Arkadaşlar saygılar. Bir süredir firefox kullanıyorum. Son zamanlarda kasılmaya başladı biraz. İlk açışta donup kalıyor, cpu kullanımını yüzde yüze çıkartıyor, önbellek kullanımında ise 100.000 kbyte kadar firefox a ayrılıyordu. Nedir ne değildir derken firefox 1.5 türkçe kurdum eskisini sildikten sonra. aynı sorunu yaşamaya devam ediyorum. gene kitleniyor ilk açışta, sonra cpu kullanımı yüzde yüzlere tırmanıyor. bunlar düzeliyor 10-15 dakika sonra ama bellek kullanımı 90.000 kbyttan aşağıya düşmüyor. yardımcı olabilecek var mı acaba.Saygılar.
firefox da gezdiğin sürece sayfaları arabelleğe alır ve daha hızlı ulaşmayı sağlar. nekadar gezersen arabellek artar daha fazla ram kullanmaya başlar. options tan cache ye gel clear cache de.
birde yüklediğin extensionlar (fasterfox,adblock,noscript...) fazlaysa ram e yüklenmeye neden olabilir.
teşekkürler arkadaşım saolasın
lan ben de daha ilk defa kullanmaya başladım sorun bende de var inşallah dediğin gibi düzelir gururmania bakalım
sistemimde hem firefox hem de int.explorer kurulu..firefox nasıl ana browser yapacagım yani msn den mailime tıkladıgımda mailim explorer ile acılıyor.
ayrıca benim firefox turkce bu cache nin turkcesi nedir?
araçlar/seçenekler/gizlilik kısmına gel altta tümünü temizle de yada istediğini sil istediğini bırak.. ama çerezlerde sık girdiğin sitelerin çerezlerini silersen (dh gibi) siteye tekrar girdiğinde otomatik hatırlanan şifrelerin artık hatırlanmaz...
sistemimde hem firefox hem de int.explorer kurulu..firefox nasıl ana browser yapacagım yani msn den mailime tıkladıgımda mailim explorer ile acılıyor.
peki bunu nasıl halledecegim..tsk..
quote:
Orjinalden alıntı: gecit
firefox aç. araçlar/seçenekler/genel kısmına gel..orada firefox varsayılan tarayıcı olduğunu denetle gibi bir seçenek var.. onu tıkla artık bütün sayfalrın firefox ile açılır...
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme