Umarım böyle konu açmak yasak değildir. Bu konudan izlediğim filmler hakkındaki görüşlerimi sizinle paylaşacağım. Filmleri izlemediyseniz yorumuma bakmayın.
İlk önce Limitless filmiyle başlıyorum.
Film ilk bakışta konusuyla ilginizi çekse de, filmi izlemeniz esnasında sizi şaşırtamıyor. Filmin konusu çok daha güzel işlenebilirdi diye düşünüyorum. Çünkü filmde gerilmeniz gereken yerde gerilmiyorsunuz, heyecanlanmanız gereken yerde heyecanlanmıyorsunuz. Heyecanlanmamanızın bir sebebi de bir ileriki sahneyi gayet rahat tahmin edebiliyor olmanız. Film ilk başlarında senaryosu orjinal, devamını tahmin edemiyeceğiniz bir film imajı çizse de 40 dakika sonra bu etki ortadan kalkıyor.
Özellikle filmin ilk yarısında dikkatimi çeken bir başka özellik sahnelerin çok hızlı ilerlemesi. Sahneyi gösteriyor hemen başka bir sahneye geçiyor, tam da bu noktada filmden kopuyorsunuz haliyle. Zaten filmin ilk yarısı, filme tam ısındığınız sıralarda slide show tarzı bir film izler gibi hissediyorsunuz.
Oynayan isimler profesyonel belki ama özellikle birazdan anlatacağım sahnede oyunculuk sıfır. Adam eski karısıyla ilk defa bir cafede buluşuyor. İşte eski karısının cafedeki performansı bence filmde hiç olmaması gereken bir özellik. O kadar yapmacık ki. Sırf bu yüzden filmden puan kırarım yani.
-Aşağıdaki paragrafta Adam Sandler'in bir filmiyle ilgili benzetme yapılmıştır. Spoiler içerebilir.- Filmin en kısa özeti başının iyi başlayıp sonunun kötü bitiyor olması (son 20 dk'ya kadar en azından). Bu bakımdan filmi Adam Sandler'in Click filmine benzettim. En temel konusu bakımından filmler benzese de, Adam Sandler'in filminde gerçekcilik ön planda tutulmuş, her ne kadar 2 film de bilim kurgu olsa da. Hani Adam Sandler'in Click filmini izlerken, eğer bu şeyler gerçek olsaydı sanırım aynen böyle olurdu düşüncesi hakim oluyor. Ama bu filmde tam olarak tarif edemeyeceğim mantık hataları vardı. İki ihtimalden birincisi senaryo kötü yazılmıştı, ikincisi senaryo tam anlamıyla yansıtılamamıştı. Bana ikisinin karışımı gibi geliyor ama.
Sonuç olarak filmi fazla beğendiğimi söylemem. Ama yine de boş vakitinizde izlenebilir bir film. Benim puanım 5 / 10
İyi yöntem valla
İyi, güzel de herkes böyle konu açabilme hakkına sahip mi ki ? Sonuçta "En son izlediğiniz film" diye bir konu var. Genelde film yorumlarımızı burada ya da filmin kendi konusunda yapıyoruz.
Filmlerin konularına yorum yaparsanız daha düzenli olur. Konusu yoksa da siz açıp yazabilirsin. En son izlediğiniz film konusuna yazabilirsiniz. Bence böyle ,forum için pek uygun değil.