merhaba arkadaşlar bende sony hc42E kamera var.sisteim 3ghz prescott 512 dula ddr 400mhz ram.80gb sata hdd.firewire olarak billionton ie1394 pci kart aldım.ulead movie factory ile capture yaptığım zaman götüntüde tırtıklanmalar oluyor.yani frame geçöişlerinde özellikle hareketli görüntülerde çizgi çizgi oluyor.bunun nedeni nedir nasıl engelleyebilirim.lütfen yardım edin sagılar..
pc ye kayıt esnasına dv formatıyla kayıt yaparsanız görüntüde kayıp olmaz.ama bu görüntüyü cd ye aktarırken kayıp olacaktır.çünkü sıkıştırma oranları farklıdır.
quote:
Orjinalden alıntı: troypilsner
merhaba arkadaşlar bende sony hc42E kamera var.sisteim 3ghz prescott 512 dula ddr 400mhz ram.80gb sata hdd.firewire olarak billionton ie1394 pci kart aldım.ulead movie factory ile capture yaptığım zaman götüntüde tırtıklanmalar oluyor.yani frame geçöişlerinde özellikle hareketli görüntülerde çizgi çizgi oluyor.bunun nedeni nedir nasıl engelleyebilirim.lütfen yardım edin sagılar..
DV Capture ile elde edilen görüntüde teorik olarak görüntü kaybı yoktur. Bu problem "interlace" olarak adlandırılır. DV formatının PC'lere tam uyumlu olmamasından kaynaklanmaktadır. Eğer görüntüyü DV formatında saklamak istiyorsan. Dosyayı DV formatında "non-interlace" olarak tekrar render et. DVD yapıp TV'de izleyeceksen tekrar render yapmana gerek yok TV'de böyle bir sorun olmayacak. DVD yapıp PC'de izleyeceksen MPEG2 yapan programda yine non-interlace seçeneğini seçmen gerekiyor. Kolay gelsin.