Şimdi Ara

Fiş / Fatura vermeyen iş yerlerini nereye şikayet ediyoruz? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
46
Cevap
0
Favori
64.520
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Fiş kesilmediği zaman kdv devletin kasasına gitmez
    Devletin kasasına giren veya girmesi gereken her kuruşta 80 milyon kişinin hakkı var
    İnancı olan herkesin en çok korktuğu şey kul hakkı yemektir
    Buradan bakarsak kulun hakkına girenler sırasıyla

1. Baş sorumlu fiş kesmeyen
    2. Sorumlu fiş istemeyen
    3. Sorumlu denetim görevini yerine getirmeyen

Kendine güveniyorsan Ben herkesle öbür tarafta helalleşirim diyorsan buyur

Birde dikkatimi çeken iyi iş yapan yerler genelde fiş kesiyor, yani hakka hukuka dikkat ediyor belkide bu yüzden durumları iyi kimbilir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kayıt dışı ekonominin en büyük sebebi
    ben bu yüzden en ufak şeyi kredi kartıyla alırım ki fiş kesme zorunda kalsın
  • quote:

Orijinalden alıntı: ddiibb

Fiş kesilmediği zaman kdv devletin kasasına gitmez
    Devletin kasasına giren veya girmesi gereken her kuruşta 80 milyon kişinin hakkı var
    İnancı olan herkesin en çok korktuğu şey kul hakkı yemektir
    Buradan bakarsak kulun hakkına girenler sırasıyla

1. Baş sorumlu fiş kesmeyen
    2. Sorumlu fiş istemeyen
    3. Sorumlu denetim görevini yerine getirmeyen

Kendine güveniyorsan Ben herkesle öbür tarafta helalleşirim diyorsan buyur

Birde dikkatimi çeken iyi iş yapan yerler genelde fiş kesiyor, yani hakka hukuka dikkat ediyor belkide bu yüzden durumları iyi kimbilir.

Biryerde çalışıyordum günlük cirosu 400-500 tl yazar kasa yanımda işimin ilk günü patrona sordum fiş kesmeyide gösterinde yanlışım olmasın dedim. Günde 9-10 liralık fiş keseceğimi söyledi. evet ciro 400 tl günlük fakat 10 tl lik fiş kesiyoduk. birşey demedim çokta çalışmadım zaten orda.

edit : ayrıca şuan çalıştığım yerde o şekilde gibi. şikayet etsem benim şikayet ettiğim belli olur mu ? birde ben dedim yasak değil mi falan diye zararda gösteriyorum dedi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PcExpertt -- 4 Haziran 2015; 21:48:30 >

• Şikayetlere isim bilgisi paylaşmak zorunlu değil.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Baba Naber

Sen bir iş yeri açsan cafe tarzı biryer. Her müşteriye fiş vericekmisin? Vericem dersen büyük yalan söylersin.

Vereceğim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: StarForce

4440189

şu anda bu numara çalışmıyor bu durumda nereye şikayet ediyoruz?
    İnternet Vergi Dairesi Hizmetleri
    intvrg.gib.gov.tr
    İnternet Vergi Dairesi
    https://intvrg.gib.gov.tr/index.jsp?gn=ihb

Kaçak Ürün Bildirimi (Alkollü içecekler, sigara veya diğer tütün mamulleri, cep telefonu ve akaryakıt ürünleri ile ilgili, kaçakçılık kapsamında faaliyette bulunan bir kişi veya kurum hakkında ihbarda bulunacaksanız seçiniz.)

Belge Düzeni (Mal veya hizmet alımınızdan dolayı fatura, fiş vb. bir belge verilmedi ise seçiniz.)
    Sahte/Yanıltıcı Belge (Sahte / Yanıltıcı belge düzenleyen ya da kullanan bir kişi veya kurum hakkında ihbarda bulunacaksanız seçiniz.
    )

Mükellefiyet Kaydı (İşyeri, faaliyetini veya varsa ilave faaliyetini vergi dairesine bildirmemiş ise seçiniz.)

Vergi Dairesine Bildirimi Yapılmamış İşçi (İşyeri, çalışanlarını vergi dairesine bildirmemiş ise seçiniz.)

Asgari Geçim İndirimi (İşyeri, çalıştırdığı işçiler için Asgari Geçim İndirimi (AGİ) ödemesinde bulunmuyor ise seçiniz.
    )

Ücret Ödemeleri (İşyeri, çalışan ücretlerinin tamamını ya da bir kısmını banka veya ptt aracılığıyla değil doğrudan (elden) ödeyerek eksik beyan ediyor ise seçiniz.
    )

Kira Gelirleri (Konut ve/veya işyeri kira geliri elde edildiği halde vergi dairesine beyan edilmiyor ise seçiniz.)

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.