, İnsanlar olaylara iyi - kötü olarak bakarken sen her iyiligin içinde bir kötülük - her kötülügün içinde bi iyilik var felsefesiyle bakıyorsun hayata ama çevrede bu kadar düşüncesiz insan varken senin kafamdaki 2. kişi dedidigin kişi mutsuz olman için sebep teşkil ediyor.

@Ömer

Senin yazdıgın gibi bide evet hayır muhabbetinin yanında bide "orta bulucu" var

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yeraltından Notlar -- 10 Temmuz 2007; 18:11:19 >

• İki cambaz bir ipte oynamaz!Nefs daha ziyade insanı kötülüğe sevk eder.Çaresi ise kötü arzuların tersini yapabilme kudretine haiz ne varsa o şeyleri tatbik etmek, edebilmek.
  • quote:

Orjinalden alıntı: slyn

Eger yazdıgıkların bi hastalıksa bende ilerlemiş durumda çünkü önceden 2 kişi olan şey 3,4 hatta 5. kişiye kadar çıkmış durumda yatmadan önce sadece 1-1.5 saat herhangi bi konu üzerinde sürekli tartışarak geçirdigim taraflarım.Çok saçma biliyorum ama saçma olması sonucu degiştirmiyor.

@was
    Ne demek istedigini çok iyi anlıyorum "tınlamama" becerin varsa ilerlemez ama benim gibi herşeyi tınlayan biriysen sonun benimki gibi olacak 2 kişi 3,4,5 çıkacak sonundada muhtemelen kafayı yeme denilen duruma geleceksin.

Aslına bakarsan zamanla Alkol etkisi yapıyor haz duymaya başlıyorsun güzelde bişey, İnsanlar olaylara iyi - kötü olarak bakarken sen her iyiligin içinde bir kötülük - her kötülügün içinde bi iyilik var felsefesiyle bakıyorsun hayata ama çevrede bu kadar düşüncesiz insan varken senin kafamdaki 2. kişi dedidigin kişi mutsuz olman için sebep teşkil ediyor.

Aslına bakarsan bu seni farklı kılıyor ve bu açıdan özelsin ve bu özelliğin ile birşeyler yapabilirsin. En azından bunu düşün belki bunlar seni bir nebze mutlu edebilir.

• O öyle bi şey ki;

kendi hesabına göre yapılanma ister.
    Cenab-ı Hak namına yapılanma istemez.
    Şu iş de Allah için olmasın diyorsak dediren ve hedef tayin eden odur
    Hislerin halitasıdır.Akıl ve kalble didişir durur.
    Hazır zevk için gözü dönmüştür,akıbeti düşünmez .
    Çünki o hislerdir,akıl değildir,akıllı değildir.

Çaresiz ya onu taşıyan olacağız.
    Veya ona binip taşıtacağız.

Fakat öyle tehlikeli ki…
    O hep kötülüğe taliptir.
    Bazı insanlarda başkaca bişey kalmamıştır,o yutmuştur.
    O insan sadece onun için yaşar olmuştur.
    Öyle kötüdür ki…Ancak Allah acır da kurtarabilir onun elinden.

Euzu billahi mininen nefs.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi akarahmet -- 11 Temmuz 2007; 0:06:59 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: akarahmet

O öyle bi şey ki;

Fakat öyle tehlikeli ki�
    O hep kötülüğe taliptir.
    Öyle kötüdür ki�Ancak Allah acır da kurtarabilir onun elinden.

Çok güzel...

• quote:

Orjinalden alıntı: TheM

...dikkate alınmayan bi yanıt deseydin daha iyi olurdu.Orada haklı olurdun.,,,

Peki.
    Anne ve doğumla alakalı olmadığını düşünüyorum.
    Zaman içerisinde insanın bedeninde bir "Ehrimen" ve "bir de "Ahuramazda" düeti oluşuyor sanki.
    Bu, @ömer izah etmeye ne kadar çalışsa da tuhaf bir oluşum.
    Kendi kendimle niye tartışıyorum ki, bu çok geriletici ve verim düşürücü bir iç mücadele.

@TheM, Ben orijinal yanııtımı yukarıda sildim.
    Siz de serbestsiniz.
    Selam ile...
  • Allah razı olsun demekten başka birşey gelmiyor elimden.

quote:

Orjinalden alıntı: akarahmet

O öyle bi şey ki;

Fakat öyle tehlikeli ki…
    O hep kötülüğe taliptir.
    Öyle kötüdür ki…Ancak Allah acır da kurtarabilir onun elinden.

• bu yazıyı okuyunca direk şu şarkı aklıma geldi

İlk belirtiler başlayalı çok zaman oldu, Yaşım üç aşağı beş yukarı ondu, Varlığını hissettiğim ilk yer otoyoldu, Okul yolu sabahları hep çile doluydu, Miskin bedenim salyalar saldı sırama, Tiksinç değilim yafta takmayın adıma, Üstüme gelmeyin farklı olan ben değilim, Üzgünüm gülmeyin, kasti değil bu eğilim, Bana inanmadınız hiperaktif sandınız, Pediatrik testte biraz pasif kaldınız, İtiraf edemedim her tarafım bertaraf, İçimdeki her neyse iyiliğe itilaf, Günden güne o da benle büyüdü ve gelişti, Doğruyu bilip yanlış istemesi çelişki, En içten dileklerim cidden bunlar değilki, Sen gitsen içimdeki kısmen hepsi biterdi, Evet doğru anladın benim içimde biri var, Hayır deli değilim bu duyduğum en aptal sual, Hala anlamadınız her şey onun eseri, Öldürdüğüm kadına da o vurdu ilk keseri, Ben istemesem de o yaptırır hep istediğini, Dur yapma desem de dinlemez hiç sözlerimi, Ben masumum içimdekini çıkarıp yargılayın, Ama beni serbest bırakın köreldi algılarım,

(x2)
    İçimde biri var deli değilim inanın
    İçimde biri var hemen onu çıkarın
    İçimde biri var çıkışları kapatın
    İçimde biri var dikkat edin kaçmasın

Beni idam etseniz de onu öldüremezsiniz, Beden değiştirip durur farkedemezsiniz, Duruşma bittiğinde benle olan işi de biter, Hakim bey kim bilir belki de sizi seçer, Girerse içinize görürsünüz katil olmayı, Bi bakarsın koymuşsun caddeye bombayı, Patladığında can verenler suçsuz bedenler, Anlamazsın kandırır görünmez bedeller, Her şeyi söyledim alın size bi itiraf daha, Birileri ağlarken atmak isterim kahkaha, İrtifa kaybetti uçak kulelere daldı, Ladinin de içinde onun ikiz kardeşi vardı, Yandı gökyüzü çok soluklar sonlandı, Kaydı yıldızlar umutlar onlara bağlandı, Bana bakmayın öyle kokainman filan değilim, İçimdeki kana bağımlı ben bunu bilirim, Sırf bende var sandınız içimdeki lanetten, Sokaklara baksanız anlarsınız hakkaten, Odaklanmış zekalara kin dolu varlıklar, Palazlanmış dehalara soykırım karanlıklar, Ne söylesem boş fonksiyonsuz bi köleyim, Tek istediğim ötenazi bırakın da öleyim, Beraat bekledim sanmayın bana acımayın, Son bi isteğim var içimdekini çıkarın.

(x2)
    İçimde biri var deli değilim inanın
    İçimde biri var hemen onu çıkarın
    İçimde biri var çıkışları kapatın
    İçimde biri var dikkat edin kaçmasın

• @was,

Sadece farklı bir ses mi var içinizde?

Vicdanınız?
    Nefsiniz?
    Siz?
    ...

• quote:

Orjinalden alıntı: Ömer

@was,

Vicdanınız?
    Nefsiniz?
    Siz?
    ...

şeytan?
    içinizdeki çocuk?
  • Ruhuma bir kefen bezi yeter de,
    Yetmez aç nefsime sırma ve ipek.
    Çare yok, yüzünden düştüğüm derde;
    Yesem de "toprakla karışık kepek..."

Güneşle bir tutsam girmez hizaya;
    Dar bulur, sığmam der, dipsiz fezaya.
    Kuyruk sallar, sonra hırlar ezaya;
    Benim nefsim, benim nefsim ne köpek!..

Necib Fazıl
  • arkadaşım bence ikinci ses bazılarının dediğin gibi senin hayvansı yönün.(sakın yanlış anlama herkesde var bu ) yani demek istediğim bastırılmış doğuştan gelen kural tanımamazlık bencilliktir bu.yani aynen hayvanlar gibi.ama bizde akıl var düşünüyoruz ve iyi olanı buluyoruz.o yüzden düşünerek davran hep.içinden geleni yapman coğu zaman sana zarar verir.
    düşünüyorsun o zaman hayvan değilsin hesabı
  • quote:

Orjinalden alıntı: was

İnsan kendi kafasında 2 kişi midir?
    Birinci adam bensem, "diğer ses" kim?

Örneğin, sabah ilk uyandığımda "aklım" hemen kalk derken, diğer adam "biraz daha uyu" diyor!
    Dilenciye kalbim "bir sadaka ver" derken içimdeki diğer ses "defet şu çingeneyi vazgeç" diyor.
    Ben Trafik sıkışıklığında kurallara uyarken diğer ben, "arıza şeridine geç len, eve çabuk ulaşırsın" diyor.

Sanki kendi diğer 2 nci adamla sürekli diyaog halindeyiz.
    Çoğu zaman da diyalog değil, aslında sürekli sürtüşme ve didişme halindeyiz.
    Birinci adam ben isem, O hep bana tersine giden 2 nci "ses" kim?

Oooo, bende 3.sü bile var
    Mesela yolda giderken trafik sıkışıksa 1. ses emniyetten git diyor ama 2.si de girme diyor; emniyet şeridine giriyorum ama yolun yarısına gelince ulan diyorum içimden ben hata yaptım bari miilet yapmasın diyorum emniyetle yolun asarını ortalayıp çizgi üstünde gidiyorum

• quote:

Orjinalden alıntı: was

İnsan kendi kafasında 2 kişi midir?
    Birinci adam bensem, "diğer ses" kim?

Örneğin, sabah ilk uyandığımda "aklım" hemen kalk derken, diğer adam "biraz daha uyu" diyor!
    Dilenciye kalbim "bir sadaka ver" derken içimdeki diğer ses "defet şu çingeneyi vazgeç" diyor.
    Ben Trafik sıkışıklığında kurallara uyarken diğer ben, "arıza şeridine geç len, eve çabuk ulaşırsın" diyor.

Sanki kendi diğer 2 nci adamla sürekli diyaog halindeyiz.
    Çoğu zaman da diyalog değil, aslında sürekli sürtüşme ve didişme halindeyiz.
    Birinci adam ben isem, O hep bana tersine giden 2 nci "ses" kim?

Demekki türkiyede onun için koalisyonlar yürümüyor. Otomatikmen taraflardan biri ruh diğeri nefsin rolüne bürünüyor.

Tek başına iktidar nefsini yenmiş bir adam gibi olduğundan istikrar oluyor.

Meclisteki muhalefet bu sefer dıştan vesvese veren gibi oluyor.

Bu misal geldi bir an aklıma, ne kadarda benziyor, dış alem sanki iç alemin kopyası.

Siyaset olsun diye yazmadım sadece paylaşım.

• o 2.ses devamlı tatmin edilmek isteyen egon yapmadığın zaman insana acayip rahatsızlık verir.devamlı bişiler isteyen yapıldığında şımaran yapılmadığında ise ağlayan ama sonradan sus pus uslu uslu oturan bir bebek gibi düşüne bilirsin. onun isteklerini yaptığında şişer daha çok şey ister yapmadığında ise seni rahatsız eder ama bir süre sonra karışmamaya başlar.tabi genelde çoğumuz onun isteklerini ters çeviremeyiz bizi kavgalara vs iten şeyde odur. egomuz bizi bencilliğe iter hep kendi istediğimiz olsun isteriz ve karşımızdaki kişilerin istekleri bize yanlış gelir aynı düşünce onun içinde geçerlidir ve kendi isteklerinin yerine getirilmesini isteye egolar çatışmaya başlar ve bedenlerimizde bu çatışmaya karşı koyamaz...
  • quote:

Orjinalden alıntı: DeLsUre

o 2.ses devamlı tatmin edilmek isteyen egon yapmadığın zaman insana acayip rahatsızlık verir.devamlı bişiler isteyen yapıldığında şımaran yapılmadığında ise ağlayan ama sonradan sus pus uslu uslu oturan bir bebek gibi düşüne bilirsin. onun isteklerini yaptığında şişer daha çok şey ister yapmadığında ise seni rahatsız eder ama bir süre sonra karışmamaya başlar.tabi genelde çoğumuz onun isteklerini ters çeviremeyiz bizi kavgalara vs iten şeyde odur. egomuz bizi bencilliğe iter hep kendi istediğimiz olsun isteriz ve karşımızdaki kişilerin istekleri bize yanlış gelir aynı düşünce onun içinde geçerlidir ve kendi isteklerinin yerine getirilmesini isteye egolar çatışmaya başlar ve bedenlerimizde bu çatışmaya karşı koyamaz...

biraz kavram karmaşası olmuş

içimizde sürekli isteyen ve bizi rahatsız eden idimiz ya da diğer ismi ile nefsimizdir

nefsimizin(id) söylediği her şeye karşı çıkan süperego ya da diğer ismi ile vicdanımızdır

ikisi arasında orta noktayı bulan ise ben(ego) dir.

• nefis, 1. ses, 2. ses kavramlarıyla ilgili olayın farklı bir dini yaklaşımını görmek istiyorsanız "Takva" adlı filmi izlemenizi tavsiye ederim.
  • 3 tane 3 vardır bence, eşleştirmeyi bilene.

Reptil beyni - Limbik beyin - Neocortex beyin

İçgüdüler - Duygular - Mantık

İd - Süper Ego - Ego
  • quote:

Orjinalden alıntı: Ömer

@was,

Vicdanınız?
    Nefsiniz?
    Siz?
    ...

İkliden fazla olabiliriz belki fakat hep "ben" ve "diğer" gibi bir net bir ayırım var...
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.