Şimdi Ara

Findeks puanı, kredibilite ve taşıt finansmanı kullanmak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
446
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Herkese selam. Kredi çekme , findeks puanı vb. konularla sizler gibi oldukça haşır neşir olmakla beraber farklı kişilerin fikir ve daha önemlisi tecrübelerini öğrenmek istediğim bazı konular var. aşağıda özetleyeyim.

Benim güncel findeks puanım 940 civarı ( geçmişte 1 kanuni takibim olmuştu kapanalı 1.5 yıl kadar oldu ) mevcutta gecikmem yok ve düzenli ödemeye devam ediyorum. bu arada puanım hesaplanmaya başlayalı 5 ay kadar oldu. findeks not danışmanı ile de görüştüm gecikme olmazsa öngördüğü puan haziran ayında 1100 ve yıl sonunda 1200 civarı görünüyor. 1500 seviyesine gelmesi sanırım takipten dolayı 1-2 yıl kadar daha alacak.

maaş bankam puanım 800 - 900 seviyesindeyken benim zorlamamla kmh ve kredi kartı tanımladı. ( Çalıştığım şube İstanbul'da . Şube yetkisi ve olumlu görüş vb. ile oldu ) sorularım şu şekilde.

* önümüzdeki aylarda araç alma düşüncem daha doğrusu isteğim var taşıt finansmanı yöntemi ( teb cetelem, alj vb firmalar ) daha esnek olabiliyor diye biliyorum. puan olarak 1000 - 1100 seviyesinde iken bu yöntemle araç alabilen var mı ? varsa hangi firmadan aldı ?

*ihtiyaç kredisi olarak 1000 -1200 puan ile kredi veren bankalar var mı ? şuanda başvuru yaparak riske etmek istemiyorum açıkçası. ' x bankası puan konusunda esnek sağlayabiliyor ' diyebileceğimiz bir banka var mıdır mesela güncel durumda.

* Tanımlanan kredi kartı limitim şu anda gelirimin yarısı kadar ( Gelirim yaklaşık 7.000 TL ) Bu limitin kendiliğinden artışı ortalama ne kadar sürer yaklaşık bir tahmin yapılabilir mi ? Benim talepte bulunmam muhtemelen puandan dolayı şu anda reddedilecektir.

Baya uzun yazdım, vakit ayıranlara şimdiden teşekkürler.

• Merhaba,

Kanuni takip sicilinizde ise 5 sene bekleyeceksiniz. Konut-İhtiyaç-Taşıt kredisi çekemessiniz...

Puanınız 1100 değil 1400 1500 olsa bile işiniz zor, bende 1 sene önce garanti bankasından takibe girip girdikten 1 ay sonra ödemeyi yapmıştım puanım 1.250 6 yıldır kurumsal firmada çalışıyorum düzenli gelirim var üstüme hiç borç yok ama kredi kartı dahi vermiyorlar. En azından 4 sene daha puanınız önemli değil kredi çekmeyi unutun çünki sistem kara listedekielri direkt onaya düşmeden eliyor.

Bu sene torba yasa içerisinde sicil affı çıkar ise ne ala...

İlgili konu:https://forum.donanimhaber.com/sicil-affi-ve-borc-yapilandirmasi-2020-mujdesi-icin-sona-gelindi--141965113

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -PoseidoN- -- 16 Mart 2020; 8:40:56 >

• Genel olarak dedikleriniz doğru ama şu da var ki şube isterse çözüyor bu işleri bunu anladım. 5 yıl geçmese bile ödemeler düzene girdiyse kmh ve kredi kartını onaylatmaları lazım sizin için de maaş bankasının.3-4 tane bes müşterisi paslayın hele o zaman kesin onalatırlar :) kredi işi biraz daha zor evet ama onu da çözmeye çalışıyorum. şu da var sizin ( benim de aynı şekilde ) puanınız öyle 1500 - 1600 leri görmez zaten şu süreçte. takibin etkisinden dolayı max. noktada sayılırsınız.
  • quote:

Orijinalden alıntı: stranger_31

Genel olarak dedikleriniz doğru ama şu da var ki şube isterse çözüyor bu işleri bunu anladım. 5 yıl geçmese bile ödemeler düzene girdiyse kmh ve kredi kartını onaylatmaları lazım sizin için de maaş bankasının.3-4 tane bes müşterisi paslayın hele o zaman kesin onalatırlar :) kredi işi biraz daha zor evet ama onu da çözmeye çalışıyorum. şu da var sizin ( benim de aynı şekilde ) puanınız öyle 1500 - 1600 leri görmez zaten şu süreçte. takibin etkisinden dolayı max. noktada sayılırsınız.
    Hocam benimki düzenli artıyor. Kuveyt türk'ten blokeli kredi kartı aldım düzenli ödüyorum her ay. bes müşterisi derken ?
  • bireysel müşt. temsilcinize bes yapmaya gönüllü 3-5 ilave müşteri önerirseniz o da size uğraşıp düşük limitli de olsa kart çıkarır muhtemelen. bu anlamda demiştim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: stranger_31

bireysel müşt. temsilcinize bes yapmaya gönüllü 3-5 ilave müşteri önerirseniz o da size uğraşıp düşük limitli de olsa kart çıkarır muhtemelen. bu anlamda demiştim.
    Hocam benim kuzenim akbank'da müşteri temsilcisi referans olduğu halde vermiyorlar. :) Tek temennim sicil affı çıkıp kanuni takibin silinmesi puan birşekil yükseliyor.
  • -PoseidoN- kullanıcısına yanıt
    sicil affı artık çıkmaz
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: mavikıs

sicil affı artık çıkmaz
    Yanlış düşünüyorsunuz. Corona yüzünden piyasa allak bullak olacak para akışı olmayacak ve bankalar sıkıntı yaşayacaklar, virüs illeti bittikten sonra normal yaşama dönünce ekonomiyi canlandırmak adına bir çok hamle yapılacak aksine çıkması lazım. Şu an yekpare corona ile mücadele var bu ara çıkmaz ama virüs belasını def ettikten sonra ilgili kişiler çalışma yapacaktır diye düşünüyorum.
    yani tam tersi yönde etki eder diyosun umarım dediğin gibi olur
  • quote:

yani tam tersi yönde etki eder diyosun umarım dediğin gibi olur
    Hocam özellikle küçük esnaf büyük oranda etkilenecek ve içlerinde sicilinden kredi çekemeyecek binlerce esnaf var hepsi batar extra banka'larda sekteye uğrayacak piyasayı canlandırmak adına herşey yapılabilir ama benimki varsayım mantıken öyle düşünüyorum.
    dediğin gibi nakit akışı durursa belirsiz korona ortmaında piyasayı hızlandırmak için

çıkarırlar,

ama bu bela olmasaydı 15 gün içinde kesin çıkacaktı tahminim şimdi süre uzadı yaz aylarına
  • quote:

dediğin gibi nakit akışı durursa belirsiz korona ortmaında piyasayı hızlandırmak için

çıkarırlar,

ama bu bela olmasaydı 15 gün içinde kesin çıkacaktı tahminim şimdi süre uzadı yaz aylarına
    Evet muhtemel mart-nisan ayında çıkabilirdi ha şu var gerçekten çıkan kanunda raporda kanuni takip silinecekmiydi bilemiyoruz bankalar uyacakmıydı veya bu sicili tutan kurum geçmiştede çıkmış fakat bir işe yaramamış. Virüs ne zaman kontrol altına alınır normal yaşama dönlür ondan sonra tekrar gündeme gelir.
    hocam yanlış anlama ama kuzenin de olsa müşteri temsilcisinin çok fazla etkisi olmayabilir. bu işi yapabilecek olan maaş bankanda çalıştığın şubenin müdürü olur asgari. ya da daha yukarıdan birinin el atması lazım.

neyse zaten garantisi yok olmasının. bir ihtimal olarak belirtmiştim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.