Şimdi Ara

Fisher Vintage Anfideki Ses Sorunu (Çözülemeyen..) (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
59
Cevap
0
Favori
2.484
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • verdiğiniz adresteki kondansatör size uygun değil . zaten kaliteli bir üründe değil .
  • quote:

Orijinalden alıntı: elektürükçü

size yardımcı olayım olmasına ,mutluluk duyarım ,fakat en başta yazdığım gibi sorun kondansatör arızası değil . önce o sorunu çözün derim ,kondansatör değişimi hiç sorun değil .
    vereceğim adreslerden ses sınıfı kondansatör getirebilirsiniz .

hocam yapabilirim derseniz seve seve göndereyim size.Bu kadar güzel sistemim var kullanamıyorum çok üzülüyorum , ayrıca belli ki beni kazıklamışlar bu problemden götürdüm kapasitorleri değiştirip geri verdiler 200 lira mı ne verdim bide dediğiniz gibi daha dandik hale getirmişler

pm attım hocam

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Devian -- 6 Eylül 2015; 20:19:38 >
  • kapasitörleri ben bedava değişirdim ((:
  • quote:

Orijinalden alıntı: the_cantan

kapasitörleri ben bedava değişirdim ((:

o gördüğün kapasitörler değişti işte hocam o kadar para aldılar.. eve götürdüm yine aynı sorun başladı 1-2 gün sonra aradım ya sorun devam ediyor diye , senin elektriğinde sorun vardır diyip kapadılar...
  • senin elektrik hattında sorun vardır demek . adım hıdır elimden gelen budur demekle eş değer .
    aslında bu özel servisler bu tür cihazlarla uğraşmak istemez . nedeni bu cihaza harcayacağı zaman ve emek karşılığı onların bir lcd ,plasma tamirinden uzun sürer . lcd plasma tamiri yapar en az 400 -500 tl para alırlar .
    yapılan emeğin hakkını istese hadi canım o kadar para tutarmı diyeceksiniz ve kabul etmiyeceksiniz .
    yanında çalıştırdığı stajyere oğlum tüm kondansatörleri değiştir deyip üstüne değeri toplasak 30 tl geçmeyecek bence çöp olan kondansatörlere 170 tl işcilik parası ekleyip 200 Tl yi haksız yere cebe indirmesiyle üstelik arızanın çözülememesi ile beraber arıza senin elektrik hattında demenin pişkinliğinin kolayca söylenmesi hali .
    üzerine söylenecek söz bulamadım .
  • Çözülemeyen !. amplifikatör sorunu ,Çözüldü

Arkadaş sağ olsun bana güvenmiş ,inanmış , geçen gün teslim etti evime kadar . Elimde iki tane cep telefonu LCD değişim işi vardı , dün gece ancak bakabildim . Şu anda sorunsuz çalışıyor . 3-5 gün bende kalsın testler açısından . Güle güle kullan arkadaşım . Detaylı fotoğtafları teslim etmeye yakın yayınlayacağım ve bilgilendireceğim .
  • Testler sürüyor
    çatırtılar patırtılar neticesinde çıkış gerilimi 28 v çıkan durumdan kurtulduk ,arıza çözüldü ,önceleri elimdeki kaliteli kolonları riske atmamak adına basit kolonlara bağlamıştım yaklaşık 12 saattir çalışan ve hiç bir sorun yaşamamakla birlikte büyük kolonlara bağladım .
    Kontroller devam ediyor . olması gerekende budur . oldu al götür demek olmaz .

Sağ Vu meter daha önce bu sebepten yanmış , kötü bir işcilikle daha kötü hale gelmiş zemberek yayı özelliğini yitirmiş ,skala dibi kırılmış . biraz kafa yordum ama durumu iç açıcı değil . bulabilirsem aynı uzunlukta skaladan alıp içini buna montaj yapacağım .
    yarın bir kaç bildiğim yer var eski tip vu meter satan . hadi hayırlısı .
     Fisher Vintage Anfideki Ses Sorunu (Çözülemeyen..)

• Testler bitti ,Le Mans gibi 24 saat neredeyse çalıştırdım ,artık patlama çatlama yok , gayet stabil çalışıyor . kondansatörleri bilhare değiştiririz artık . besleme kondansatörünü 1 -2 yıl içinde mutlaka değişmesi lazım kaçak akım normalde %1,5 civarı olması gerekirken %6-7 çıkmış . Vu metre idare edecek düzeyde yaptım ,iş görüyor ,şimdi arkadaş yeni teslim aldı benden ,evinde sistemine bağlayıp ,dinleyemediği müziği dinleyip güzel haberlerini paylaşmasını bekliyorum .
     Fisher Vintage Anfideki Ses Sorunu (Çözülemeyen..)

• valla teşekkürler mis gibi olmuş.3-4 saat cd dinledim cızırtı bile yok Elinize sağlık kendi malınız gibi uğraştınız keşke herkes sizin gibi olsa... Daha kasetçaları getiricemde o anfiden de büyük üşeniyorum

konunun devamı burdan olsun

http://forum.donanimhaber.com/m_110013301/f_//tm.htm#110072234

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Devian -- 16 Eylül 2015; 3:14:35 >
  • İyi günlerle kullan dostum . Keyfini çıkar
  • elektürükçü kullanıcısına yanıt
    Üstad sen bu işi biliyorsun , böyle devrelerden anlayanlara saygım sonsuz.. Bizleri aşıyor bu konular..

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Teşekkür ederim arkadaşım.
  • quote:

size yardımcı olayım olmasına ,mutluluk duyarım ,fakat en başta yazdığım gibi sorun kondansatör arızası değil . önce o sorunu çözün derim ,kondansatör değişimi hiç sorun değil .
    vereceğim adreslerden ses sınıfı kondansatör getirebilirsiniz .

Elinize sağlık hocam mis gibi olmuş, konuyu okuyamadım ama stk sorunuydu sanırım? Benim nikkoda da yaşamıştım temazsızlıktan... Bu arada kndansatörler için link verebilir misiniz yakında bir crossover işim var da

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Creedence Clearwater R. kullanıcısına yanıt
    Sorun STK sorunu değildi , sorun her yerdeydi .Hiç bir parçasını değiştirmedim , soğuk lehim ,temassızlık ve oksidasyondan kaynaklı sorunlar zinciriydi

Crossover kondansatörleri farklıdır . mkp %mkf serisi bakır veya gümüş mü kullanacaksınız .

pahalı kondansatörlerdir , bilinçsiz recap yapılırsa farklı frekansta sesler duyabilirsiniz .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi elektürükçü -- 30 Eylül 2015; 21:32:50 >
  • quote:

Sorun STK sorunu değildi , sorun her yerdeydi .Hiç bir parçasını değiştirmedim , soğuk lehim ,temassızlık ve oksidasyondan kaynaklı sorunlar zinciriydi

Crossover kondansatörleri farklıdır . mkp %mkf serisi bakır veya gümüş mü kullanacaksınız .

pahalı kondansatörlerdir , bilinçsiz recap yapılırsa farklı frekansta sesler duyabilirsiniz .

Türkiyede adam gibi alınacak yer bulamadım. Elimde şema var onu dökeceğim reele

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • siz sıfırdan crossover mi yapacaksınız .
    her gördüğünüz şema sizin elinizdeki mevcut hoparlöre uyum sağlamayabilir . ciddi firmalarda mühendislik olayıdır .
    deneme yanılma ile yapacağınız her işlem size maliyet açısından büyük külfet getirir.
  • quote:

siz sıfırdan crossover mi yapacaksınız .
    her gördüğünüz şema sizin elinizdeki mevcut hoparlöre uyum sağlamayabilir . ciddi firmalarda mühendislik olayıdır .
    deneme yanılma ile yapacağınız her işlem size maliyet açısından büyük külfet getirir.

Hocam o konularda sorun yok...

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tamam siz o konuları aştım diyorsanız sorun yok diyorsanız . linkini verdiğim firmadan getirebilirsiniz .
    kolay gelsin .

http://www.parts-express.com/cat/crossover-capacitors/292
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.