Şimdi Ara

Fiş / Fatura vermeyen iş yerlerini nereye şikayet ediyoruz? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
46
Cevap
0
Favori
64.028
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    şikayetlerinizi 189 yada sanırım yeni açılan 4440189 yapacaksınız..
    fiş verme meselesine gelince her esnaf hatta basit usulde olsa bile fiş vermek zorundadır. fiş almamakta bir suçtur bunu bilmiyorsanız fişinizi isteyin alın.

gelelim işin başka yüzüne..

müşteri geliyor esnafla iki saat pazarlık ediyor.. esnaf müşteriyi kaçırmamak için karından düşüyor vergisinden düşüyor bir şekilde malını satmaya çalışıyor ve sonrada müşteri eee bana fiş ver... niye verecem sana fiş kardeşim sen az önce 2 saat kafa şişirdin pazarlık ettin kdv.düş dedin bilmem ne dedin.. hatta bunu maliyede çalışan memur bile yapıyorsa varın gerisini siz düşünün... söyledikleri ise şuydu (fiş toplayıp KDV iadesi aldıklarında) ben esnafa %18 KDV ödeyecem bir sene bekleyecem sonra bana devlet %4-5 KDV iadesi yapacak... eee maliyede çalışan memur bunu derse varın siz düşünün..

ama en azından aldığınız ürünün garantsi için siz fişinizi alın mutlaka

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi engin_er_26 -- 6 Mayıs 2008; 12:47:19 >

• www.babalargibisatarim.gov.tr
  • quote:

Orjinalden alıntı: TuVNeRa

www.babalargibisatarim.gov.tr

satarrrr satarrr satmamııı heeeccçç.. ama zamanı geldimi bu halkta o satanları satrrr... satarmıııı satarrrr
  • quote:

Orjinalden alıntı: istanbuli

devlet soyut bir kavramdır vatandaşların toplamından oluşur onların arasından seçilen atanan kişilerin aldığı kararlar neticisinde hersonuç çıkar ...vergisiz bir toplum modeli olmadığı gibi tüm herkesin vergi vermeye cana ttığı bir düzende yok sonuçta ...bir araba 100 ytl iken türkiyede 190 ytl oluyorsa 1 ytlelik benzim 3 ytl ise bu diğer tarafta alamadığın gelir vergisinin yansımasıdır...
    kazanaç varsa vergi vardır ve bunu vermemeyi kanıksamış bir toplumda bu kadar yüksek ötv vergi olur toplayabildiğin kalemlere çok fazla yük biner...buna isyan etmesi gereken bir toplumun önce vergi vermeye niyeti olması gerekir...gittiğiniz yerde gözucuyla bakın vergi levhalarına ...orda matrah ve yanında ödediği vergi
    rakamlarına bakın ..bakkal büfe 300-500 yazıyorsa iyi yani ..doktar avukatlara bakın 1000-2000 yazanı görürseniz sevinin(ödenenen vergi rakamları ) peki bu adam bu kadar az kazanırken kağıt üzerinde yaşam seviyesi nasıl bir ev araba ve belli bir düzeyde sürdürmesine yetiyor...
    ben cok iyi biliyorumki kazandığının onda birinin beyan eden bir toptancı iyi bir mükellef seviyesine geliyor siz düşünün kayıtdışı giden parayı...ama bu kişi devletten kaçırdığı bu para ile bir araba almaya kalktığında bir sürü ötv kdv ödüyor ...

vergi devletin egemenlik gücüne dayalı olarak karşılıksız alınan bir bedeldir.

Tamam iyi diyosunda bu düzen sonuçta fakirin daha da fakir olmasına sebep oluyor.Vergi kaçıran adam sonuçta kaçırdığınıda ekleyerek ev araba alıyor ama o kaçırdığı para yüzünden devlet artık herşeye ek vergi koymaya başladı elektrik,su gibi temel şeylerdende vergi alıyor sadece araba ev olsa keşke.Herşeyden öenmlisi bizim ödememiz gereken büyük bir borç var bi taraftada götüren taraf var nasıl olucak bu ödemeler o zaman.Ama daha öncede dedim bu durum her zümreden insanı ilgilendiriyor yakında vergi kaçıranda yerinde rahat oturamaz hale gelecek bugünü kurtardığını sanıyor ama yarınını karartırıyor haberi yok.bu halk yarın öbür gün bir ekmek alamayacak duruma gelince kim acısını çekecek onlar çekecek aç olan adamın kaybedeceği birşey olmaz zaten.Ayrıca kaçırılan her kuruş haramdır kaçıranlara söylüyorum KAÇIRDIĞINIZ HER KURUŞ hem sizin hemde birçok kişinin cebinden zaten çıkmaktadır başkalarının hakkını yemek istiyorsanız buyrun yiyin.

• quote:

Orjinalden alıntı: Old_Town

öncelikle söyleyeyim ben esnafım;
    fiş verme meselesine gelince her esnaf hatta basit usulde olsa bile fiş vermek zorundadır. fiş almamakta bir suçtur bunu bilmiyorsanız fişinizi isteyin alın.

müşteri geliyor esnafla iki saat pazarlık ediyor.. esnaf müşteriyi kaçırmamak için karından düşüyor vergisinden düşüyor bir şekilde malını satmaya çalışıyor ve sonrada müşteri eee bana fiş ver... niye verecem sana fiş kardeşim sen az önce 2 saat kafa şişirdin pazarlık ettin kdv.düş dedin bilmem ne dedin.. hatta bunu maliyede çalışan memur bile yapıyorsa varın gerisini siz düşünün... söyledikleri ise şuydu (fiş toplayıp KDV iadesi aldıklarında) ben esnafa %18 KDV ödeyecem bir sene bekleyecem sonra bana devlet %4-5 KDV iadesi yapacak... eee maliyede çalışan memur bunu derse varın siz düşünün..

Etiket fiyatında aksi belirtilmedikçe (fiyat+kdv) pazarlık yapılsa bile satılan malın fiyatı kdv dahil fiyatıdır. Onun için müşteri istemese bile fiş kesilme zorunluluğu vardır, aksi durumda ceza müeyyidesi uygulanır.

• etiket fiyatına itiraz etmiyorsa (hani şu büyük marketlerde itiraz edilmediği gibi) küçük esnafın karşısınada geleince itiraz etmeden alıp parasını veriyorsa tabiki fiş kesilmesi zorunludur .. hatta bedava bile alsa fiş kesilmesi zorunludur.
    ama bizim milletimizin gücü büyük mağazalara alışveriş merkezlerine yetmiyor onların önüne gelince hiç ses çıkarmayanlar.
    kenarda köşede kalmış mahhalle esnafının karşısında aslan kesiliyorlar. ama öyle bir gün gelecekki o samimi olduğu selam verdiği mahalle esnafı bir gün ortadan kaybolacak ve büyük marketlerde artık istedikleri gibi at oynatacaklar.... biz buna mahkumuz...
  • quote:

Orjinalden alıntı: geberit

quote:

Orjinalden alıntı: istanbuli

devlet soyut bir kavramdır

...

.ama bu kişi devletten kaçırdığı bu para ile bir araba almaya kalktığında bir sürü ötv kdv ödüyor ...

vergi devletin egemenlik gücüne dayalı olarak karşılıksız alınan bir bedeldir.

Tamam iyi diyosunda bu düzen sonuçta fakirin daha da fakir olmasına sebep oluyor.Vergi kaçıran adam sonuçta kaçırdığınıda ekleyerek ev araba alıyor ama o kaçırdığı para yüzünden devlet artık herşeye ek vergi koymaya başladı elektrik,su gibi temel şeylerdende vergi alıyor sadece araba ev olsa keşke.Herşeyden öenmlisi bizim ödememiz gereken büyük bir borç var bi taraftada götüren taraf var nasıl olucak bu ödemeler o zaman.Ama daha öncede dedim bu durum her zümreden insanı ilgilendiriyor yakında vergi kaçıranda yerinde rahat oturamaz hale gelecek bugünü kurtardığını sanıyor ama yarınını karartırıyor haberi yok.bu halk yarın öbür gün bir ekmek alamayacak duruma gelince kim acısını çekecek onlar çekecek aç olan adamın kaybedeceği birşey olmaz zaten.Ayrıca kaçırılan her kuruş haramdır kaçıranlara söylüyorum KAÇIRDIĞINIZ HER KURUŞ hem sizin hemde birçok kişinin cebinden zaten çıkmaktadır başkalarının hakkını yemek istiyorsanız buyrun yiyin.

elbette bu tür dolaylı vergiler fakiri ezmekte fakir daha fakir zengin daha zengin olmaktadır ve örneğin bir araba sahibi olmak onun için lüks olmaktadır.oysa araba lüks değildir lüks modelleri vardır.(bu örnektir herkesin arabası olsun demiyorum ama herkesin bu hakkıdır harcaması diğer yönden kesip bu yöne aktarıyorsa)

burada hep işin para boyutuna bakıyorsunuz ..kdv nin ve verginin mantığı es geçiyor itiraz edene arkadaşlar ...malınızı zararına bile satabilirsiniz ama kdv siz satamazsınız ...kdv vatandaştan devlet adına alıp gidip ona vermek zorunda olduğunuz bir bedeldir.fiş/fatura kesmemeniz kdv nin oluşumu veya ödenmesini engellemez..es kaza şikayet veya inceleme sonucu tespit edilirse hem kdv yi hem cezasını ödersin...
    malın teslimi veya hizmetin ifası kdv yi doğurur ve en net vergi kanunudur kdv ...istisna ve muafiyeti azdır ve sağnak bir yağmur gibi kdv den kaçabilen ürün/hizmet yoktur hepsi ıslanır -kdvlenir-

bu durumdaki cezasınıda söyleyeyim muhtemelen fatura kesme sınırı altındadır ve bir adet fiş cezası 129 ytl dir......ve ceza kesilirse 1 ay içine ödersede 3te1 düşer cezanın ..ama o işyeri senin gibi yüzlerce kişiye fiş kesmez ve bu duruma uygun ceza kesersen vergi mahkemesine gider ve yuzde90 kazanır -danıştay içtihatları sebebiyle mahkeme aykırı bir karar veremez- belki 129 da ödemez..aslında kanunlarda hapis cezaları var ama uygulanmadığı için at koşturan koşturana ...dikkat ettiyseniz amerikan filmlerinde en korkulan şey maliye ile başının derde girmesidir...

• quote:

Vergisinden düşmek nasıl oluyor???

Demek istediğim pazarlık ederken kardan düşmeyi anlarım da vergiden düşmeyi anlayamıyorum.
    Devletin alacağı bir para nasıl pazarlık konusu olabiliyor, alacaklı olan devlet ama pazarlığını yapan satıcı ve alıcı. Ve devletin haberi yok...

Ben de ticaretle uğraşıyorum, bana da "fatura kesme" şeklinde istekler geliyor, Ciddi bir tavırla "Öyle bir ihtimal yok" diyorum ve konu kapanıyor.

Arkadaşlar ticaretten esnaflıktan para kazanıyor isek vergimizi vermeliyiz.
    Ben malın satış fiyatını hesaplarken sonradan ödeyeceğim gelir vergisini de dikkate alıyorum
    Eğer fatura veya fiş verilmezse bu gelir vergisi de verilmemiş olur

Demek istediğim; bir alışverişte mutlaka fişinizi veya faturanızı isteyiniz ve alınız.
    Pazarlıkta "fiş almazsanız" deyip sadece kdv'yi düşenler var. O adam devlete vereceği gelir vergisini de cebine atmış oluyor, buna izin vermemeliyiz.
    Yukarıdaki arkadaşın da yazdığı gibi fiş vermemek kadar almamak da suçtur ve cezası vardır.

Benim oturduğum mahallede Unlu mamuller dükkanı var, özellikle akşamüstleri deli gibi ekmek satıyor, insanlar elinde sıcak ekmeklerle yana yana kasanın önünde birikmiş bekliyor oluyorlar. Kasadaki kızlar her ekmeği poşete koyarken o anda hemen fişini yazıveriyor. Fişini alan görmedim ama kesilen fişler yazarkasadan sarkıp yere doğru uzuyor hep. 45 ykr, vs vs her şeyi anında yazarkasaya yazıveriyor. Helal olsun böyle esnafa

• quote:

Orjinalden alıntı: yoğurt

Duyarlı arkadaşım mahalledeki bakkalla veya küçük cafe tarzı işletmelerle işim olmaz onlar esnaf geliri belli ama giyim üzerine mağazalar zinciri olan bir firma fiş vermezse üstüne üstlük istediğim halde vermezse ben onu çatır çatır şikayet ederim.
    quote:

Orjinalden alıntı: Baba Naber

Sen bir iş yeri açsan cafe tarzı biryer. Her müşteriye fiş vericekmisin? Vericem dersen büyük yalan söylersin.

orada haklısın ama normal bir esnaf herkese fiş fatura kesse inan 2 günde batar
  • quote:

Sen bir iş yeri açsan cafe tarzı biryer. Her müşteriye fiş vericekmisin? Vericem dersen büyük yalan söylersin.

Avrupada veriliyor. Senin elin avrupalısından eksiğin mi var.
  • quote:

Orjinalden alıntı: bal974

quote:

Vergisinden düşmek nasıl oluyor???

Demek istediğim pazarlık ederken kardan düşmeyi anlarım da vergiden düşmeyi anlayamıyorum.
    Devletin alacağı bir para nasıl pazarlık konusu olabiliyor, alacaklı olan devlet ama pazarlığını yapan satıcı ve alıcı. Ve devletin haberi yok...

Ben de ticaretle uğraşıyorum, bana da "fatura kesme" şeklinde istekler geliyor, Ciddi bir tavırla "Öyle bir ihtimal yok" diyorum ve konu kapanıyor.

Arkadaşlar ticaretten esnaflıktan para kazanıyor isek vergimizi vermeliyiz.
    Ben malın satış fiyatını hesaplarken sonradan ödeyeceğim gelir vergisini de dikkate alıyorum
    Eğer fatura veya fiş verilmezse bu gelir vergisi de verilmemiş olur

Demek istediğim; bir alışverişte mutlaka fişinizi veya faturanızı isteyiniz ve alınız.
    Pazarlıkta "fiş almazsanız" deyip sadece kdv'yi düşenler var. O adam devlete vereceği gelir vergisini de cebine atmış oluyor, buna izin vermemeliyiz.
    Yukarıdaki arkadaşın da yazdığı gibi fiş vermemek kadar almamak da suçtur ve cezası vardır.

Benim oturduğum mahallede Unlu mamuller dükkanı var, özellikle akşamüstleri deli gibi ekmek satıyor, insanlar elinde sıcak ekmeklerle yana yana kasanın önünde birikmiş bekliyor oluyorlar. Kasadaki kızlar her ekmeği poşete koyarken o anda hemen fişini yazıveriyor. Fişini alan görmedim ama kesilen fişler yazarkasadan sarkıp yere doğru uzuyor hep. 45 ykr, vs vs her şeyi anında yazarkasaya yazıveriyor. Helal olsun böyle esnafa

quote:

iş yerinde başkalarını çalıştıran ve büyük işler yapan ve bilhassa LTD.ŞTİ olan yerler fiş kesmekle bir yerde çalışanlarınıda denetim altına almış oluyorlar...

o kasa başında bekleyen kızlar akşam oldumu kasadaki para ile günlük yazarkasa raporunu tutturmak zorunda. eğer eksik verirse cebinden ödemek zorunda...

ama tek başına çalışan küçük esnaflık yapan kişilerde durum öyle değil....

geçenlerde bir komşunun tuvalet ve banyo borularında tıkanıklık olmuş..
    bir su tesisatcısı bulduk (dükkanı yok seyyar) adam arabası ile geldi baktı ve gidip malzemesini aldı geldi onarımı yaptı ve aldığım boru dirsek şu kadar işcilik bu kadar dedi çıkardık verdik 10 lirada fazla verdik( adam tuvalet boruusunu çıkarıp takarken üzerine sıçradı bununlada banyoya gidersin dedik)
    şimdi bu adamdan fiş fatura istemeye kalkarsan bu adam ne yapar biliyormusunuz elindeki su borusu anahtarını kafamıza vurdumu pekmez akıtır.

ha şimdi maliye deveyi hamuduyla götürenleri inceleyemiyorlar koskoca fabrikalar kaçak işci istihdam eden iş yerlerinin üzerine gidemiyorlar.. maliye memurları bunların üzerine gidemiyorlar neden giderlerse yukarılara telefonlar edilir ve o memurlar başka yere tayin edilirler.

ama küçük esnafla cahil esnafla gelip rahat rahat uğraşıyorlar. mahalle bakkalı,terzisi,a.tamircisi,berberi gelip sıkıyorlar hatta incelemeye alırız bilmemne diye esnafı sahtekar yerine koyuyorlar.. mahallede küçük bir esnafın kazanacağı para yılda toplasan 3-5 bin ytl yi geçmez ve bunun hepsi kar olsa ne olur.. ama diğer tarafta trilyonları götürenler lüks eğlence yerlerinde cirit atanlar sahillerde 5 yıldızlı otelleri dolduranlar ne olacaklar onların muhasebeyi ve yasaları iyi bilen müdürleri muhasebecileri var avukatları var... herşeyden önemliside çoook paraları var. bazı durumlarda birilerine sponsor olup kazanmalarını sağlayacak çevreleri var onları incelemek olmaz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi engin_er_26 -- 7 Mayıs 2008; 12:00:31 >

• bu az kaçırmak ile çok kaçırmak bir değil mantığına karşıyım.bugun bildiğiniz her büyük holding vs incelenebilir
    kimseye gözyumulmuyor ...sadece yanlış haberleri duyuyorsunuz ama doğru yapılan işleri duymuyorsunuz çünkü haber değeri taşımıyor...avrupada 3 yıl süresinde inceleme geçirme oranınız türkiyede 30 yıldır tek sorun yeterince kökleşemedik bu konuda ama kayıtdışı 80 sonrası bir kalkınma tercihidir ..devlet isterse yapamayacağı şey yoktur ...yeterki üretim satış olsun para girsin diye lalelide bavul ticaretine büyük bir başıboşluk sağladılar ama yoldan çıkan bir daha vergi vermeye yanaşır mı?

bir iş kurarken kira -elektrik işçi maliyetlerini hesap edeceksin ama vergiye gelince ağlayacaksın..butun satışlarımız belgeli olsa 2 gunde iflas ederiz diyenler demekki yeteri kadar karlı bir satış fiyat politikaları yok ...kar devletten çaldığının paranın adı değildir...
  • quote:

Orjinalden alıntı: soldier.

quote:

Avrupada veriliyor. Senin elin avrupalısından eksiğin mi var.

Avrupalıdan eksiğimiz yokmu
  • bende bir iki yeri şikayet ettim 4440189 numarasına fakat denetim yapıldımı takibini yapamadım. aradığınız zaman fiş verilmeyen alışverişin tarih-tutar vs. belirtirseniz daha çabuk işleme konulduğunu söylediler.
  • en iyisi kredi kartı veya banka kartı ile alışveriş yapmak. Bu şekilde mecburen fiş kesmek zorundalar :) Ben böyle yapıyorum
  • aydınlatıcı bir konu olmuş. sayenizde bende faydalandım. fatura verme vaadiyle benden iş alan bir oto tamir atölyesini 2 aydır beni salladığı için az evvel 4440189 alo maliyeyi arayıp ihbar ettim. gayet iyi alakadar oldular. 30 gün içinde sonuç bildirileceğini ifade ettiler.

yukarda bahsi geçen, fiyat düşürme amaçlı pazarlık yapılıp fatura istenmemesi durumlarında, fiyatı düşürdükten sonra malı alıp üstüne fatura istemek bence kötüniyettir arkadaşlar. fatura alınıp alınmayacağı konusunda pazarlığın başında anlaşmak gerekir bence.
  • quote:

Orijinalden alıntı: esmir

aydınlatıcı bir konu olmuş. sayenizde bende faydalandım. fatura verme vaadiyle benden iş alan bir oto tamir atölyesini 2 aydır beni salladığı için az evvel 4440189 alo maliyeyi arayıp ihbar ettim. gayet iyi alakadar oldular. 30 gün içinde sonuç bildirileceğini ifade ettiler.

yukarda bahsi geçen, fiyat düşürme amaçlı pazarlık yapılıp fatura istenmemesi durumlarında, fiyatı düşürdükten sonra malı alıp üstüne fatura istemek bence kötüniyettir arkadaşlar. fatura alınıp alınmayacağı konusunda pazarlığın başında anlaşmak gerekir bence.

üstadım geri dönüş yapıldı mı acaba durum nedir? sonuç olarak istemiş olduğun fişi veya faturayı alabildin mi yoksa sadece o firma ceza mı aldı ?
  • Bu arada internetten sakız bile alsak adamlar mecbur kesiyor. Bizim bir arkadaş 2 liralık ürün bile alsa bakkaldan fiş kestiriyor.
  • faturamı aldım, ihbar sistemi işe yarıyor. muhtemelen ceza da kesilmiştir.
  • 4440189

şu anda bu numara çalışmıyor bu durumda nereye şikayet ediyoruz?
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.