Şimdi Ara

Fikirlerimi sürekli tersleyen bedenimdeki 2 nci kişi kim? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
50
Cevap
0
Favori
2.017
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orjinalden alıntı: was

İkliden fazla olabiliriz belki fakat hep "ben" ve "diğer" gibi bir net bir ayırım var...

"Diğer" de siz değil misiniz?
  • örnek verdiğin şekilde sabah kalkarken yaşadığımız ikilem bence akıl ile içgüdülerin çatışmasıdır.

akıl kalkman gerektiğini işe gitmezsen para kazanamayacağını söyler dolaylısıyla

ama içgüdü o anlık vücudun istediği şeyi söyler

biri anllık yada kısa vadeli diğeri ağır ve uzun vadeli düşünür.

araba örneğindede öyle.

hemen sollamak içgüdüsel o anlık yapma isteğidir. Ama akıl onu frenler uzun vade için.

bunu kız olayında da örnekleyebiliriz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Drazy -- 20 Temmuz 2007; 12:16:25 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: Ömer
    "Diğer" de siz değil misiniz?

Diğer de benim tabi. Demek birden fazla benlik taşıyoruz.
  • ════════════════════════════
    Beyindeki “Ben ve Öteki”
    ════════════════════════════

Fikirlerimi sürekli tersleyen bedenimdeki 2 nci kişi kim?

• o 2. kişi senin ruhun onunla konuşan zihnin bence
  • Hepiniz bir şekilde adlandırmışsınız o sesi

kimi bilimsel olarak ego,süper ego ,

kimi nefis,

kimi o zaten sensin şeklinde,

Peki şimdi dürüst davranalım o sese yenilmeyen var mı aranızda ?

İnsanı o sese uymaktan alıkoyan şeyler çok basit şeylerdir , biz insanlar gerçek yüzümüzü asla birbirimize göstermiyoruz gerçekte ve içeride o ses bizim sahibimiz,

Şartlar ve ortam değiştiğinde o sesin insana neler yaptırabileceğini hayal bile edemessiniz .
  • bu ikinci kişilik denen şeyi, dünya çapında ulusal siyasetleri yönlendirenler kullanabilirmi acaba?
    yada düşüncelerini başka toplumlara kabul ettirmek isteyenler bu çelişkili durumdan faydalanabilirmi?
    biraz komplo teorisi gibi oldu ama...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eloko -- 25 Temmuz 2007; 10:54:55 >
  • ben biraz daha farklı bir betimleme yapayım:

kendimi düşünen ben vucudumunuz...
    başkalarını düşünen ben ise ruhumuzdur...
  • quote:

Orjinalden alıntı: Kant

Bence 2. kişi yok. Bir kişi, yani tek bir beyin var ve şahsın yaşadığı süre zarfında kazandığı değerler ile doğduğu anda ortaya çıkan egosu var. Beyin ise, bu iki şıktan birini tercih etmek zorunda.

yazmak istediğim şey buydu benimde
  • birde fikirleri tersleyen ve kendi ideolojisine uymadığı için devletin başbakanına hakareti makul, kendi fikirlerine aykırı olduğu için saçma sebepler ileri sürerek forumdan uzaklaştıran kayırmacı forum yöneticileri var. buda 3. kişilik..

şöyle ki;

eğer bir ikinci el forumunda bir ilanın yüksek fiyatlı olduğunu gördüyseniz,yorum yazmadan önce forum yöneticilerinin arkadaşı olmadığına emin olun.
    42 lira sıfırı olan bir ürüne 2. el bölümde 40 lira istenmesine ve her türlü yoruma açık ibaresi olmasına rağmen. "bari kdv sini indirseydin" demek, ceza puanı almak ile eş anlamlı..

bu daha da ilginç olanı; ehrimen bilmemne nin her türlü hakaretine maruz olmama rağmen, bu massimo arkadaşın şizofrenik içerikli olup olmadığı ile ilgili "sen akp ye oy vermekten de çekinmezsin, yada erbakanı buna tercihte etmezsin, üzülüyorum" söylemim ceza almama sebep olması.

yada bilimin bile kabul ettiği hayvansal içgüdülerin ismini nefs-i hayvani olarak adlandırmam ceza almama yeterli.

bilim ve kültür bölümünde böylesi söylemlerin ceza alması utanılacak şey.
    her ne kadar sivri yazılar yazsam da banlanmayı gerektirecek bir söylemim yoktu.

umarım bir daha buraya yazı yazmam. ekstra konu açmak istemedim. durumu gören bir iki kişi olsa yeterli.

iyi forumlar.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.