Şimdi Ara

Finlandiya Schengen Vizesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
918
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 19 Aralık 2013'te İstanbul fahri konsolosluğundan Schengen vizesi başvurusu yaptım. Bana 9 Ocak'ta gelir dediler. Benim haftaya çarşamba günü uçak biletim var. Acaba ne zaman gelir daha önce Finlandiya vizesine başvuran var mıdır? Endişelerim var açıkcası geç geleceğine ve uçağı kaçıracağıma dair. Fahri konsolosluk bizim haberimiz yok diyor eğer bir sıkıntı olsaydı bize haber verirlerdi diyor. Büyük elçilik ise telefonlarındaki arızadan dolayı cevap veremiyormuş. Mailde attım ona da geri dönmediler. İlgili kargo şirketini de aradım ancak onlarında ellerine pasaportum geçmemiş. Bana ne önerebilirsiniz?

• Uzun çabalarım sonucun mail olarak geri döndüler. Ancak acayip sinirlendim. Mailde Noel tatilinden ve yoğunluktan dolayı başvuruların karar tarihlerini değiştirdiklerini söylüyorlar. Uçak biletimi buna göre almıştım. Gerçekten çok sinirliyim bana bir yol gösterebilir misiniz?

Nefret ediyorum bu vize olaylarından !!!
  • Maalesef en çok rastlanan bir durum, vize başvurusundan en erken 15 en geç 30 gün sonrasına uçak bileti alınmalıdır. İnisiyatif maalesef, konsolosluk yetkililerinde. Eğer bilet tarihine vizenin yetişmeyeceğini düşünüyorsanız, şimdiden hava yolları firmasını arayıp tarihi uzatmaya ya da iptal ettirmeye bakın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Be Happy

Maalesef en çok rastlanan bir durum, vize başvurusundan en erken 15 en geç 30 gün sonrasına uçak bileti alınmalıdır. İnisiyatif maalesef, konsolosluk yetkililerinde. Eğer bilet tarihine vizenin yetişmeyeceğini düşünüyorsanız, şimdiden hava yolları firmasını arayıp tarihi uzatmaya ya da iptal ettirmeye bakın.

Anladım. Zaten nerdeyse 1 ay sonrasına alıştım. Anlamıyorum ki fahri konsolosluk bana en geç 9 Ocak'ta elinde olur diyor hatta kağıt verdi bununla ilgili(9 OCAK kargo ile diye), büyükelçilik karar tarihi ertelendi diyor. Birazdan telefon edip durumun acele olduğunu bildireceğim. Acaba kaile alırlar mı? Yani prosedür olarak hızlandırırlar mı ve yetişmesi mümkün olur mu ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: - VSM -

quote:

Maalesef en çok rastlanan bir durum, vize başvurusundan en erken 15 en geç 30 gün sonrasına uçak bileti alınmalıdır. İnisiyatif maalesef, konsolosluk yetkililerinde. Eğer bilet tarihine vizenin yetişmeyeceğini düşünüyorsanız, şimdiden hava yolları firmasını arayıp tarihi uzatmaya ya da iptal ettirmeye bakın.

Anladım. Zaten nerdeyse 1 ay sonrasına alıştım. Anlamıyorum ki fahri konsolosluk bana en geç 9 Ocak'ta elinde olur diyor hatta kağıt verdi bununla ilgili(9 OCAK kargo ile diye), büyükelçilik karar tarihi ertelendi diyor. Birazdan telefon edip durumun acele olduğunu bildireceğim. Acaba kaile alırlar mı? Yani prosedür olarak hızlandırırlar mı ve yetişmesi mümkün olur mu ?

Vize basvurusu yaparken ucak biletinin fotokopisini falan gostersen bi ayricalik taniyabilirlerdi belki. Soyle yani ucak biletimi zaten satin alinmis durumda isterseniz faksla yada mail ile gonderebilirim falan diye.

• quote:

Orijinalden alıntı: WhattaHell

quote:

quote:

Vize basvurusu yaparken ucak biletinin fotokopisini falan gostersen bi ayricalik taniyabilirlerdi belki. Soyle yani ucak biletimi zaten satin alinmis durumda isterseniz faksla yada mail ile gonderebilirim falan diye.

İsteselerdi verirdim ancak bilet ilgili bir talepte bulunmadılar. Birazdan telefon saatinde arayacağım ve bilgi alacağım bu konuyla ilgili. Salı gününe kadar gelirse problem çıkmaz. Olmadı 1 hafta sonrasına erteletmeyi düşünüyorum.

Bir de şöyle bir durum var ben ilk olarak Rusya'ya(vizesi) geçeceğim Şubat ayı gibi Finlandiya da olacağım. Pasaportum orda olduğu için Rusya'ya da gidemiyorum. Her türlü zor durumdayım.

Bu vize işlerinden dolayı zaten dünyanın masrafını yaptım böyle yapmaları gerçekten berbat birşey.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: WhattaHell

quote:

quote:

İsteselerdi verirdim ancak bilet ilgili bir talepte bulunmadılar. Birazdan telefon saatinde arayacağım ve bilgi alacağım bu konuyla ilgili. Salı gününe kadar gelirse problem çıkmaz. Olmadı 1 hafta sonrasına erteletmeyi düşünüyorum.

Bir de şöyle bir durum var ben ilk olarak Rusya'ya(vizesi) geçeceğim Şubat ayı gibi Finlandiya da olacağım. Pasaportum orda olduğu için Rusya'ya da gidemiyorum. Her türlü zor durumdayım.

Bu vize işlerinden dolayı zaten dünyanın masrafını yaptım böyle yapmaları gerçekten berbat birşey.

Sen hic Finlandiya ile ugrasmamaliydin zaten. Rusya - Makedonya,Belarus,Moldova > Makedonya,Belarus.Moldova - Rusya falan yapabilirdin ucak ile. Bu kadar ettigin masraftan daha az olurdu biletlerin tutari. Vize problemin olmazdi. Schengen vizesi basli basina bi problem. Finlandiya konsoloslugu en erken 15 is gunu icinde cevap verir zaten. Oda en erken yani.

• Konsololuğu aradım sağolsun bir kadın çıktı işimin acele olduğunu söyledim. Şubat ayı gidileceği için işlemlerin ertelendiğini söyledi. Pasaportumun durumunu için pazartesi günü halledileceğini; ve o gün akşamında kargoya teslim edileceğini salı günü elimde olacağını söyledi. Umarım işi savsaklamazlar. Çünkü pazartesi günü konsolosluğa telefon yoluyla ulaşılamıyor. O gecede uçağım var bakalım umarım her şey yetişir. Saatler öncesinden pasaportum elime geçecek gibi gözüküyor. Herkese teşekkürler.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.