Şimdi Ara

Findeks notum Çakıldı ! (1310'dan 1505 yükseldi) (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
339
Cevap
20
Favori
48.157
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

180 750 Tl Kredi kartı

32 250 Tl Kmh

• Gözlemlediğime göre en çok borç/limit oranının yükselmesi puanı düşürüyor. Bu oran çok yüksekse bunu düşürerek en kısa yoldan puan yükseltilebilir. Bence en sağlıklısı yüksek limitlerde kredi kartı kullanarak borç/limit oranını düşük tutmak.

• metin0 kullanıcısına yanıt

evet, son 1 yılda gecikmem yok ödemelerim düzenli. toplam 900 küsur bin limit var hepsi dolu, puan 837. artmıyor. ben işlemlerimi hep işbankası'ndan yaparım, işlemimi yapan bankacı bile şaşırıyor hep, onların kredi çekmeden önce müşteri bilgilerini yazan bir kağıt var, ödeme performansı çok iyi yazıyor ama puan yok, online kanallardan hep ret alıyorum, genel müdürlüğe yollayınca onay.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi olcay2078 -- 24 Şubat 2023; 13:19:26 >

evet doğru yüzde 50yi geçer kalırsa aşağı iniyor. Merak ettiğim su benim 2bin iş 2bin vakıf 15deniz var. Kmh ile toplam kre4di limiti 24500. Findekste borç limit oranım yüzde 10 filan ama iş bankası kendi başına yüzde 60 borç oranı var acaba bu sıkıntı olur mu? Genelde yüzde 10 11 özelde iş bankası yüzde 60 vakıf 10 deniz 2 3 civarında suan.

• SYLAS S kullanıcısına yanıt
    Olur. Total de değil bireysel de bile limitleri %50 de tutmaya çalışın, aynı zamanda limitlerinizi yükseltmeye bakın

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • olcay2078 O kullanıcısına yanıt
    1 milyon aktif limitimiz olsun. Siz 900 bin tl gibi rakamı her ay kullanım yapın, sistem sizi riskli görüyor.

1 milyon tl limitin 500 TL’si kullanılmalı hadi 700 bin tl olsun. Risk fazla aldığınız için not yükselmiyor.

• kıng365 kullanıcısına yanıt

teşekkürler. Öğrenciyim hocam 2bin iş ve 2bin vakıf bardı. İşe girdim 2 ay önce deniz açtım kmh ve kredi akrtı. Deniz limiti 11bindi 15yaptı ay bası. Biraz geçsin 20 isteyeceğim bakalım yapacak mı. Yaparsa 24e denerim sonra orda dursun biraz.

• olcay2078 O kullanıcısına yanıt

Özellikle %90 üzerinde çok ciddi düşüş oluyor en azından %70-%80 bandında tutmak daha iyi olur. Puan çok düşük olduğu için algoritmalar doğal olarak ret veriyordur, genel müdürlükte manuel olarak inceleme yapıp karar veriyorlar.

• SYLAS S kullanıcısına yanıt

Hocam benim gözlemediğim kadarıyla ürün başı etkiliyor. Genel borç/limit oranım düşük kalsa bile bir ürünümde çok yükselirse düşüş oluyordu. Bana %60 pek fazla etkilemiyor gibi geldi, puan 1200 üzerindeyse çokta fazla kasmaya gerek yok bence bankalar kolay kolay ret vermiyorlar.

Teşekkürler hocam. 1450 puan vardı yeni kk kmh derken 1258 filan oldu. 45 gündür 1 puan artmadı düşmedi. Ay başı yenilenecek düzenli rapor almıştım. Bakalım artacak mı puan.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kıng365 kullanıcısına yanıt

evet doğru ama mecbur o risk seviyesinde kalıyoruz, ülkede sağolsunlar birbiriyle ilişkili kurumlar mantık çerçevesinde çalışmıyor, kendi kurallarını koyuyor ve saçma sonuçlar ortaya çıkıyor.

ülkede 100 bin üzeri maksimum kredi vadesi 12 ay, findeks ise ürün açıldıktan sonra 6 ay riskli görüyor ürünü ve puana negatif etki yapıyor. bahsettiğim limitlerin 620 bini ihtiyaç kredisi 12 vadeli böyle olunca da kartları hiç kullanmasam bile direkt yüzde 70 borçlu durumda oluyorum. 620 bini yüzde 2 faizden kullanana kadar ihtiyaç olunca 1.36dan kart ve kmh kullanmak maliyet açısından daha mantıklı olduğu için bu sefer de kartlar ve kmhlar dolu oluyor, dolunca krediye yöneliyorum. sonuç olarak puan girdaba giriyor ve yükselmiyor.

bddk ve findeks'in mantık çerçevesinde çalıştığını düşünmüyorum.

• Hocam borç/limit oranı %90'lara çıkıp bir ay sonra eski borç limiti oranı eski seviyesine düşerse aynı puana döner mi?

• Evet eski haline döndüğünde puanda dönüyor.

• benim borç limit oranı yüzde 10 un altında kredi kartı alamıyorum limit yükseltemiyorum kredi çekemiyorum findex puanım 1 aydır 1199 da sabitlendi 2020 yılında 2 adet 2021 yılında 1 adet yasal takibim vardı üzerinden 5 yıl geçmesi gerekiyormuş annem dul yetim maaşıyla geçiniyor ona 200 bin limitli kredi kartı verdi ziraat bankası annemin kredi kartını kullanıyorum allahım ne günlere kaldık yaa!

• Braweheart01 B kullanıcısına yanıt
    Daha önce kuveytturk teminatlı kart alarak bu durumu aşanlar vardı tabii değişiklik olduysa bilmiyorum bence bir şansınızı deneyin düşük limitle açtırıp 6 ay düzenli ödeyin puanınızın artma olasılığı yüksek

Hocam sorma sebebim şu, son güncellemeden sonra not belirleme algoritmasında değişiklikler oldu. Bu konuda detaylı bir bilgi göremedim. Normalde eski haline dönüyordu ama geçen ayki harcamadan 25 puana yakın düşük geldi. Tam emin olamadım, çünkü yeni bir kredili ürün açılışı oldu o arada.

• ücretsiz findeks notuna bakabileceğimiz bir kampanya var mı?

• e_capkan kullanıcısına yanıt

HangiKredi üzerinden rapor isteyin ödeme kısmında kod alanına ''TOSLA100'' yazın. Daha sonra findeks üzerinden raporu inceleyebilirsiniz.Kod süresi ne kadardı hatırlamıyorum bir şansınızı deneyin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Hocam geçmiş olsun.

Borçlarını findekte hesabı alarak takip edebilirsin. Hangi bankadan yasal takibe düştüyse bankaya giderek ödediğine ve kapattığına dair bilgi vermen gerekiyor. Bankada dosya olarak durduğuna eminim. Bloke teminatlı kredi kartı deneyebilirsin istediğin bankadan almanda mümkün olmuyor.

Öncelikle sen yasal takibe düşen dosyalarına çözmen gerekiyor. Keşke durumun olsaydı da hiç olmasaydı.

Dikkatli harcama yapın annenizi riske atmayın kadın bir de bankalarla uğraşmasın, bankaların borcun var diye araması sinir stresten insanı öldürür.

Banka düzenli geliri olanlar için iyi bir dost. Şu zamanda eş dost akraba kalmamış zaten, sizde teminatlı bir kredi kartı almaya bakın ve zamanla notunuzu düzeltin, 5 sene diye bir şey yok.

• 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.