Şimdi Ara

Filtre Kahve Ölçünüz Ne kadar? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
62
Cevap
1
Favori
100.600
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Yağsız Makarna

Aynen hocam, şimdilik tchibo dan devam edicem sonra diğer markaların ürünlerini karşılaştırarak filtre kahve arayışıma devam edicem, guatemala grande aldım ilk şimdi de African blue

Starbucks Sumatra tavsiye ederim
  • quote:

Orijinalden alıntı: The Witcher

quote:

Aynen hocam, şimdilik tchibo dan devam edicem sonra diğer markaların ürünlerini karşılaştırarak filtre kahve arayışıma devam edicem, guatemala grande aldım ilk şimdi de African blue

Starbucks Sumatra tavsiye ederim

Onu da deneyeyim, tavsiye için tşk
  • Yağsız Makarna kullanıcısına yanıt
    Hocam kahve olayında işler biraz farklı yürüyor. French press alıyorsunuz tam haz alamıyorsunuz, filtre kahve makinesine geçmenizi söylüyorlar. Haklılar da geçiyorsunuz, bir süre sonra yok aga diyorsunuz diyorlar o halde kapsüllü espresso makinesine geçmelisin (tchibonun kendi ürünü gibi) diyorlar e haklılar da geçiyorsun, bu defa diğer espressolarla kıyaslıyorsun diyorlar ki kapsüllü kahve olayı kötü oluyor gerekli tazelikte olmuyor kapsülsüze geçmelisin diyorlar e haklılar da, geçiyorsun bir süre sonra haz almaz oluyorsun diyorlar kahveler ne olursa olsun bayat oluyor kendin pişir kendin ye olayına getirip çiğ taze kahve almanı kavurup el değirmeni ya da öğütücü ile öğütmen gerektiğini söylüyorlar e haklılar da, bunu yapıyorsun bir süre sonra yine haz almıyorsun bu defa buhar basıncı daha yüksek daha kalitelilere geçmeni söylüyorlar e haklılar da . Tabi ki biraz abartı ama hepsi doğru . Size tavsiyem fazla takılmayın ağız tadınızı bulduğunuz da takılın o seyirde. Standartlaştırılmış ölçüler dışında herkesin kendi damak zevki

• quote:

Orijinalden alıntı: Morgoth Draqe

Hocam kahve olayında işler biraz farklı yürüyor. French press alıyorsunuz tam haz alamıyorsunuz, filtre kahve makinesine geçmenizi söylüyorlar. Haklılar da geçiyorsunuz, bir süre sonra yok aga diyorsunuz diyorlar o halde kapsüllü espresso makinesine geçmelisin (tchibonun kendi ürünü gibi) diyorlar e haklılar da geçiyorsun, bu defa diğer espressolarla kıyaslıyorsun diyorlar ki kapsüllü kahve olayı kötü oluyor gerekli tazelikte olmuyor kapsülsüze geçmelisin diyorlar e haklılar da, geçiyorsun bir süre sonra haz almaz oluyorsun diyorlar kahveler ne olursa olsun bayat oluyor kendin pişir kendin ye olayına getirip çiğ taze kahve almanı kavurup el değirmeni ya da öğütücü ile öğütmen gerektiğini söylüyorlar e haklılar da, bunu yapıyorsun bir süre sonra yine haz almıyorsun bu defa buhar basıncı daha yüksek daha kalitelilere geçmeni söylüyorlar e haklılar da . Tabi ki biraz abartı ama hepsi doğru . Size tavsiyem fazla takılmayın ağız tadınızı bulduğunuz da takılın o seyirde. Standartlaştırılmış ölçüler dışında herkesin kendi damak zevki

Aslında haklısınız. En fazla 2 tatlı kaşığı atıyorum. Yeterli buluyorum bu ölçüyü. Tavsiye için teşekkürler

• ml bilmiyorum ama ortalama bir kupa kadar. veya su bardağı. yani 250ml vardır.
    normalde göz kararı koyuyorum.
    bugün ölçtüm benim koyduğum tam 3 tatlı kaşığı oluyormuş tepeleme. normalde de 1 yemek kaşığı koyup üstüne yaklaşık yarım daha ekliyordum. zaten yemek-tatlı kaşığı yaklaşık 2 kat fark var normalde de.
  • French press bardağı ile kahve yapıyorum ben de. Öğrenciyim bu arada, yani günde 2 bardak civarı kahve tüketiyorum her gün. Kullandığınız kahveleri nerelerden temin ediyorsunuz acaba? Migros'tan almıştım ben fakat fazla çeşit bulamamıştım. Madem French press'im var tadı güzel kaliteli bir kahve alayım diyorum. Ne önerirsiniz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: chefarcher

French press bardağı ile kahve yapıyorum ben de. Öğrenciyim bu arada, yani günde 2 bardak civarı kahve tüketiyorum her gün. Kullandığınız kahveleri nerelerden temin ediyorsunuz acaba? Migros'tan almıştım ben fakat fazla çeşit bulamamıştım. Madem French press'im var tadı güzel kaliteli bir kahve alayım diyorum. Ne önerirsiniz?

fiyat için tchibo tercih edilir

starbuckstan alıyorum ben de öğrenciyim ortalama günde 1 kere yapıyorum diyebilirim ve aradaki fiyat farkı çok da fazla gelmiyor.

ikisinde de yeterince çeşit var ama starbucks daha kaliteli geliyor bana. tchiboyu yaklaşık 1 yıldır denemiyorum tabi.
  • chefarcher C kullanıcısına yanıt
    En son kafeingodan almıştım. Şehir olarak nerdesiniz ona göre bir yer söyleyebilirim.
  • Morgoth Draqe kullanıcısına yanıt
    Trabzon'dayım hocam. Burada Starbucks olmadığından oradan temin edemem. Meydan dediğimiz yerde Kahve Dünyası gibi bir iki firma var. Oralarda filtre kahve satılıyor mu yahut kaliteli mi bilmiyorum. Yardımcı olursanız çok sevineceğim.
  • Zig Zag kullanıcısına yanıt
    tchibo'yu nereden alabilirim? Trabzon'da yaşıyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: chefarcher

tchibo'yu nereden alabilirim? Trabzon'da yaşıyorum.

bilmem ki
  • chefarcher C kullanıcısına yanıt
    İnternetten sipariş verin hocam.

https://forum.donanimhaber.com/gercek-kahve-keyfi--52382437#52382437

Bakın burada bir çok fikir paylaşılır. En beğenilen yorumlarda kahve alacağınız siteler bulunmakta. Rastgele zamanlarda farklı kampanyalar denk geliyor. Şuanlık içim tadı olarak beğendiğiniz bir kahve alın daha sonra siteleri takip edin. Fırsat olursa hemen alırsınız. Elinize ulaşınca da strechleyip buzdolabına koyarsın. Hava almasın soğuk ortamda dursun. Bitince onu açarsınız.
  • filtre kahveden anlamam. metrodan herhangi bir kahve aldım yaptım tadı aynı türk kahvesi gibi. biraz daha değişik bir şeyler önerebilir misiniz? starbucks, kahve dünyası, tchibo, metro, migrostan olabilir.
  • Konu ile alakalı değil de bu sturbucks'ta 4.5 tl ye satılan sturbucksın kagıt bardakları gibi bardaklar satılıyodu ama yıkanabilir bi versiyonuydu bikere gördüm daha da bulamadım varmı goren eden ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: SudaEriyenAspirin

filtre kahveden anlamam. metrodan herhangi bir kahve aldım yaptım tadı aynı türk kahvesi gibi. biraz daha değişik bir şeyler önerebilir misiniz? starbucks, kahve dünyası, tchibo, metro, migrostan olabilir.

Nasıl yaptığınız da önemli, Türk kahvesi gibi cezvede yaptıysanız tadının öyle olması normal
  • Yağsız Makarna kullanıcısına yanıt
    Türk kahvesi için genelde, brezilya ve kolombiya kahvelerinin ucuz ve değersiz olanları kullanılır.Sanırım arkadaş da öyle bir kahveye denk gelmiş olmalı.O kahvelerden nasıl kahve yaparsanız yapın, klasikleşmiş Türk kahvesi tadını andıracaktır.
  • quote:

quote:

filtre kahveden anlamam. metrodan herhangi bir kahve aldım yaptım tadı aynı türk kahvesi gibi. biraz daha değişik bir şeyler önerebilir misiniz? starbucks, kahve dünyası, tchibo, metro, migrostan olabilir.

Nasıl yaptığınız da önemli, Türk kahvesi gibi cezvede yaptıysanız tadının öyle olması normal

yok yahu french presste yapıyorum. o kadar cahil değilim şükür.
  • quote:

quote:

quote:

yok yahu french presste yapıyorum. o kadar cahil değilim şükür.

Yakın zamana kadar ben cahildim pek bilmezdim bu işleri o yüzden öyle dedim kusura bakmayın :) şahsınıza karşı bir şey değildi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• tchibo da kahvenin kg fiyatları nasıl. bende yeni başladım french presse kahve dünyasından alıyorum

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben metal kaşığın kahve ile temas etmesini istemediğim için hep göz kararı koyuyorum kahveyi, o da 350 ml lik french press için 1-1.5 cm kadar bi kahveye denk geliyor. Geçen sabah çok sınav var diye 2-3 bardaklık kahve koydum press e , asfalt yalamış gibi oldum valla :) Satılan 7 ml lik kaşıklar var onlardan alırsan en ideal ölçüyü rahatça bulursun.
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.