Şimdi Ara

Filtre Kahve Ölçünüz Ne kadar?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
62
Cevap
1
Favori
100.620
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar 350 ml french press ile filtre kahve yapıyorum. 1,5 tatlı kaşığı atıyorum ama sanki az atıyorum gibi, daha demin african blue içtim, yorumlardaki gibi gelmedi, o baharatlı tatı ve bahsedilen değişik aramoyı o kadar yoğun hissedemedim, sanırım az kahve koyuyorum
    Sizce sorun nerede? Siz kaç ml suya ne kadar atıyorsunuz? Bunun ölçüsü nedir?

• Hocam kahve olayında işler biraz farklı yürüyor. French press alıyorsunuz tam haz alamıyorsunuz, filtre kahve makinesine geçmenizi söylüyorlar. Haklılar da geçiyorsunuz, bir süre sonra yok aga diyorsunuz diyorlar o halde kapsüllü espresso makinesine geçmelisin (tchibonun kendi ürünü gibi) diyorlar e haklılar da geçiyorsun, bu defa diğer espressolarla kıyaslıyorsun diyorlar ki kapsüllü kahve olayı kötü oluyor gerekli tazelikte olmuyor kapsülsüze geçmelisin diyorlar e haklılar da, geçiyorsun bir süre sonra haz almaz oluyorsun diyorlar kahveler ne olursa olsun bayat oluyor kendin pişir kendin ye olayına getirip çiğ taze kahve almanı kavurup el değirmeni ya da öğütücü ile öğütmen gerektiğini söylüyorlar e haklılar da, bunu yapıyorsun bir süre sonra yine haz almıyorsun bu defa buhar basıncı daha yüksek daha kalitelilere geçmeni söylüyorlar e haklılar da . Tabi ki biraz abartı ama hepsi doğru . Size tavsiyem fazla takılmayın ağız tadınızı bulduğunuz da takılın o seyirde. Standartlaştırılmış ölçüler dışında herkesin kendi damak zevki
    Yapay Zekanın Yanıtı

Filtre Kahve Ölçünüz Ne Kadar?

Lezzetli bir filtre kahve demlemek için doğru ölçüyü kullanmak çok önemlidir. İşte filtre kahve ölçünüzü belirlemenize yardımcı olacak bazı ipuçları:

• 1 Tatlı Kaşığı Kahve Kaç Gram: Yaklaşık olarak 5 gram kahveye eşittir.
    • Filtre Kahve Kaç Kaşık: Orta boy bir fincan filtre kahve için 1-2 yemek kaşığı kahve kullanılması önerilir.
    • Filtre Kahve Ölçüsü Kaşık: Özellikle filtre kahve demlemek için tasarlanmış ölçü kaşıkları vardır. Bu kaşıklar, 1 tatlı kaşığı veya 1 yemek kaşığı kahve için uygun ölçüye sahiptir.
    • 1 Tatlı Kaşığı Filtre Kahve Kaç Gram: Yaklaşık olarak 2,5 gramdır.
    • 1 Yemek Kaşığı Kahve Kaç Gram: Yaklaşık olarak 7 gram kahveye eşittir.
    • 1 Yemek Kaşığı Filtre Kahve Kaç Gram: Yaklaşık olarak 3,5 gramdır.

Bu ölçüleri kullanarak, lezzetli ve dengeli bir filtre kahve demleyebileceksin. Ancak, her fincan kahve kişisel tercihlerine bağlı olarak farklılık gösterebileceğini unutma. İdeal ölçüyü bulmak için farklı oranları denemekten çekinme.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • 2-2,5 tatlı kaşığı yeterli olacaktır. Kahvenin sertliğine göre değişir. Bu arada kahvenin üzerine direk kaynak suyu boşaltma biraz dinlendir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Murat ÖZDAĞ

2-2,5 tatlı kaşığı yeterli olacaktır. Kahvenin sertliğine göre değişir. Bu arada kahvenin üzerine direk kaynak suyu boşaltma biraz dinlendir.

3-4 dakika kadar suyun ısısının düşmesini bekliyorum

Düzenleme: 2 tatlı kaşığı deneyeyim hocam o zaman. Önerdiğiniz bir oran var mıdır?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yağsız Makarna -- 4 Ocak 2017; 2:38:2 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Yağsız Makarna

quote:

2-2,5 tatlı kaşığı yeterli olacaktır. Kahvenin sertliğine göre değişir. Bu arada kahvenin üzerine direk kaynak suyu boşaltma biraz dinlendir.

3-4 dakika kadar suyun ısısının düşmesini bekliyorum

Düzenleme: 2 tatlı kaşığı deneyeyim hocam o zaman. Önerdiğiniz bir oran var mıdır?

Yok sadece o şekilde yapman yeterli. Africa Blue Tchibo'nun mu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Murat ÖZDAĞ -- 4 Ocak 2017; 2:55:29 >
  • Murat ÖZDAĞ kullanıcısına yanıt
    Aynen hocam, şimdilik tchibo dan devam edicem sonra diğer markaların ürünlerini karşılaştırarak filtre kahve arayışıma devam edicem, guatemala grande aldım ilk şimdi de African blue
  • 3 yemek kaşığı kahve koyun.Ama dolu dolu olmasın.350 ml suya ortalama 21 gram kahve konmalıdır.Bir yemek kaşığı da 7gram civarı alıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: thawne

3 yemek kaşığı kahve koyun.Ama dolu dolu olmasın.350 ml suya ortalama 21 gram kahve konmalıdır.Bir yemek kaşığı da 7gram civarı alıyor.

Hocam çok olmasın, onu da deneyeyim o zaman
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Yağsız Makarna kullanıcısına yanıt
    Filtre kahvede, kahve su oranı 16:1'dir.Ben 300ml suya 18gram kullanıyorum mesela.
  • quote:

Aynen hocam, şimdilik tchibo dan devam edicem sonra diğer markaların ürünlerini karşılaştırarak filtre kahve arayışıma devam edicem, guatemala grande aldım ilk şimdi de African blue

Guatemala aslında içimi en güzel olan çeşittir ben ondan içiyorum mesela.
  • quote:

quote:

Kasadaki kişide bu işlerden pek anlamadığımı anlayınca ve ben de 'kahvelerden hiç anlamıyorum yeniyim' şeklinde itiraf edince bana guatemala önermişti. Tepeleme 2 tatlı kaşığı denedim bu sefer biraz midemi yaktı, o esanslı tadını da alamadım henüz. Sanırım benim beklentim çok bu kahveden.

• Tchibo'dan kahveyi ne kadar alıyorsun hocam ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: steven_stiffler

Tchibo'dan kahveyi ne kadar alıyorsun hocam ?

100 gram ı 6,25
  • 3 tatlı kaşığı atarım hep ideal geliyor.
  • Dostum Caribou'da çalıştım 350 ml french press'e 0.6- 0.8 oz arası kahveyi çekip atıyorduk. kahvenin çekirdeğine göre değişiyor bu 0.2 oz.
    yapılışı da şu şekilde
    kahveyi koyduktan sonra üzerini dolduracak kadar suyu ilave ediyoruz 4 dakika demlenme süresi var. sonra içebiliriz
  • 300 ml french press'e 2 çorba kaşığı atarım
  • Ben 2-3 haftadır sürekli 1 tatlı kaşığı attığım için sanırım buna alıştım. Geçen 2 tatlı kaşığı denedim African blue biraz acı geldi. 2 tatlı kaşığı guatemala grand deneyeyim bir de bakalım o nasıl gelecek
  • quote:

quote:

quote:

Kasadaki kişide bu işlerden pek anlamadığımı anlayınca ve ben de 'kahvelerden hiç anlamıyorum yeniyim' şeklinde itiraf edince bana guatemala önermişti. Tepeleme 2 tatlı kaşığı denedim bu sefer biraz midemi yaktı, o esanslı tadını da alamadım henüz. Sanırım benim beklentim çok bu kahveden.

Sen o tadı almak istiyorsan kahve makinalarına geçeceksin. Mesela kapsül kahvelerde o tadı tam alırsın.(Tchibo Cofissimo)

• quote:

quote:

quote:

quote:

Sen o tadı almak istiyorsan kahve makinalarına geçeceksin. Mesela kapsül kahvelerde o tadı tam alırsın.(Tchibo Cofissimo)

Sanırım bu şekilde hava ile temas edince uzun bir süre tadı kalmıyor onlardan da denemek lazım, tavsiye için teşekkür ederim

• Yağsız Makarna kullanıcısına yanıt
    Rica ederim.
  • sanki atomu parcaliyorsun at koy ic gitsin

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.