Şimdi Ara

Film Ekimi 2010

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
0
Favori
226
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Film Ekimi her sene bolca ziyaretçisi olan, ve genelde vasat altı filmlerin giremediği filmlerden oluşan eğlenceli bir festival ve bu sene için LG sponsor olmuş, iyi mi olmuş kötü mü olmuş bakacağız :)

Asıl konuya gelecek olursak, filmlerden benim ilk etapta gözüme çarpanları size iletmek istedim.
    Siz daha sonra siteden girip istedikleriniz hakkında daha detaylı bilgiler alabilirsiniz.

NewYork i Love U! : Fatih akınında içlerinde bulunduğu 11 yönetmenin birlikte yaptığı, filmden çok projesel bazlı bir çalışma. Bizim için değişik gelebilecek konulardan birisi de Uğur Yücel gibi senelerdir ekranlarda görmediğimiz bir fenomen'in film de yer alması. Filmin konu aslında Paris, i Love U ile paralel diyebiliriz. NY şehri aşklarından örneklemeler sunuyor film. Güzel bir film ve ben torrent'e rağmen finansal destek vermek isteyenlerin film ekimi sonrasında izleyeceğini düşünüyorum.

L'ILLUSIONNISTE : Belleville'de Randevu filminin yönetmeni Sylvain Chomet, Jacques Tati'nin hayatını çok güzel ve yormayan bir animasyon ile aktarmış beyaz perdeye. Tati mim sanatının son örneklerindendi, ayrıca fransız olması Chomet için ayrı bir önem taşıyor sanırım. Yine çok başarılı fakat film ekimi boyunca izleyemeyeceğini ve yine sonrasında finansal olarak destekleneceğini düşündüğüm filmlerdendir.

CHATROOM : Hideo Nakata hayranları desem yanlış söylemiş olmam heralde, çünkü özellikle Halka ve Karanlık Sular filmlerinden sonra kendisine oluşturmaya başladığı takipçilerin ismi bu olsa gerek:) Film yine gerilim ve internet üzerine. İnternet üzerine çok fazla film yapılmaması bile bana çok değişik gelirken Nakata güzel bir psikoloji yakalamış ve internet ortamlarını canlı resmederek yaşadığımız günlük gerilimleri perdeye yansıtmış... Yine film ekimi boyunca değil ama sonrasında izleyebileceğiniz bir film:)

Şimdi son yazacaklarım belki bazılarını kızdırabilir ama yazmam gerektiğini düşünüyorum.
    LG film ekimi sponsoru olduğunda çok sevinmiştim. Daha kaliteli bir sistem ve daha kaliteli filmler gelecek diye umarken duyduklarım beni çok üzdü.
    LG sponsorluğunun veridiği güç ile bir çok davetiye almış?!?! Biletler satışa çıktı ve 2 saat içerisinde bitmişti!!! Film ekimine daha önce gidenler bilir, OK biletleri salona girerken alamazsın ama satışa çıkar çıkmaz FB-GS maçı bileti muamelesi de görmez.

LG'ye mesaj; Daha önceki sponsorlar gibi bu işin ruhuna saygınız varsa lütfen bu şekilde devam etmeyiniz. Saygımız var diyorsanız da kapitalist kaygılarınızı lütfen bu platform'a taşımayınız!

http://www.iksv.org/filmekimi_2010/

Selamlar,

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.