Şimdi Ara

FİLM ELEŞTİRİSİ YAPILAN SİTE ARIYORUM???

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
0
Favori
2.774
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Flm eleştirisi yapılan ve dünya sinemalarında gösterilen her film için verilen oyların gösterildiği en iyi film sitesi arıyorum.

• imb.com en iyisi...
  • www.beyazperde.com
  • teşekkür ederim.
  • sinemalar.com
  • sinemalar.com
    beyazperde.com
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • www.bagimsizsinema.com/

www.otekisinema.com/

beyazperde.mynet.com

UZAK DURULMASI GEREKENLER

ımdb.com( Hele hele puanına sakın aldanmayın.)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi K.B.V. -- 17 Haziran 2009; 13:48:09 >
  • Beyazperde sadece film özetleri okuyup indiriyorum imdb nin puanlarına artık güvenmiyorum.beyazperdenin yorumlarına fazla güven olmuyor.
  • quote:

Orjinalden alıntı: ~H!ddeN

sinemalar.com
    beyazperde.com

+1907
  • quote:

Orjinalden alıntı: knotaqram34

www.bagimsizsinema.com/

www.otekisinema.com/

beyazperde.mynet.com

Imdb varken ismini verdiğin sitelerin esamesi bile okunmuz. Puanına aldanma ne demek, böyle bir laf olur mu, üyeler geliyor oy veriyor. Üye dediğin senin benim gibi adamlar, bundan daha adil nasıl bir notlama olur acaba, varsa daha iyi bir fikrin sen bir site aç görsün herkes. Orda yazan puan, kanun değil, üyelerin verdiği puan. Bakarsın, fikir edinirsin, ordaki puan=filmin mutlak kalitesi diye bir denklem yokki.

• En iyisi imdb ye bakmak ve aynı filmin sinemalar.com puanına bakmak. Bazı filmler yabancıları ilgilendirdiği için konusundan her şeyine kadar. Bu yüzden imdb de yüksek sinemalar.com düşük alabiliyor. İMDB ile Sinemalar.com puanları birbirine yakınsa, örtüşüyorsa bir de türü hoşuna gidiyorsa düşünmeden izle.
  • imdb yada başka sitede bir film için verilen puana bakarak film izliyorsanız çok şey kaybederseniz.Tabiki yorumları eliştirelere bakılabilir fakat o , yazan tarafın düşünceleridir.Sizde o film izleyip farklı şey bulabilirsiniz.Biraz da ön yargılı izlememek gerekiyor.Tratior izledim geçen Dh bir çok arkadaş çok beğenmiş ama beni çok etkileyen bir film değildi mesala.
  • Yabancı sitelere pek takılmayın. Sonuçta orda her milletten eşit üye sayısı yok, bu yüzdende ağırlık kimdeyse onların kültürüne göre puan alıyor. Ben kimsenin ne yorumuna nede puanına bakarım, konusu ve birazda oyuncularona bakar öyle izlerim. Sonra gider sinemalar.com a yazarım.

Ayrıca bir filme 30 kişi 5/5 vermiş puanı tavan yapmış diğer filme 3000 kişi 5/4 vermiş alt sırada kalmış şimdi hangi birine inanılır orası tartışılır.
  • quote:

@ryu132

Bu benim kişisel düsüncem,kimseyi ilgilendirmez. Ben buraya istedgimi yazma,yazmama hakkına sahibim. Verdigim siteler'in yüzüne senin gibiler tabiki bakmıyor. Çünkü 2. sınf filmler. Wanted, Hızlı ve Öfkeli falan zor bulunur oralarda.

Burada ortaya düsüncelerimi yazıyorum. Kuyruk acın mı var da hemen lafa atlıyosun? Imdb babanın sitesi mi?

Şunun şurasında 2 sene önce kimse Imdb'yi bilmiyordu. Şimdi meshur oldu nedense. Sen oradaki oylamanın tamamen adil oldugunu mu savunuyorsun bana. Güldürme adamı.

Liste basının neden The Godfather, Esaretin Bedeli arasında gidip geldigini hiç düsündün mü?

Bana göre ikisi de en fazla 7 puanlık filmler. Listede puanı abartılan cok film var,Aynı sekilde hak ettigi puanı alamayanlar da.

Bu herkesin kişisel görüsüdür, bu düsünceme b.k atma hakkını sana kim verdi!

İster b.k atarım izledigim bi filme, ister göklere cıkartırım. Kısacası SANANE.

Konusma tarzında kaliteni belli ediyorsun, sadece wanted gibi filmleri izlediğimi de sanıyorsan çok yanlılıyorsun, sana kendim ile ilgili bilgi versem dediklerinden utanırsın ama kurduğu 5 cümleden birinde b.k kelimesini kullan bir insana laf atmak zor olsa gerek.
    Sen zaten yazdığın mesaj ile kendinle çelişiyorsun. Ben imdbyi 5-6 senedir kullanıyorum. Oylamanın adilliğinden kastın nedir, Akp yüzde 49 akıyor adilmidir değilmidir, veya oscar açıklanıyor adilmidir değilmidir, sonuçta her oylamada tartışma olacaktır. İmdbdedki oylamanın filmlerin kati kalitesini belirtmediğini ama yine de büyük çoğunlukla doğru yakın değerlendirdiğini söylüyorum. Listede abartı puan alan filmler var diyorsun, neye göre abartı, hiç yurt dışına çıktın mı, orda insanların tercihlerini biliyormusun, çevrendeki 5-10 kişiye bakıp nasıl listenin abartı olduğunu söylüyorsun. Sitenin binlerce farklı karakterde üyesi var, bazı ülkelerin ağırlığı da söz konusudur buna göre filme abartı oy gidebilir, bu oylamaların vazgeçilmez sonucudur.
    Sonuçta site kendince bir model geliştirmiş, bu modelin artıları ve eksileri bildikten sonra sorun kalmaz.

• Sen ingilizce bilmediğin gibi herhalde türkçede bilmiyorsun veya okumuyorsun. Imdbyi sevmemenin nedeni ingilizce olması olabilir mi
    Ben site adil diye bir cümle kurmuşmuyum.Ben diyorumki kendince bir sistemleri var, üyeler oyluyor, bin çeşit üye vardır, genel olarak puanlar dengesini buluyor. Çok saçma puanlamalar yok mu var, ben genel olarak yol gösterici olduğunu söylüyorum. Sen bir fikir sunmuyorsun, adil değil diyorsun adil diyen yokki zaten
    Zeka kısmında çok haklısın, teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ryu132 -- 18 Haziran 2009; 0:40:09 >
  • quote:

quote:

Orjinalden alıntı: ryu132

quote:

www.bagimsizsinema.com/

www.otekisinema.com/

beyazperde.mynet.com

Imdb varken ismini verdiğin sitelerin esamesi bile okunmuz. Puanına aldanma ne demek, böyle bir laf olur mu, üyeler geliyor oy veriyor. Üye dediğin senin benim gibi adamlar, bundan daha adil nasıl bir notlama olur acaba, varsa daha iyi bir fikrin sen bir site aç görsün herkes. Orda yazan puan, kanun değil, üyelerin verdiği puan. Bakarsın, fikir edinirsin, ordaki puan=filmin mutlak kalitesi diye bir denklem yokki.

Türkçe sorunun olduğu tekrar ortaya çıktı. Bu oylama işinde mutlak adalet yoktur, ama oylamadaan başka adil yöntemde yoktur. Bir filmin iyiliğini kötülüğüne beliryecek mutlak adalet yok, birşekilde değerlendirmen lazım, adaletsizlerin en adili bu yöntem

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ryu132 -- 18 Haziran 2009; 1:55:11 >

• nedir burdaki seviye düşüklüğü..herkes istediği görüşü savunmakla özgür..tabii belli bir seviye dahilinde..gördüğüm kadarı ile @knotaqram34 adlı üye karşısındakini çocuklukla nitelendirken kendi yazdıklarından farkında değildi sanırım..argo kelime kullanarak zaten olayı bitirmissin orda..sonuçta forumdaki yaş seviyesi gün geçtikçe düşmekte ama bu kadarda abartmayın..
  • IMDB ve BeyazPerde yeterli bence.
  • Beyazperde
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.