Şimdi Ara

Film arşivleme Digital arşiv & Normal arşiv ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
798
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • "Öncelikle normal arşiv yazdım çünkü ne yazsam bilemedim Orjinal desek zaten Digital de öyle.Fiziki desek garip olacak "

Artık böyle bir konu şart idi.Çağımız digital..

Digitürk-D-Smart-İtunes Store-Netfix..

Açıkçası ben de yavaş yavaş digital arşive dönsem mi diye düşünmüyor değilim ?
    İtunes Store az daha kapsamlı az daha ucuz olsa.Yani 18 lira yerine 14-15 lira olsa genel fiyat hiç düşünmem.Sadece belli başlı filmleri alırım ki onlar da 2-3 ayda ancak olur.

Halen arada alıyorum digital film.15 tane filmim var store da hepsi eski filmler.Diğer yandan izlemediğim film için Store dan mı alsam yoksa indirsem mi diye düşündüğümde "malesef yazıyorum" indiriyorum...Evet indirimek daha mantıklı geliyor malesef.

Bence digital arşivin en büyük eksiği filmi satın aldık,beğenmediğimiz de elden çıkartamayacak olmamız Dokunma duygusu eksikliği de var tabi ama bazıları için önemli değil bu

Sizler ne yapıyor ? Ne düşünüyorsunuz ?

• quote:

Orijinalden alıntı: eyoruk

Dokunma duygusu eksikliği de var tabi ama bazıları için önemli değil bu

Merhaba.

Bu sözünüz tam bana hitap ediyor. Dokunmak. O diski raftan alıp oynatıcıya yerleştirmenin büyüsü başka gerçek film koleksiyoncuları için. Hatta hiç seyretmediğim halde rafta duran DVD ve Blu-ray film kutularının görüntüsü bile göze hoş geliyor. 16 senelik zaman içinde o kadar çok DVD ve Blu-ray almışım ki. Odama girdiğim zaman kendimi D&R'a girmiş gibi sayıyorum.

Filmler disk yerine flash disklere yazılıp satılsaydı heralde bu kadar rağbet göstermezdim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: topaz42

quote:

Orijinalden alıntı: eyoruk

Dokunma duygusu eksikliği de var tabi ama bazıları için önemli değil bu

Merhaba.

Bu sözünüz tam bana hitap ediyor. Dokunmak. O diski raftan alıp oynatıcıya yerleştirmenin büyüsü başka gerçek film koleksiyoncuları için. Hatta hiç seyretmediğim halde rafta duran DVD ve Blu-ray film kutularının görüntüsü bile göze hoş geliyor. 16 senelik zaman içinde o kadar çok DVD ve Blu-ray almışım ki. Odama girdiğim zaman kendimi D&R'a girmiş gibi sayıyorum.

Filmler disk yerine flash disklere yazılıp satılsaydı heralde bu kadar rağbet göstermezdim.

Zaten arşiv yapanlar çoğu kişi bundan yapıyor ,katılıyorum.

Merhaba

"Pek kimse de yazmamış konuya"

• Mütevazi dvd ve blu-ray koleksiyonum

[simage]
    [/simage]

Müzik albümlerim

[simage]
    [/simage]

Optik medyaya güveniyorum candır benim için

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr. Cheritto -- 31 Temmuz 2016; 13:11:40 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• eyoruk E kullanıcısına yanıt
    Merhaba ben yazdım

• quote:

Orijinalden alıntı: kdr-2015

Merhaba ben yazdım

İyi yazmışsınız.
    Afedersin egom beni rahat bırakmıyor da begendin mi diye soracaktım

• Az ama öz olmuş.Zaten böylesi daha iyi.
    Daha bu kadarını biriktirmeyi düşünüyorum zaten fazlaya ihtiyacım olmayacak.Az olmasının sebebi fiyatların biraz uçuk olmasıyla da alakalıGelecekte daha çok blu ray filmlerden almayı düşünüyorum

• Ben artık azaltmayı düşünüyorum elimdeki dvd filmleri.ama talip çıkmıyor..Artık az ama öz olsun istiyorum.Bence bu en iyisi.
    Az ama öz diyorsun bende aynı fikirdeyim en iyisi de bu zaten
    Bir sorum var en sevdigin filmler hangileridir.İlk 5 olanı paylaşırmısın

• Elimdeki 500 adetten fazla DVD'yi ne yapacağımı kara kara düşünüyorum. Yer kaplıyor. Eleme yapmam lazım. Kalburüstü olan filmleri elimde tutup diğer filmleri ucuz ucuz satmam lazım. Olmadı. Bedava da dağıtırım heralde.
  • quote:

Elimdeki 500 adetten fazla DVD'yi ne yapacağımı kara kara düşünüyorum. Yer kaplıyor. Eleme yapmam lazım. Kalburüstü olan filmleri elimde tutup diğer filmleri ucuz ucuz satmam lazım. Olmadı. Bedava da dağıtırım heralde.

Satılmıyor ..Ben tanesını 3 lıraya gelecek sekılde toplu satısa cıkartıyorum soruyorlar edıyorlar ama alan yok..

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Elimdeki 500 adetten fazla DVD'yi ne yapacağımı kara kara düşünüyorum. Yer kaplıyor. Eleme yapmam lazım. Kalburüstü olan filmleri elimde tutup diğer filmleri ucuz ucuz satmam lazım. Olmadı. Bedava da dağıtırım heralde.
    Zor..

Ladri di biciclette
    Back To The Future 2
    Big Fish
    Godfather 2
    It's Wonderful Lıfe

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eyoruk -- 9 Nisan 2016; 12:05:21 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
    Dostum ben bir fimi alırken sonrasında nasıl satarım diye düşünmem çünkü öyle bir niyetim asla olmadı olmayacakta.Söylemesi komik ama elimde 40 adet orjinal müzik kasetlerim var bir çogu da zaten çoktan bozuldu.Yani diyecegim şu ki dvd blu ray almak sadece arşiv yapma amaçlı olmuyor en azından ben böyle yapıyorum.Fiziksel medyaya karşı da bir tutku oluyor mutlaka.Dedigim gibi bu bir kaset plak cd video kaseti bile olabilir.Ayrıca dokunma duygusu var eskiden yeni kaset aldıgımda jelatinini açınca onu kokluyordum.Kendimi bu şekilde müzige karşı daha da baglanmış hissediyordum.Hey gidi günler hey bir şeylerin anlamlı oldugu zamana dönmek istiyorum şimdi

• Yanlış anladın,ben alırken nasıl satarım diye düşünmedim / düşünmem de zaten.Ama zamanla elden çıkarmak gerekebiliyor...Hem dvd olan bir filmin bluray olarak alındığında hem de yeni bir kaynak yaratmak gerektiğinde..Ki ben dikkat ederim yani dvd si varsa bluray olarak almam pek.Buna rağmen elimde 10 tane böyle film vardır
    Ben başka birinden kolay kolay film satın alıp telif haklarını ihlal edememAma birazçık istisna olmanın zararı gelmez elbet

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr. Cheritto -- 9 Nisan 2016; 14:31:24 >
  • Valla normal şartlarda arşivleme olayı fiziki olarak olması ayrı bir zevk verir kişiye ama fiziki arşiv yapınca örneğin ben arşive orjinalleri pahalı olduğu için orjinalden kopya jelatininde coverı ile birlikte satılan
    dvdler ile başladım 650 civarı DVD satın aldım. Sonra HD filmelre yönedim teknolojinin glişimi ile ve zamında rapidshare uyeliği ile baya bi hd film indirdim ve bunları dvdye yazmaya başladım sonrasında coverını
    buldum internetten ve bunları bulduğum bir web sitesi aracılığı ile baskısını aldırttım baya uyguna geliyordu ve kaliteli kâğıda basılıyordu. yine internetten toplu alım ile bluray kutuları alamaya başladım ve bu
    sekilde arşivlemeye devam ettim ama bir sure sonra dvdye bastığım filmler sanırsam ortam sartlarında nem vs etkilenmeye başladı ve oynatıcı açmaz oldu filmleri. Bu noktadan sonra filmleri harici hddlerde
    saklamaya başladım ve şuan 8 tb gibi bir arşivim var bu şekilde olması sağlıklı saklama acısından cok daha iyi. Ama fiziki arşivin keyfi ayrı. 2 adet raf yaptırmıştım filmler için hala durur o arşivn görüntüsü ayrı
    bir haz veriyor insana. haricilerde saklananda bu duyguyu yasamak imkansız ama sartlar bence harici hddlerde saklamak için daha uygun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Backspace7 -- 19 Nisan 2016; 16:30:22 >

• Yukarıda yazdım mı bilmiyorum. Fiziki olarak koleksiyorn çok zevkli. Diski kutusundan alıp oynatıcıya takmak ve seyrettikten sonra tekrar özenle kutusuna koyup saklamak güzel bir duygu. Aynı duyguyu flash disk takıp seyrettiğim bir filmde yaşamıyorum.

İlginç bir şey daha söyleyeyim. DVD'ler Blu-ray'dan daha hoş geliyor bana son zamanlarda. Uzun zamandır Blu-ray almıyorum. En son ne aldım. Onu bile unuttum. Artık aşırı seçiciyim. Batman Vs. Superman çıkana kadar Blu-ray film almam heralde.
  • Yaklaşık 1000 kadar dvd arişivim var bunların en iyileri rafta ve coverli hepsi el emeği göz nuru... arada bir özlediklerimi izliyorum ama devir çoktan değişti son 5-6 yılda hd mkv hdd falan derken dvd de geri kaldı bluray zaten yanına yaklaşılmıyor yıl olmuş 2016 dvd ler yine pahalı... bluray player aldım daha bluray film almadım düşünün gözüm 720p dts film çıkınca hemen indiriyor izliyorum dvd lere eskiden ulaşmak rip cover yapmak pratik ve kolaydı ama şimdi devire ayak uydurmak çok zor dvd aşkım devam ediyor ama onu bluray a bir türlü taşıyamadım
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.