Şimdi Ara

Fikrim var Bilgim yok

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14
Cevap
0
Favori
981
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar. Benim tutacağına inandiğım bir sosyal meyda fikrim var. Piyasada açık gördüğüm bir konu üzerine kurulu bir proje. Bu projenin fikir aşamasını yaklaşık 1 senelik bir düşünce sonrasında bitirdiğime inanıyorum. Fakat proje fikrinin büyüklüğü gibi derdide büyük. Sitenin yapılabilmesi içinde ciddi bir alt yapıya, ekibe ve sermayeye ihtiyacım var. Piyasadaki bu açık kapanmadan bu sosyal medya fikiri hayata geçirmek istiyorum. Sizce ne yapmaliyim. Eğer yazılım konusunda kendimi geliştirip kendim yapmaya kalksam belki 10 senemi vermem gerekecek. Eğer bu işle ilgilenen bir firmaya anlatsam kurulacak şirketten %10 hisse versem busefer projemin anlattığım kişiler tarafından çalınma riski var. Para bulup şirket kurup işe yazılımcılar alıp yapmaya kalksam üniversite öğrenciyim sermayem yok. Çıkmaz bir sokakdayım resmen. Lütfen yardımcı olun sizce ne yapmalıyım.

• Ya Allah aşkına yok mu yardım edebilecek. Yol gösterebilecek.
  • Guvendigin insanlardan olusan bir cevreye ihtiyacin var.
    Ya da tubitak gibi bilimsel gelismelere destek olacak bagimsiz (!) bir yapi tarafindan maddi destek alman gerek.
    Eger kar amacli bir proje ise yatirimci insanlara fikrini anlatip yatirim alman gerek.
    Eger fikrine cok guveniyorsan patentini almak icin calismalisin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Patent alabileceğim kadar özgün bir fikir değil. Tübitek 1512 programına katılıp maddi destek almayı planlıyordum o program için de üniversitemden mezun olmam gerekiyormuş. Öğrenciler katılamıyormuş yani. Fikrin maddi getirisi olacak ama yatırımcı bulamiyorum.
  • "itü, girişimcilik, çekirdek" kelimelerini bi' arat bakalım gugılda, bu senenin son başvurusu 13 Mart '15
  • Dostum kendine özgü bir yönü yoksa zaten tutmaz.
    Patent demek illa bir kocaman bir proje değil.
    Seni diğerlerinden farklı kılan ne ?
    15 tane popüler sosyal ağdan farkın ne?
  • Mephalay M kullanıcısına yanıt
    sosyal ağ ve tübitak, reddetmekle kalmaz adama da net gülerler yani
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    yok
    2 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Dracos D kullanıcısına yanıt
    Tübitak sermayesinin neredeyse yarısını bilişim sektörüne destek için kullanıyorkan gülünç demek gülünçtür. Pardon da tübitak projelerinin üniversite düzeyinde dersini alıyorum ben. İstersen ise tubitak.gov.tr ye bakmakla başla.
  • quote:

Orijinalden alıntı: hamzacil

Tübitak sermayesinin neredeyse yarısını bilişim sektörüne destek için kullanıyorkan gülünç demek gülünçtür. Pardon da tübitak projelerinin üniversite düzeyinde dersini alıyorum ben. İstersen ise tubitak.gov.tr ye bakmakla başla.

o dediğin dersin adı girişimcilik ve iş planı hazırlama olmasın? sonra o dersi destekleyip mevzuata koyduran da sanayi bakanlığı ve kosgeb olmasın? tübitak projelerinin üniversite düzeyinde dersiymiş ahaha

bak ben sana mevzuyu anlatayım, bunların hepsi 5746 sayılı kanuna tabii işlemlerdir, linkteki 5746 sayılı kanuna tabii yönetmeliğin 6. madde e ve g bendlerine bak bakalım, sonra tekrar konuşuruz, kamu hakkında bir cacık bilmeden de böyle ukalalık yapmayın

http://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2008/07/20080731-2.htm

tabii gençlerin kendine güvenmesi güzel, bileğine güveniyorsun madem ve tek engelin okul, dersini yeterince çalışmadığın için bilmiyorsan ben söyleyeyim, kabak gibi teknogirişim sermaye desteği var ve şu an şubat ayı itibariyle açık, 20 şubat son başvuru tarihi, tek şartı 1 yıl içinde okuldan mezun olabilecek konumda olman, alttan dersin vs. olması ya da mezun olamaman sorun olmuyor, gir iş planını falan da hazırla, hatta şirket konusunda sormak istediklerine de bizzat ben cevap vereyim nasıl maaş yazılır işveren maliyeti nedir kendine huzur hakkı ne vereceksin vs. vs., ama tek şartım var, konudan dolayı direkt ön incelemede red cevabını alınca buraya yaz da gülelim olur mu?

edit : link vermeyi unutmuşum, işini de kolaylaştırıyorum al, 100.000tl karşılıksız,https://biltek.sanayi.gov.tr/Sayfalar/default.aspx

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dracos -- 9 Şubat 2015; 18:07:51 >

Dersin adını hatta kim tarafından konuduğuna kadar biliyorsun da derste tübitak programları eğitiminin verildiğini bilmiyorsun. :) Hadı tübitak programlarının öğretildiğini bilmediğini geçtim bide bilmediğin tubitak hakkında gülünç yazıyorsun. bilmiyor olabilirsin yardım etmeye çelişmisindir saygı duyarım ama komik falan diyerek cehalet saçtın buraya. ben o dersi BA ile geçtim derslerimde gayet iyi :) teknogirişim sermayesi desteğini de 3. sınıf olduğum için alamıyorum. Tamam en çok da sen biliyorusun. :) Ama bilmediğim birşey öğrenmek için yazdım. tübitak internet projlerini desteklemiyor diyip gülünç duruma düşen birine, tübitakın programlarını öğretmek için değil. Ögrenmek istersen kendine başka bir konu açarsan orada notlarımı paylasırım. Konuyu ana nedeninden saptırdık. Lutfen daha fazla trollemezsen memnun olurum. Kolay gelsin
  • hamzacil H kullanıcısına yanıt
    yahu tamam iyi, çok merak ediyorsan alacağın cevabı bilgemi arayıp mevzuatla alakalı bilgi almak istiyorum diyerek öğrenirsin, bence de daha fazla uzatmanın bir anlamı yok

ayrıca internet projeleri desteklenmiyor değil, IoT konseptine uyan projeler desteklenir elbette ama sosyal ağ gibi klasik türk insanı web sitesi projeleri desteklenmez, açık şekilde kanun var, ben tübitaktan yatırımcı bulup konsorsiyum kurarak destek almış biriyim merak etme biliyorum yönetmeliği
    Sosyal aglar uzerine yapilabilecek o kadar akademik calisma var ki, ben de sosyal aglara akademi ile alakasiz bir seymis gibi yaklasilmasini gulunc buluyorum.
    Bunun uzerine AI, bilgi guvenligi, data mining vs gibi pek cok calisma yapilabilir, tez ve proje hazirlanabilir ve tubitak destegine basvurulabilir.
  • Mephalay M kullanıcısına yanıt
    yönetmelik açık, uygulayanların da durumu ortada, gülünç bulup bulmaman maalesef birşeyi değiştirmiyor

ha içerden adamını bulursun, yedirirsin 5-10 bin ona lafım yok, doğrudan komisyonun karşısına çıkarsın o saatten sonra gerçekten fikrinin işe yarayıp yaramayacağı tartışılır, yani o işin de bir piyasası var, zamanında diyarbakırda dersane kurmak için teknogirişim heyetinin karşısına çıkan adamı gördüm yani bu gözlerle
  • böyle girişimleriniz varsawww.ekipkur.net de istediğin takım arkadaşını bulabilirsin ben de bugün öğrendim çok faydalı bir site
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.