Şimdi Ara

fikrinize ihtiyacım var

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
863
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaslar opel vectra almayı düşünüyorum fakat iki model arasında kaldım yardım ederseniz sevinirim.birisi 1.6 elegance 2004 model 60 bin kilometrede digeri 1.9 dizel elegance 2005 model 130 binde ikisininde fiyatı aynı sizce hangisini almak mantıklı teşekkürler

• 2 araçdaaynı temizlikteyse tabiki dizelini al. 1.9 dizeli bastınmı yolda tutamazsın. bide çipledinmi offff
  • Çok gezeceksen dizel al. Başka bir şey sormana gerek yok. Yılda bilmem kaç bin kilometreden sonrası için dizel tercih ediliyor ama aklımda değil kaçbin olduğu.
  • bakımlı ve temizse tabiki dizeli almalısın
    hem bir yaş daha genç hem yakıt masrafı açısından daha iyi olacktr
    bir de o kasaya 1.6 az gelir diye düşünüyorum
    dezavantajların yıllık vergi ve km nin fazla olması ama yine de dizel
  • quote:

Orijinalden alıntı: fatihhilal

Çok gezeceksen dizel al. Başka bir şey sormana gerek yok. Yılda bilmem kaç bin kilometreden sonrası için dizel tercih ediliyor ama aklımda değil kaçbin olduğu.

ben o yıllık km hesabını bir türlü anlamadım
    izah ederken bakım masraflarından bahsediyorlar ama zaten çok km yapıyorsan bakım masrafların çok olacaktır km yapmazsan olmayacaktır.
    o yüzden o söylenen yılda 15000km yi geçmiyorsan benzinli al lafı bana doğru gelmiyor
    alırken dizele fazla para veriyor olabilirsiniz ama satarken de aynı oranda fazla fiyata satıyorsunuz
  • dizel-benzin arasında kavramı şöyle açıklayayım;

bir depo her ikisinde de 200 liraya dolduğunu düşünürsek, benzin olan depo 500km anca yapar, dizel tarafı 900km kadar gider. Bura da benzin kullanıyorsan ve ayda 2bin km yapan bir kullanıcı, ayda 4 depo doldurur bu da 800 lira eder. Dizel için 420 lira gibi bir rakam çıkar. Bir yılda benzin kullanıcısı 9600 lira ödeme yapar. dizel kullanıcısı, 5040 lira öder. Aldığın sattığın konusunu girmeye gerek yok, hepsinin fiyatlarını ilgili araba sitelerinde görüyoruz, orada sorun olmaz. Bir de bu kavramın içerisinde bakım fiyatlarını da eklerseniz iyi bir istatistik oluşturmuş olursunuz.

yalnız ben 2008 h kasa 1.3 astra için, 90bin bakımını mart ayında 310 lira ödemiştim, yani bakımlar çok pahalı olmadı hiç, şu anda insignia 2,0 kullanıyorum, opel arabaları seviyorum, başka araba kullanırsam yine alman arabalarını tercih ederim.
  • 1.9 un vergisi fazla olacaktır.
    130.000 ile 60.000 arasında hatırı sayılır bir fark var
    hep derler dizelin bakımı daha pahalı olur ve arıza durumunda masrafı daha fazla olur diye
    dizelde 10.000km de bir; benzinlide 15.000km de bir bakıma girerler genelde
    ben benzinli derim 60.000 deki araba temizdir. icabında tüp taktırırsın sonra
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Yardımınıza ihtiyacım var
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • O aracın makyajlı kasasını (2006 modeldi) kullandım. 1.6 cidden çok ama çok ağır. Araç o derece hantal ki, birden fazla araçla sollamaya geçtiğinizde arkadaki araç ne olursa olsun selektör yapıyor. En son sollamada kıçı kırık broadway bile selektör yapınca satmaya karar vermiştim.

1.9 tercih ediniz.
  • dizel ! tabiiki ilave maliyetleri gelecektir ama her kuruşuna değer.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.