benim gibi bir ff fanı bile soğudu bu seriden bu oyun sayesinde yorumlara bakarak ve 1-2 kere başka konsolda oynadıktan sonra :D umutlarımı ff13 versusa bağladım
hocam yorumları dert etme, o dünyada kesintisiz üç dört saat geçirdiğin zaman yine diğer oyunlardan pek de bir farkının olmadığını anlıyorsun.
quote:
Orijinalden alıntı: CLAIRV0YANT
quote:
Orijinalden alıntı: ekosfer147
benim gibi bir ff fanı bile soğudu bu seriden bu oyun sayesinde yorumlara bakarak ve 1-2 kere başka konsolda oynadıktan sonra :D umutlarımı ff13 versusa bağladım
hocam yorumları dert etme, o dünyada kesintisiz üç dört saat geçirdiğin zaman yine diğer oyunlardan pek de bir farkının olmadığını anlıyorsun.
@CLAIRV0YANT size katılıyorum hocam.Diğer oyunlardan çok büyük bir farkı yok ve kötü bir oyun değil.
Hikaye anlamadan oynanilmaz bu oyun zaten cünkü oyunun zevkli yani orda... Film gibi oyun derler ya, iste FFXIII de o oyunlardan bir tanesi.
Bende suan oynuyorum anladigim kadari ile, Falcie ve L'Cie'ler var. Falcie'ler kötü olanlar, Cocoon adli yeri ellerine geçirmeye çalisiyorlar. FalCie'ler bir normal insani L'Cie ye çevirebiliyor. L'Cie olunca da, sana bir görev veriliyor. O görevi basarirsan, Sera gibi buza dönüsüyorsun. O görevi yapmak istemezse insan, o zaman hayati tamamen zombi hayati gibi birseye dönüyor. Yani anlicagin, L'Cie olmak cok kötü birsey.
Hikaye de basit. Sera L'Cie oldu, görevini yapti ve buza dönüstü. Snow onun sevgilisi ve onu bu durumdan çikarmak istiyor. Ayni zamanda Lightning de onu kurtarmak istiyor çünkü Lightning onun ablasi. O kücük cocuk ise, basta gördügün gibi annnesini kaybetti ve babasindan nefret ediyor o yüzden tek kaldi. Annesi ölmeden önce Snow'a çocugunu korumasini istedigini söyledi o yüzden o kücük cocukda o grupla geziyor. O siyah adamin tam olarak kim oldugunu bilmiyoruz yani amacini bilmiyoruz ama o da FalCie lere karsi savasiyor. Vanilla ise yasi kücük olmasina ragmen o gruba yardim etmek istiyor. O buzlu yere gelince, bu gruptaki saydigim herkes L'Cie oluyor fakat görevlerini bilmiyorlar. Ama L'Cie olmalarina ragmen korkmuyorlar ve Sera'yi kurtarmak icin ellerinden ne geliyorsa yapiyorlar.
Lindbulmdaki askerler ve başları Cid Sanctum için çalıştıkları halde neden bize yardım ediyorlar? Biri açıklarsa memnun olurum.
Palamecia tam karakter geliştirme yeriymiş. Dövüşlerden çıkan itemlar ile hem silahlarınızı geliştirip hem de karakterlerinizin mesleklerini geliştirebilirsiniz. Başta biraz zorluyor ama sonra sonra avantajlı konuma geçiyorsunuz.
Bu arada üstteki soruma biri cevap verebilir mi?
Oyuna birkaç ay verdikten sonra yeniden başladım ve şu an Gran Pulse:Oerba'dayım sanırım. Hikayeyi tek tük de olsa anladım sanırım. Ama başlangıçtaki birkaç şeyi unuttum. Oyunu tam anlamıyla anlayarak bitirmiş biri cevap yazarsa çok çok iyi olur.
Eski ff leri ve yeni ff leri de sevmeme rağmen bu oyunun bende yeri apayrı tamam eskileri anımsatmasa bile harika bir kurgu var bence oyunda.. Müzikler grafikler çok çok güzel.. Hikayede öyle. 130 saattir oynuyorum hala bıkmadım
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme