sgk lı çalışansan durum normal herkesin kini arttırıyorlar ama sgk yoksa u kadar limit vermezler |
Findeks notum Çakıldı ! (1310'dan 1505 yükseldi) (9. sayfa)
-
-
sgk falan yok hocam çalışmıyorum. sgk'da sadece 2017 yılında 2 aylık çalışmam gözüküyor.
-
bende 1 gün bile sgk yok 166 bin limit var. bir tanesi 100 bin. sgk çok önemli değil. bankaya düzenli gelirim var demek önemli. zaten kartlarda puan iyiyse ne yazarsan gelire banka onu kabul edere.
-
totalde 35 bin tl kredim vardı. hepsini dün erken kapattım. acaba findeks puanına herhangi bir etkisi olur mu? 1433'tü.hala bir hareketlenme yok. şuan herhangi bir borcum yok belki 2-3k kredi kartları totalde.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Olumlu etkilendiği söyleniyor yansıması 2-3 günü bulabilir.
-
teşekkürler. ev kredisine ihtiyacım var 1500ün üstüne çıkarmam zor olacak kısa sürede galiba.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
herkese öncelikle iyi forumlar.
benim yaklaşık 75k civarı borcundan yasal takibe düşmüştüm 2021 ağustos ayı gibi kapattım yaklaşık 1.5 yıl oldu. kredi skorum oluşmamıştı hiçbir bankada kredi kartı vermeye yanaşmıyordu türkiye finansdan teminatlı kredi kartı aldım kasım ayında 3 aydır düzenli ödüyorum, tüm harcamalarımı kredi kartından yapmaya çalışıyorum 15k civarı harcıyorum ayda. findeks puanım henüz 1240 ve kredi çekmek istiyorum 100k civarı, kredi derinliği oluşturmak için. en kolay nasıl çekebilirim kaç puana yükselmem gerekiyor? ve kaç ay sürer? bilgili hocalarım yardımcı olabilirse sevinirim
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Uzun_Rothmans -- 10 Ocak 2023; 15:24:44 >
siz böyle yazdıktan sonra deneyim dedim
yapı kredi esnek hesaba 6 ay öncesine kadar maaş hesabımdı internet bankacığı üzerinden başvurdum red geldi
hemen sonrasında sms geldi şubemde xx isimli kadın müşteri temsilcinizle iletişime geçebilirsiniz diye
bu arada meslek esnaf gelir 15 000 tl yazdım açık icra ve borcum yok hiçbir yere
ben anlamadım saçma sapan iş hem vermiyor esnek hesap hem sms atıyo
demek ki arasam kadın yüzüme illa diyecek sgknız yok veremiyoruz diye banka politikası v.s
-
bankada bulunan nakitin de etkisi olabilir mi acaba. benim hep limitin üstünde nakit olduğu için başvurum kabul ediliyor olabilir.
-
Banka içi değerlendirme mutlaka etkisi oluyordur ama başka kriterlerde var. Senin girdiğin bilgilerle müşteri profilinin uyması veya harcamalarının ilişkili olması gibi etkenlerde var. Yani tek bir sebepten red geldiği bilmek zor. Mesela Garanti bankasında kredi limitini öğrenebileceğin bir yer var ve limitimi öğrenmek istediğim için tıkladım, ve red geldi. Bana findeks notumun düşüklüğü ve yeni kredi açılışı olduğu için limit veremediği söyledi.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JustFema -- 11 Ocak 2023; 20:36:29 > -
benim sgk yok
eylül ayına kadar findeks puanım 0 dı bir kartım bile yoktu.
şu an 70k limit var
işbankası-vakıf-finans açtı direkt.
-
Konuyu tekrar yukarı çıkartmak istiyorum.
2021 Ocakta açtığım limit yükseltmiyor ve gelir gösteremedim diye kapattığım Garanti Bonus karta tekrar başvurdum. Bankacık 25.000 TL onayladı. Kartı yarın bankaya gidip alacağım. Kart gelmeden sanal karttan kullanmaya başladım bile.
Eski ürünümü tekrar açtığım için findeks notum 1505'den aşağı kımıldama olmadı. Güncel rapor alındı. Bu durumu defalarca söylediğimi hatırlıyorum.
Bugün diğerlerinden farklı olarak bankaların findeks üzerine raporlama sürelerinin ne kadar önemli olduğunu fark ettik. Anlayacağınız şekilde yazıyorum.
16500 TL kredi kartımı %50 fazla kullanmak zorunda kalarak 10.000 TL borçlandırdım. Banka findekse rapor gönderdi Risk oluşturarak findeks notumdan biraz aldı diyelim. Borcumu bir kaç gün içerisinde kapattım. Findeks en geç 7 gün içerisinde raporlama yaparak notumu eski haline getirirse problem oluşmuyor. Riski raporlamayı yaptıktan 1 ay sonra ödendi raporlamasını yaparsa uzun süredir findeks notu olması gereken yere gelmeyecektir.
Yakın tarihte arkadaşımızın findeks notunu incelediğimiz de kullandığı Vakıf Katılım Bankası'nın 2 ayda findekse rapor gönderdiğini ve Türkiye Katılım Bankasının da 1 ayda rapor gönderdiğini fark ettik. Belki risk oluşacak durum oldu veya olmadı yada olumlu etki olacak durum oldu findeks notundaki etkilenmelerin daha geç olacağını 50 puan ile bankanın önereceğin kredi limitinin değişiklik gösterdiğini gözlemleyen birisi olarak hızlı raporlayan banka seçmenini tavsiye ederim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Saiph -- 2 Şubat 2023; 23:2:43 >
-
1 ayda findeks artmadı. Bugün 11bin olan denize başvurdum 15bin istedim onayladı. Belki daha fazla yazsam verirdi ama 50gun olduğu için karti alali belki 15bin bile red edilir dedim. Şuan toplam 3 kart 19bin oldu. 5500kmh ile toplam 24bin kredi limiti. Temkinli giderek denizi 24bin yapsam bana yeterli. Birkaç ay geçsin denize bir 17 18bin denerim olursa yaz aylarinda 20 24bin yazarım.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SYLAS -- 4 Şubat 2023; 16:39:15 >
ekim ayında 1690 puanım vardı, 1 yıldır düzenli yüklü kart harcaması vs yapar ve öderdim o yüzden böyle oldu.
daha sonra kasım ayında bi tık fazla harcama yaptım limitleri zorladım, mesela kart limitim 50k ise 40k'lık alışveriş yaptım vs ama ödeme zamanı fazlasıyla ödedim. buna rağmen puanım şu an 1.500 :)
böyle saçma bir sistem olamaz...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nerminator -- 4 Şubat 2023; 22:30:32 > -
50.000 TL yi varsa diğer kartlara bölseydin veya limit artışı yaparak alışveriş yapmasaydın düşmezdi hocam.
-
36k lık bir kredili mevduat hesabı açıldı. Bir sonraki gün puanım 1687den 1623e düştü diğer herşey sabitken. Ürün açılışlarının bu kadar çok etkilemesi bana çok saçma geliyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi renkly1i -- 13 Şubat 2023; 22:50:3 >
Sayıları ters yazdın sanırm. %5 düşmesi normal fakat aşırı düşmesine hazır sebepler de vardır,quote:
Orijinalden alıntı: renkly1i
36k lık bir kredili mevduat hesabı açıldı. Bir sonraki gün puanım 1687den 1623e düştü diğer herşey sabitken. Ürün açılışlarının bu kadar çok etkilemesi bana çok saçma geliyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Saiph -- 13 Şubat 2023; 21:5:43 >
Tek banka yerine bir kaç banka
Ve kredi kartı kmh kullanımı!
Borç limit oranı dikkat etme ve düzenli harcama, ödeme yapmak.
Varsa paranız mevduat hesaplarda para bulundurmak.
Gereksiz yere kredi kartı, kmh hesap açmazsanız kredi notu yükselir.
İşin özeti budur.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
-
213 bin limit sadece kredi karti mi hocam? Kmh var mı?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X