merhaba arkadaşlar. benim panasonic-minidv kameram var. bilgisayarımın kasasında (ön kısımda) usb girişlerinin yanında firewire (ieee-1394) kablo girişi için yer var. kamerayı firewire kabloyla(4-6 pin) bilgisayara bağladığımda bilgisayar kamerayı algılamadı. sorum şu: 1- anakartın üzerinde böyle bir girişin olması demek anakartta tümleşik yani onboard olarak firewire kartı olduğu anlamına gelmiyor mu?. 2-firewire kart almam gerekiyorsa hangi marka ve nasıl özellikte bir kart tavsiye edersiniz? 3-firewire kartıyla aktarımla, tv kartıyla capture yapmak arasında nasıl fark var? hangisi daha iyidir? şimdiden teşekkürler.
anakartım:
ASUS P5ND2-SLI (NF4,GLAN,SATA,RAID,LGA775) ________________________________________ Taban INTEL ________________________________________ Intel Prescott Desteği Var ________________________________________ Chipset nVidia nForce4 SLI ________________________________________ Soket Tipi LGA 775 ________________________________________ PCI Slot Sayısı 3 ________________________________________ PCI Express x1 Slot Sayısı 2 ________________________________________ PCI Express x16 Slot Sayısı 2 ________________________________________ VGA Arayüzü PCI-E x16 ________________________________________ Bellek Türü DDR2 ________________________________________ Maximum Bellek 8192 MB ________________________________________ Bellek Yuvası Sayısı 4 ________________________________________ FSB 1066 MHz ________________________________________ DMA modu 133 ________________________________________ USB Port sayısı 10 ________________________________________ Onboard Ses Realtek ALC850 8-kanal ________________________________________ Onboard VGA Yok ________________________________________ Onboard LAN Intel 82540EM Gigabit ________________________________________ Onboard Raid Nvidia NVRAID ________________________________________ Onboard SATA 4 port ________________________________________ Onboard SCSI Kontrolcüsü Yok ________________________________________ Form Faktör ATX ________________________________________ Garanti Süresi 24
Diğer Özellikler:
CPU: LGA 775 Intel® Pentium Extreme Edition / Pentium D / Pentium 4 / Celeron Intel® 05B/05A ve 04B/04A İşlemci Desteği Intel® EM64T/ EIST ve Hyper-Threading Technology Desteği Chipset: NVIDIA® nForce4™ SLI Intel® Edition NVIDIA® MCP-04 Front Side Bus: 1066 / 800 / 533MHz Bellek: Çift Kanal Bellek Mimarisi 4 x 240-pin DIMM soket Maksimum 8GB DDR2 667/533 non-ECC bellek desteği NVIDIA DASP 3.0 (dynamic adaptive speculative preprocessor) QuickSync features Genişleme Yuvaları: 2 x PCI Express x16 slot SLI 2 x PCI Express x1 slot 3 x PCI slot PCI 2.2
ASUS EZ Selector ASUS EZ Plug ASUS SLI Warning LED ASUS two-slot thermal design ASUS PEG Link for dual PCI Express graphics cards Depolama ve RAID: NVIDIA® MCP-04 NVRAID 2 x Ultra DMA 133/100/66/33 4 x Serial ATA 3 Gb/s NVRAID: RAID0, 1, 0+1, 5 ve JBOD span cross Serial ATA ve Parallel ATA drives Multi-RAID Desteği LAN: Intel 82540EM Gigabit LAN kontrolcüsü Ses: Realtek ALC850 8-channel CODEC Universal Audio Jack Audio Sensing and Enumeration Technology Coaxial/Optical S/PDIF çıkışları Arka Panel Bağlantıları: 1 x Paralel Port 1 x Optik + 1 x Koaksiyel S/PDIF Çıkış 1 x PS/2 Klavye 1 x PS/2 Mouse 2 x RJ45 port 4 x USB 2.0 port 1 x Harici SATA port 1 x IEEE1394 8-Channel Audio I/O Dahili Bağlantıları: 1 x SLI selector card connector 3 x USB port (ek kablo ile 6 port) 1 x COM port 1 x GAME/MIDI port Ön Panel audio bağlantısı CD / AUX audio girişi 24-pin ATX Power bağlantısı 4-pin ATX 12V Power bağlantısı Overclock Özellikleri: Intelligent overclocking tools: AI NOS(Non-delay Overclocking System) AI Overclocking (intelligent CPU frequency tuner) ASUS PEG Link - Automatically performance tuning for single/dual graphics cards ASUS CPU Lock Free ASUS Ai Booster Utility Precision Tweaker: vDIMM: 8-step DRAM voltage control vCore: Ayarlanabilir CPU voltajı 0.0125V'lik arttırım SFS (Stepless Frequency Selection) 133MHz'den 400MHz'e 1MHz'lik FSB arttırımı 400MHz'e kadar bellek frekans arttırımı PCI Express frekansı 100MHz'den 150MHz'e 1MHz'lik aralıklarla arttırılabilir Overclocking Protection: ASUS C.P.R.(CPU Parameter Recall) Other ASUS Special Features Fansız Tasarım AI NET2 network diagnosis before entering OS CrashFree BIOS 2 Q-Fan MyLogo2 EZ Flash BIOS: 4 Mb Flash ROM AWARD BIOS PnP DMI2.0 WfM2.0 SM BIOS 2.3 Fiziksel Özellikler: 30.5 cm x 24.5 cm. ATX Form
aynı sorunu yaşıyorum ve soruların cevaplarını ben de bekliyorum merakla
quote:
Orjinalden alıntı: aslansinkaplansin
aynı sorunu yaşıyorum ve soruların cevaplarını ben de bekliyorum merakla
Sistemin hiç fena değilmiş. Benzer bir sistem kullanmadım ama sorularına sırasıyla cevap vereyim:
1- Aygıt yöneticisinde IEEE 1394 denetleyicisi görünüyor mu? Simgesinde sarı soru işareti veya kırmızı çarpı olmamalı. Anakartın firewire destekli yonga taşısa da kasadaki firewire çıkışına içeriden bir kabloyla bağlantı yapılmış olmalı ki kasanın çıkışıyla anakart haberleşebilsin. Bu iki durumu kontrol etmelisin.
2- Ben üç-dört ay önce Kadıköy'den (Yazıcıoğlunun giriş katından) 5 USB 2.0 ve 3 Firewire çıkışı olan bir kart aldım. Via kontrol yongalı, Çin malı bir ürün. Şimdilik şikayetim yok. Kartın bir USB bir de firewire çıkışı kasanın içine verilmiş ki ara kabloyla kasanın önüne bağlantı yapılabilsin. Kutusundan 6-4 pin kablo ve USB kablosu da çıktı Anakartının imkânlarından yararlanamazsan bu alternatifi bir düşün. Maliyeti 20-25$ civarında olmalı.
3- Firewire ile kaset üzerindeki DV verisini aynen alırsın, kayıp olmaz. Tarih-saat bilgisini görüntü üzerine işlenmiş olarak alamazsın, ilave işlem gerektirir. Aktardığın haliyle saklamak/kaydetmek de mantıklı olmaz, dakikası ~215 MB tutar! Yani VCD, DVD, Mpeg-4 vb formatlara çevirim için de vakit harcamak şart. Yine de benim tercihim bu oluyor. Analog TV capture kartlarıyla aktarılan görüntüde bir miktar kayıp ve orjinal çözünürlükten sapma olacaktır. Buna karşılık kameranın görüntü işlemcisinden çıkan görüntü okunmuş olacağından tarih-saat bilgisi de aynı anda alınır. Üstelik yeterince hızlı bir işlemci, uygun yazılım ve donanımla gerçek zamanlı VCD, DVD veya Mpeg-4 çevrimi yapılarak görüntü yakalama (capture) işleminden sonra dosya kullanıma hazır olur.
Özetle durum böyle... Umarım verdiğim bilgiler işine yarar.
SeuS yardımın için teşekkürler. firewire, galiba bendeki anakartın "delüks" diye bir modelinde varmış. bakalım birtane firewire kart görünüyor bana. şu markalardan hangisini tavsiye edersiniz? flexy,s-link,digitus,bıllıonton