yakınlarda yeni bir xbox360 almayı düşünüyorum. aklımda hep orjinal oyun ile takılmak vardı ancak türkiye'de olduğu kadar yabancı forum'larda da firmware ile idare eden bir çok kişi gördüm.
bana microsoft'un bir önlem almamış ve alamayacak olması hjiç mantıklı gelmiyor. zira firmware önü arkası açık makinalar tarafından çok kolay çözümlene bilen yazılımlardır. firmwafe yüklemiş makinalarda hata çıkma olasılığı (kırmızı ışık veya software hataları) nedir? xbox live'da bir problem çıkma olasılığı nedir?
son olarak bu yöntemi tavsiye edenler, orjinal oyun kullanmayı mı firmware'e geçme riskini mi tavsiye ederler.
not: forum'da bu konuda bilgi bulmama rağmen mesajların çoğu eskiydi, o nedenle yeni ve güncel fikirler faydalı olacaktır.
fw de neden bir risk olsun. fw sadece dvd rom un fw sini değiştiriyor. makineye bir etkisi yok ve eskiye dönüş her zaman mümkün. burada sadece 15 ytl ye oynamak yada oynamamak üzerine düşünmek kalıyor.
Firmware yaparken en kötü olacak şey dvdromu bozmandır.Öncelikle dvdromun fwsini yedeklemen lazım.Ondan sonra flaşlama işlemini yaparsın.
abi sana döner söyliim şu köşeden olmazmı?
Ne diyon abi yaw?
Kime döner söyleceksin anlamadm?
quote:
Orjinalden alıntı: myfranco
Kime döner söyleceksin anlamadm?
Sana demedim ama isteren sana sölim.
ben makineni fw le derim. şuanlık live da sorun yok oyunlarda 20 de 1 i kadar ucuza gelcek daha ne ister bi insan
benim anlamadığım, adamlar bu işte sadece orjinal oyun lisanslamasından para kazanıyor, live üzerinden bukadar kolay anlaşılabilecek şeye neden izin versinler. hadi konsollar yeterince yayılsın diye veriyorlar ama uzun vadede bana mantıksız geliyor.
world of warcraft'da da millet türlü uyanıklık yapıyordu, birgün çat diye 60 bin kişinin account'lar gitti. 20 backup oyundan yapacağın kar ile yeni bir makina alınabileceği için biraz daha araştırıp, işleme alacağım aleti ama pek aklım yatmıyor.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme