Şimdi Ara

FİLTRE TAVSİYE EDERMİSİNİZ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
966
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Öncelikle merhaba arkadaşlar, Nikon D3200 kullanıyorum ve elimde Nikon 18.105 ve Sigma Apo 70.300 lens mevcut, şimdiye kadar UV filtre kullandım da şu aralar CP-L filtrelere merak saldım.

Geniş açılarda bozulma yaratabiliyor şeklinde yorumlar okudum, 70.300 de kullanmam da çok yoğun bozulmalar yaşar mıyım ?
    Her iki lensimde de kullanabilmem mümkün mü ? Eğer mümkünse ona göre bir filtre önerirseniz sevinirim.
    Yine aynı şekilde okuduğum yorumlara göre farklı lenslere takmak için aparatlar ile sanırım takılabiliyormuş uygun bir aparat var ise o da olur
    Mümkün değilse eğer her iki lens içinde önerilerinizi alabilirim bir de filtre kaç mm olmalı ve bu mm farkının faydası nedir yani örnek veriyorum 10 mm ile 60 mm arasındaki performans farkı nedir, fiyat farkı zaten malum

Şimdiden ilgi ve alakanız için teşekkürler.

• Düzgün bir şey alırsan sorun yaratmaz faydasını görürsün. Ucuz kalitesiz bir şey alır isen fotoğraf kalitesine biraz olumsuz etkisi olur sadece; merceği koruyan bir koruyucudan öteye gitmez.

CP-L filtrelerde yalnış kullanımda söz konusu. CP-L filtrenin etrafında kalka vardır. Onu kullanarak seken ışıkları kesmek lazım. Çoğu kişi bunun farkında değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rocker_tr -- 10 Şubat 2015; 12:45:48 >
  • rocker_tr R kullanıcısına yanıt
    Verdiğiniz bilgileri evet biliyorum fakat daha çok sen şunu alırsan her iki lensinde de kullanabilirsin sağlıklı olur gibi bir cevap almak için bu konuyu açtım
  • Nikon 18-105 filtre çapı: 67mm
    Sigma apo 70-300 filtre çapı: 58mm

demek oluyor ki, bir tane filtre alıp iki lensinde de kullanamazsın. en kolay deneme yöntemi, 70-300'e kullandığın UV filtrenin 18-105'e uyup uymayacağını deneyebilirsin.

diğer taraftan her iki lensinde de filtre kullanabilir misin? evet kullanabilirsin. bunda bir sakınca yok. CPL filtreler çok eğlencelidir. gökyüzünde doygun maviler, su yüzeyinden yok olan yansımalar, masmavi denizler, parlamayan camlar bunların hepsi fotoğrafa olan ilgili arttırabilecek şeyler bence. yada sadece ben CPL filtremi severek kullanıyorum diyeyim. zevkler tartışılmaz sonuçta

ne kadar kaliteli olursa sonuçlar o kadar iyi olur tabi, ancak şöyle bir durum var, elindeki lensler de son nokta kaliteli lensler değil. ikisine de ayrı ayrı CPL almaktansa, ben olsam 18-105'e alırdım. manzara fotoğraflarında, geniş açı bolca gökyüzü gören karelerde epey işine yarar

• xpug X kullanıcısına yanıt
    +1

Marka olarak Kenko, Hoya, Sigma, BW, Heliopan.

BW ve Hoya en fazla tutulanlardır. Özellikle BW
  • Sigma'nın yeni çıkardığı filtreler çok güzel özellikle WR+ UV olan bu ürün yağ,su v.b yüzeye geldiğinde çok kolay silinmekte.
    renk canlılığı olsun BW ve Hoyadan daha iyi
  • xpug X kullanıcısına yanıt
    Söylediğin son derece mantıklı geldi şimdilik 18.105 için almak en iyisi öğrenci insanız paramız olunca elbet 70.300 için de alırız Bilgi için teşekkürler gerçekten karar vermem açısından faydalı oldu.
  • Sigmanın filtresi hakkında çok fazla bir bilgim yok da BW'ninkini görmüştüm UV+ CPL bir arada hatta farklı bir ismi vardı da hatırlayamadım fiyat olarak biraz tuzlu geldiği için pek düşünemedim açıkçası
  • quote:

Orijinalden alıntı: tanerturanli

Sigma'nın yeni çıkardığı filtreler çok güzel özellikle WR+ UV olan bu ürün yağ,su v.b yüzeye geldiğinde çok kolay silinmekte.
    renk canlılığı olsun BW ve Hoyadan daha iyi

+1 haklısın dostum...
  • mm çapı büyük bir filtre alıp çevirici halkalar sayesinde tüm lenslerinizde kullanabilirsiniz. mesela benim 77mm hoya pro1 cpl var onu bu çevirici sayesinde hem 77mm lenste hem de 67mm lenste kullanıyorum.
    http://www.sanalpazar.com/58mm-77mm-Step-up-Ring-Filtre-Adaptoru__isp37747935
    http://www.sanalpazar.com/58mm-67mm-Step-up-Ring-Filtre-Adaptoru__isp7127393

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.