Şimdi Ara

Final Fantasy XIII'ün konusu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
1.354
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bir yerde l'Cie bir yerde Fal'Cie bir yerde Pulse Fal'Cie ne olup ne bitiyor bir türlü kavrayamadım. Sanctumun ana üssü Eden'ı basmak üzereyim ama yok. Konu çığırından çıktı iyice. Oyunu kavrayan biri hikaye hakkında ve olup bittiği hakkında beni bilgilendirirse sevinirim.

• kimse mi oynamadı?
  • ben oynuyorum ana tema sera yı kurtarmak bide savası bitirmek

ama ne yalan sölim bende iyice koptum hikayeden

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erdem1272 -- 5 Şubat 2011; 23:56:21 >
  • Üstat oyun o kadar berbatki hikayesini Savaş ve Barışı uyarlasalar gene kurtarmaz takma kafanı paranı kurtarmak için 1 kere bitir sonra direk şutttttt
  • Valla bende oynadım bitirdim ama hikayeyi pek anlamadım açıkcası, çok fazla değişik kavram var belki seriyi en başından oynayan biri kavramları açıklayabilir.
  • Serinin diğer oyunlarını da oynadığım için oyun benim için hala değerini koruyor. Ama senaryoyu biraz daha öğrenebilsem daha değerli olur gibi.
    Anladıklarımı söyliyeyim ama bunlara tam anlamıyla doğru diyemem. Fal'Cie denen bir üst ırk var. Bunlar makine, organizma karışımı bir şey, tam çözemedim. Fal Cie'lere ihanet eden bazı Fal Cie'ler var. Onlara Pulse Fal'Cie deniyor. Ve insanlar üzerinde bir çeşit mühürleme kullanıyorlar. Pulse Fal'Cie'nin mühürledikleri bu insanlara l'Cie deniyor. Ve Sanctum adındaki bir oluşum bunları tehdit(?) gördüğü için onların yaşadıkları yerdeki tüm insanlara soykırım uyguluyorlar.
    Sazh'in çocuğu Pulse Fal'Cie'yi kuruyor ama küçük çocuk bunu nasıl başarıyor henüz anlayamadım.
    Hikayeyi anlayan birisi ne olup bittiğini anlatmalı yoksa, oyun vur, kır, parçalaya dönecek gibi görünüyor.

Şöyle bir yazı buldum.
    Binlerce yıl önce, Pulse adında bir diyar vardı. Ne varki Pulse mükemmel olmaktan çok uzaktı: Şiddet, öfke ve ölüm her köşe başında dolaşırdı. Tanrısal güçlere sahip fal'Cie adındaki varlıklar, Cacoon adındaki diyarı yarattı. Mükemmel bir şehir: Güvenlik ve rafah bir aradı. Pulse diyarının üstünde, havada süzülen Cacoon, yaratılanların hayallerini süsleyecek kadar büyüdü ve zenginleşti.

Cacoon, dünya üzerinde bulunan cennet haline geldi ve insanlar hiç olmadığı kadar güçlendi. Bilgi, mutluluk ve huzurdu onların güçleri. Maalesef her cennet için bir cehennem, her iyilik için kötülük, her rüya için bir kabus varoluşun temelinde bulunurdu.

Pulse'daki kötü niyetli fal'Cie, kıskançlık duyup Cacoon'a savaş açtılar. iki tarafın güçleri arasında inanılmaz bir çarpışma oldu ve Cacoon fal'Cie'leri zafere ulaştı. Yine de, Cacoon halkı vahşetin, nefretin ve şiddetin yapacaklarını görmüşler ve masumiyetleri sonsuza kadar lekelenmişti. Daima yeni bir savaşın korkusunda yaşamaya başladılar.

Toplumsal paranoyanın bedeli, Cacoon halkı için ağır olacaktı. Masum da olsa, Pulse'dan gelen her varlık ya öldürüldü ya da karantiya mahkum edildi. Bir zamanlar temiz olan kalpler, binlerce yıl içerisinde karardılar. Teokratik devlet, PSıCOM isimli özel bir ordu yarattı ve kendileri gibi düşünmeyen herkese karşı soykırım başlattı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tuomir -- 6 Şubat 2011; 0:56:41 >

• quote:

Orijinalden alıntı: CLAIRV0YANT

Serinin diğer oyunlarını da oynadığım için oyun benim için hala değerini koruyor. Ama senaryoyu biraz daha öğrenebilsem daha değerli olur gibi.
    Anladıklarımı söyliyeyim ama bunlara tam anlamıyla doğru diyemem. Fal'Cie denen bir üst ırk var. Bunlar makine, organizma karışımı bir şey, tam çözemedim. Fal Cie'lere ihanet eden bazı Fal Cie'ler var. Onlara Pulse Fal'Cie deniyor. Ve insanlar üzerinde bir çeşit mühürleme kullanıyorlar. Pulse Fal'Cie'nin mühürledikleri bu insanlara l'Cie deniyor. Ve Sanctum adındaki bir oluşum bunları tehdit(?) gördüğü için onların yaşadıkları yerdeki tüm insanlara soykırım uyguluyorlar.
    Sazh'in çocuğu Pulse Fal'Cie'yi kuruyor ama küçük çocuk bunu nasıl başarıyor henüz anlayamadım.
    Hikayeyi anlayan birisi ne olup bittiğini anlatmalı yoksa, oyun vur, kır, parçalaya dönecek gibi görünüyor.

Şöyle bir yazı buldum.
    Binlerce yıl önce, Pulse adında bir diyar vardı. Ne varki Pulse mükemmel olmaktan çok uzaktı: Şiddet, öfke ve ölüm her köşe başında dolaşırdı. Tanrısal güçlere sahip fal'Cie adındaki varlıklar, Cacoon adındaki diyarı yarattı. Mükemmel bir şehir: Güvenlik ve rafah bir aradı. Pulse diyarının üstünde, havada süzülen Cacoon, yaratılanların hayallerini süsleyecek kadar büyüdü ve zenginleşti.

Cacoon, dünya üzerinde bulunan cennet haline geldi ve insanlar hiç olmadığı kadar güçlendi. Bilgi, mutluluk ve huzurdu onların güçleri. Maalesef her cennet için bir cehennem, her iyilik için kötülük, her rüya için bir kabus varoluşun temelinde bulunurdu.

Pulse'daki kötü niyetli fal'Cie, kıskançlık duyup Cacoon'a savaş açtılar. iki tarafın güçleri arasında inanılmaz bir çarpışma oldu ve Cacoon fal'Cie'leri zafere ulaştı. Yine de, Cacoon halkı vahşetin, nefretin ve şiddetin yapacaklarını görmüşler ve masumiyetleri sonsuza kadar lekelenmişti. Daima yeni bir savaşın korkusunda yaşamaya başladılar.

Toplumsal paranoyanın bedeli, Cacoon halkı için ağır olacaktı. Masum da olsa, Pulse'dan gelen her varlık ya öldürüldü ya da karantiya mahkum edildi. Bir zamanlar temiz olan kalpler, binlerce yıl içerisinde karardılar. Teokratik devlet, PSıCOM isimli özel bir ordu yarattı ve kendileri gibi düşünmeyen herkese karşı soykırım başlattı.

Zaten bu yazdığınız oyunun kitapçığında yazıyor,ben bir tek Sanctum ne onu anlamadım.Bir de bazı arkadaşlar oyun hakkında "berbat direk şutttttt" gibi yorumlarda bulunmuşlar,oyun oynamaktan mı acizler?Yoksa Türkçeden mi?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Gabriel Van Helsing

quote:

Serinin diğer oyunlarını da oynadığım için oyun benim için hala değerini koruyor. Ama senaryoyu biraz daha öğrenebilsem daha değerli olur gibi.

Şöyle bir yazı buldum.

Zaten bu yazdığınız oyunun kitapçığında yazıyor,ben bir tek Sanctum -devlet sanırım- ne onu anlamadım.Bir de bazı arkadaşlar oyun hakkında "berbat direk şutttttt" gibi yorumlarda bulunmuşlar,oyun oynamaktan mı acizler?Yoksa Türkçeden mi?

• quote:

Zaten bu yazdığınız oyunun kitapçığında yazıyor,ben bir tek Sanctum ne onu anlamadım.Bir de bazı arkadaşlar oyun hakkında "berbat direk şutttttt" gibi yorumlarda bulunmuşlar,oyun oynamaktan mı acizler?Yoksa Türkçeden mi?

Devlet gibi bir şey dostum.Galenth liderliğinde tüm kontrol onda yani.
  • quote:

Bir şey sorulmuş kendime göre cevap vermişim , verdiğim yanıtı beğenmemiş olmalısınki hakaretvari sorularla olduğum durumu öğrenmeye çalışmışsın. Bende eğer senin yaptığını yaparsam ve seni taklit edersem darılmassın bende senin bu konudaki üslupsuzluğunu ve bir oyun hakkındaki yorumu bile kişiselleştirecek kadar kişiliksizliğinimi ön plana sürerim.

Ya da sadece şunumu hatırlatırım ki bu bana daha çok yakışır sanırım: burası bir forum, çıkan oyunları insanlar severler ya da sevmezler. Sen seviyorsun ya da sevdin diye herkes o oyunu sevmek zorunda değil.Sen sevdiğini yazma hakkına sahip olduğun kadar bende sevmedğimi yazma özğürlüğüne sahibim.Sen bunu bile anlayamayacak vede kabullenmeyecek kadar acizmisin yada yazdığım şeylerin bir "oyun" hakkında olduğunu anımsamayacak kadar çok oyun oynayıpta ot beyinlimi olupta insanları bir oyunu sevmediği için onu acizlikle ya da türkçeyi kullanmadığını iddaa edecek bir hale geldin?????

Ha ben deseydim bu oyunu sevenlerde şöle böle ki ben sevmediğim için sen bana ithamlarda bulunuyorsun o zaman sende bana o dediğin şeyleri deme hakkına sahip olurdun.Öle olmadığına göre beni değil kendini aşağıladın ve bana özür borçlusun ama senin özürünü istemiyorum sadece bir daha bana bulaşma üstüme sıçrama yeter:)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nemesis-cpa -- 7 Şubat 2011; 2:27:27 >

• Peki bu Fal Cie neye göre insanları seçiyor?
    SPOILER
    Sanctum maşallah önüne gelen insanı Purge etmeye başladı. Yakında Psicomdan başka insan kalmayacak bu gidişle. Palumpolum'da işler kötüleşmeye başladı.
    SPOILER

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tuomir -- 8 Şubat 2011; 1:45:49 >
  • Arkadaşlar bende final fantasy XIII alıcamda daha önce hiçbir final fantasy serisi oynamadım acaba almamalımıyım önceki serilerle bağlantısı varmı oyunun lütfen tavsiye verirseniz sevinirim
  • Önceki serilerle bağlantısı yok o yönden sıkıntın olmasın. Her final fantasy serisi kendi içinde bir senaryo barındırır. RPG seviyorsan ve ingilizcen de varsa biraz, tavsiye ederim.
  • Beni en çok kasan sürekli aynı adamlarla dönüp dönüp kapışmak oldu yoksa oyun baya iyiydi. GT5 çıkınca ara verdim ama bu aralar GT5'de bir güncelleme olmadığı için geri dönmeyi düşünüyorum. Silahların ve aksesuarların levellerini dövüşmeden başka bir şekilde arttırmanın bir yolu yokmu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: spyofthegod

Beni en çok kasan sürekli aynı adamlarla dönüp dönüp kapışmak oldu yoksa oyun baya iyiydi. GT5 çıkınca ara verdim ama bu aralar GT5'de bir güncelleme olmadığı için geri dönmeyi düşünüyorum. Silahların ve aksesuarların levellerini dövüşmeden başka bir şekilde arttırmanın bir yolu yokmu.

Eski FF'lerde bu sorun olmazdı çünkü mekanlar ufaktı ve hemen geçiliyordu. Burada ise bölüm aralıkları epey uzun ve az düşman tipi var. Bir bölümde bibere benzeyen canavarları öldürmek gerçekten kabak tadı verdirtmişti. Kaçıp kurtulabilirdim ama karakterlerimin seviyelerini yükseltmek için mecburen savaşmak zorundaydım.
    Silah ve aksesurların levelları için dövüşmemiz gerekmiyor. İşin içine bu noktada da başka bir sorun olan para giriyor. Bir dövüşe iki phoenix down ile girdiğimi hatırlıyorum. Herneyse silah ve aksesuarlar için ileride shoplarda lenora's garage isimli dükkan açılıyor. Oradan istediğin maddeyi seçip silah ve aksesuarını upgrade edebilirsin. İşin püf noktası az materyal ile çok seviye yükseltebilmek -çünkü para az- Bunun içinde Creature dükkanındaki -soil wingti sanırım değilse de wingli bir şey olması gerek o da yoksa en üstteki materyal işini görecektir - materyalini alman gerek. Çünkü bu silahın ve aksesuarın, materyalden alacağı exp sayısını arttırıyor ve az materyal ile çok seviye atlatabiliyorsun.
    Başka bir sorun da ileride çıkan güçlü silahlar, kullandığın silahtan daha güçlü olduğu halde seviyeleri düşük olduğu için pek bir işe yaramıyorlar ve onları geliştirebilecek paramız da olamıyor maalesef. Kaderleri hep aynı olup satılıyorlar, ne yazık.

• quote:

Peki bu Fal Cie neye göre insanları seçiyor?
    SPOILER
    Sanctum maşallah önüne gelen insanı Purge etmeye başladı. Yakında Psicomdan başka insan kalmayacak bu gidişle. Palumpolum'da işler kötüleşmeye başladı.
    SPOILER

Pulse Fal'Cie-diğerlerinin öyle bir olayı yok sadece Pulse'un var diye biliyorum- anladığım kadarıyla belli bir amaçlarla,o amacı gerçekleştirebilecek insanları seçiyor.Yani boşu boşuna o kadar gücü kimseye vermezler

Dipnot:@namdar evet burası bir forum ortamı ve insanların belli bir saygı ve sevgi içerisinde birbirine hitap etmesi gerekiyor,isterseniz bu yorumu da "şutttttt"layabilirsiniz,ama rica ediyorum Türkçeye de saygı duyup imlanıza dikkat edin.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: spyofthegod

Beni en çok kasan sürekli aynı adamlarla dönüp dönüp kapışmak oldu yoksa oyun baya iyiydi. GT5 çıkınca ara verdim ama bu aralar GT5'de bir güncelleme olmadığı için geri dönmeyi düşünüyorum. Silahların ve aksesuarların levellerini dövüşmeden başka bir şekilde arttırmanın bir yolu yokmu.

Eski FF'lerde bu sorun olmazdı çünkü mekanlar ufaktı ve hemen geçiliyordu. Burada ise bölüm aralıkları epey uzun ve az düşman tipi var. Bir bölümde bibere benzeyen canavarları öldürmek gerçekten kabak tadı verdirtmişti. Kaçıp kurtulabilirdim ama karakterlerimin seviyelerini yükseltmek için mecburen savaşmak zorundaydım.
    Silah ve aksesurların levelları için dövüşmemiz gerekmiyor. İşin içine bu noktada da başka bir sorun olan para giriyor. Bir dövüşe iki phoenix down ile girdiğimi hatırlıyorum. Herneyse silah ve aksesuarlar için ileride shoplarda lenora's garage isimli dükkan açılıyor. Oradan istediğin maddeyi seçip silah ve aksesuarını upgrade edebilirsin. İşin püf noktası az materyal ile çok seviye yükseltebilmek -çünkü para az- Bunun içinde Creature dükkanındaki -soil wingti sanırım değilse de wingli bir şey olması gerek o da yoksa en üstteki materyal işini görecektir - materyalini alman gerek. Çünkü bu silahın ve aksesuarın, materyalden alacağı exp sayısını arttırıyor ve az materyal ile çok seviye atlatabiliyorsun.
    Başka bir sorun da ileride çıkan güçlü silahlar, kullandığın silahtan daha güçlü olduğu halde seviyeleri düşük olduğu için pek bir işe yaramıyorlar ve onları geliştirebilecek paramız da olamıyor maalesef. Kaderleri hep aynı olup satılıyorlar, ne yazık.

Bende bu sorundan muzdaribim eski silahları satıp parayı arttırıp yeni aksesurlar ve silahların levelini arttırıyorum, demekki yapacak birşey yok.

• Hope ve Lightning'le beraber ilerlediğiniz bölümde- hani hayvanların,hayvan olarak bulunduğu yer mavi ışıklı bariyerler falan var- orada bir tür Behemoth var -adı f'li hatırlayamıyorum- onu ne yaptıysam geçemedim,başıyla vurunca direk ölüyorsunuz,ne yapmalıyım?
  • quote:

Hope ve Lightning'le beraber ilerlediğiniz bölümde- hani hayvanların,hayvan olarak bulunduğu yer mavi ışıklı bariyerler falan var- orada bir tür Behemoth var -adı f'li hatırlayamıyorum- onu ne yaptıysam geçemedim,başıyla vurunca direk ölüyorsunuz,ne yapmalıyım?

Geri dönüp karakterlerin hplerini biraz arttırmak için savaşabilirsin. Bir de Paradigmlerini iyi belirlemen ve anlık değişimler yapabilmen lazım. Synergist ve Medic gibi veya Commando ve Medic gibi.

• < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Urahara0 -- 20 Kasım 2011; 0:11:07 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.