Şimdi Ara

Filtre Kahve Makinesi Potu Alınabilir Mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
2.852
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Braun Puraroma 7 KF7120 model bir filtre kahve makinesi kullanıyorum fakat bugün potu kırıldı. İnternetten baktığımda braun marka bir cam demlik bulabildim fakat modeli yazmadığı için bizimkisine uyumlu mu bilemiyorum (ki görüntüsüne bakılırsa aynısı değil). Bu durumu yaşayanlar nasıl bir çözüm buldu ya da hangi sitelerden/mağazalardan aramamı önerirsiniz, tavsiyelerinizi bekliyorum.

• aynı durum benim içinde geçerli benim filtre kahve makinam da phillips'in di. dolayısıyla bende merak ediyorum.
  • Bu tarz bir olay başımdan geçti. Fakir marka cihazımın potu kırılmıştı. Piyasada bulamadım. Servisinden istek yaptım ancak ürün üretimden kaldırılmış. Garantisi olduğu içinde bana para iadesi yaptılar. Tabi bu işlemler 2 aydan uzun bir süre aldı. İadeyi aldıktan 1 hafta sonrada başka bir markanın potunu satışta gördüm ve bizim cihazımızla bire bir aynısıydı. Diğer markalarıda yoklamanı tavsiye ederim. Belki 3. Ayı geçiyor kahve makinesi arayışım halen daha devam ediyor. Bir pot dersin ama bütün düzeni allak bullak etti.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Zedogore kullanıcısına yanıt
    Evet, "kahvesiz yapamayanlar" için sahiden öyle, bu yüzden bilen duyan varsa yazayım istedim. Müşteri hizmetleriyle iletişime geçtim, 180 lira dediler kırılan parça için. Fakat düşünüyorum, sürahinin pek de bir işlevi yok, damlatma engellemeyi devreden çıkaracak bir mandal var, onu yukarı kaldırabilecek büyüklükte bir sürahi işimi görür gibi geliyor.
  • kutsalay K kullanıcısına yanıt
    Aynı ölçülerde bulursanız farklı bir cam sürahi kullanabilirsiniz ama en uygun olanları bile 90 tl civarından başlıyor internette.

Sizin modelin cam haznesinin fiyatları da 190 tl civarında bence servisten alıp geçin normal fiyat vermişler.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben de Hotpoint Ariston modeli var, aynı durum benim de başıma geldi. İnternet'te alışveriş sitelerinde Isıya Dayanıklı Cam Demlik diye aratıp, ardından ölçülerine bakarak uygun bir şey bulabilirsiniz. Kahve tutkunu iseniz bu durum baya can sıkıyor, evde ilk defa bir eşyam kırılınca bu kadar üzüldüm eminim benzer durumları yaşayan arkadaşlar da vardır. Günlerdir araştırdım ve sonunda en uygun çözümü buldum. Umarım bu mesaja bir şekilde ulaşır herkes ve kolayca çözer derdini.

Dikkat etmeniz gereken 2 konu var;

1. sürahinin üstündeki plastiğin hazneye baskı yapıp kahveyi dökmeye başlaması için yükseklik. Benim model 11.5 cm, bulduğum model 11.5 cm bu sebeple uydu. Ancak bu çok önemli, 1 cm az alırsanız kahve dökülmez 1 cm çok alırsanız sürahi hazneye baskı yapıp üst kapağı zorlar ve kapanmasını engellediğinden sıcaklık kaybı vs derken sallapati bir çözüm olur. Yüksekliği birebir aynı bulmanızı öneririm.
    2. sürahinin alt yüzeyinin çapı, bunu da sürahiye ısı uygulayan tabanı ölçerek alt taban genişliği eşit veya daha düşük bir model seçerek yapabilirsiniz. Benim modelde taban 15.5 cm ancak çıkıntılı, temas yüzeyi 11 cm. Aldığım model düz çıkıntısız ve 11 cm bu sebeple o da uydu. Keza 11 cm altında bir genişlik olsa, küçük olurdu sağa sola kayabileceğinden dikkat etmek gerekirdi ancak yine uyardı. Eğer 11 cm üzeri bir genişlik olsaydı, ısı tabanına tam oturmaz, yukarıda kalır ve bir üst maddede yazdığım gibi yine hazneye baskı olayları vs yaşanırdı.

Link veremiyorum forum kurallarına ters düşer diye ancak ürün kodunu paylaşıyorum. Umarım birilerinin işine yarar, benim gibi günlerce delirmeden hızlıca çözüme ulaşılır.

Ürün Kodu: KA831/KA832

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.