Şimdi Ara

Fisher Vintage Anfideki Ses Sorunu (Çözülemeyen..)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
59
Cevap
0
Favori
2.482
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Beyler geçen aylarda ana konumuzda da sormuştum... Anfimden çata çuta sesler geliyor diye... Kimimiz elektrik dedi kimimiz kablo dedi kimimiz kapasitör dedi... elektrik koruma yaptım , kabloları değiştirdim vs vs geçmedi , en son feneryolunda Saturn Elektronik var orayı önerdiler , gittim bıraktım anfiyi , kapasitör mapasitör ne var değiştirdiler bir kova parça değişti... Düzeldi diye aldım.. Eve götürdüm 1-2 kere çaldım tekrar başladı... Söyledim tekrar geçmedi diye o sendendir kabloları kontrol et falan fistan dediler anladım bende yapamıcaklarını uzatmadım... Kapadım anfiyi aylardır açmıyordum ... bugun canım dinlemek istedi açtım ki evlere şenlik... Az daha sol kolonu patlatıyordu... Hemen video çektim

Anadolu yakasında bu sorunumu çözebilecek bir servis varmıdır ? Çok mutlu olurum zira camdan aşagı atıcam anfiyi sinirimden... Ha bu arada aynı problemden sanırım bu arkadaş da varmış... Sesi duyamıyoruz ama 1 kanaldan gelen " crackling sound" dediğine göre sorun aynı olabilir , çözümünü anlatıyor tabi ben anlamadım hiçbirşey..

https://www.youtube.com/watch?v=OzOs0GvRFWA

mesaj attım kendisine videomu gönderdim bakalım ne dicek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Devian -- 22 Mayıs 2015; 17:13:22 >

• Problem benzer gibi duruyor. Volume podu ile değişmediğine göre amfi katından kaynaklanıyor gibi duruyor. Bu durumda sizinde problem transistor olabilir

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • istanbul kozyatağında mustafa amca var , onla bir görüşmenizi tavsiye ederim. gerçekten çok memnun kalmıştım daha yeni amfimi yaptırdım .

http://md2005post.wix.com/atlaselektronik

bu adresten kendisine ulaşabilrsiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: aydincondur

istanbul kozyatağında mustafa amca var , onla bir görüşmenizi tavsiye ederim. gerçekten çok memnun kalmıştım daha yeni amfimi yaptırdım .

http://md2005post.wix.com/atlaselektronik

bu adresten kendisine ulaşabilrsiniz.

hocam iyimidir daha önce de yer söylediler (saturn elektronik feneryolu) gittim bıraktım baya para verdim birsürü birşeyi değişti ama problemi çözemediler sonra ben tekrar oluyor diyince yok bizdeyken olmadı diyip biraz baslarından sagdılar...

• @devian şase problemin var görünüyor. nasıl düzelir dersen sorma diyorum :)) zayıf ihtimal lakin soralım amfinin potansları değişti mi?
  • Devian kullanıcısına yanıt
    Görebildiğim kadarı ile volüm ve balans kontrollarının konumu sesi etkilemiyor.
    Demekki sorun preampli değil güç ampli katında, volüm kontroldan sonra...

Verdiğiniz link'teki video'da sorunun güç amplisi diferansiyal giriş transistöründe olduğu tesbit ediliyor ve o transistör değiştiriliyor.
    Söz konusu bu transistör güç ampli katının ilk giriş transistörü...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kursun_ -- 18 Ağustos 2015; 23:37:43 >
  • valla ne değişti bilmiyorum.Şu resimde işaretlediklerim değişti (aletin değişmeden önce resmini çekmiştim) belki baska seylerde değişmiştir ama adam gösterdiğinde bunları değiştirdim diye bu mavileri hatırlıyorum

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    ANFİ SES KESME SORUNU !!
    geçen yıl açıldı
    Daha Fazla Göster
    Görebildiğim kadarı ile bütün elektrolitik kondansatörlerini değiştirmiş.
    Fotoğrafın alt tarafındaki devre preampli katına, sağ üst tarafındaki devre plaketi de güç ampli katına benziyor.

Servisin,
    volüm kontrolun pozisyonunun sorunu etkilemediğini görüp preampli katını (fotoğraf alt plaket) hiç ellememesi gerekirdi.
    Bu servisin biraz bilinçsiz çalıştığını gösteriyor.

Öncelikle cihazın marka modelini ve "service manual" (user manual değil) yazıp google'da arama yapmak lazım.
    Service manual'ı incelemek, sonrasında ilgili kanalın güç amplisi giriş transistörünü değiştirmek doğru bir yaklaşım olacak gibi görünüyor. Eğer değiştirilecek transistör aslı değil de muadili ise her iki kanalın giriş transistörünü değiştirmekte yarar var.
  • @devian,
    problemi görmeden kesin bir şey söylemek zor. yerinde görmek güzel olurdu.
    sende ki bu problem bende daha çok lambalı amfilerde başıma geldi. kendi kendine, açtığım zaman müzik eşliğinde çatır çutur ediyordu hoparlör vidyodakinden daha kötü durumda idi.
    ss amplide de oldu.
    ampli içindeki şase bağlantılarından yapar.
    potansiyometrelerden yapar. amplide değişmediyse şayet pot.rın kondisyonlarının iyi olduğunun, temizleyici spreyle temizliğini yapıldığını varsayıyorum doğru mu? yapılmadıysa muhakkak yapmalısın.
    devre elemanları tranzistör, kon.tor ve diğer aksamların kontrol edilmesi lazım. dc kaçırıyordur. eğer tranzitörler değişirse muhakkak matched edilmiş (hfe değerleri aynı) complementary transistor kullanılmalıdır. gerçi bu detaylar senin alanın değil
    bu yüzden işinin ehli elektronikçi bunları yapacaktır... bizim burada olsaydın. bir adrese yönlendirebilirdim. ama çok uzak. inşallah hallolur.

• quote:

Orijinalden alıntı: Kursun_

Görebildiğim kadarı ile bütün elektrolitik kondansatörlerini değiştirmiş.
    Fotoğrafın alt tarafındaki devre preampli katına, sağ üst tarafındaki devre plaketi de güç ampli katına benziyor.

Servisin,
    volüm kontrolun pozisyonunun sorunu etkilemediğini görüp preampli katını (fotoğraf alt plaket) hiç ellememesi gerekirdi.
    Bu servisin biraz bilinçsiz çalıştığını gösteriyor.

Öncelikle cihazın marka modelini ve "service manual" (user manual değil) yazıp google'da arama yapmak lazım.
    Service manual'ı incelemek, sonrasında ilgili kanalın güç amplisi giriş transistörünü değiştirmek doğru bir yaklaşım olacak gibi görünüyor. Eğer değiştirilecek transistör aslı değil de muadili ise her iki kanalın giriş transistörünü değiştirmekte yarar var.

teşekkürler hocam bunları ben değiştiremeyecegim için iyi bir servis arıyorum anadolu yakasında.Belkide ufacık bir yerde bir sorun var.Ha bu arada daha önce çatırdama sağ hoparlorden geliyordu.. Servisden sonra soldan gelmeye başladı.

• quote:

Orijinalden alıntı: the_cantan

@devian,
    problemi görmeden kesin bir şey söylemek zor. yerinde görmek güzel olurdu.
    sende ki bu problem bende daha çok lambalı amfilerde başıma geldi. kendi kendine, açtığım zaman müzik eşliğinde çatır çutur ediyordu hoparlör vidyodakinden daha kötü durumda idi.
    ss amplide de oldu.
    ampli içindeki şase bağlantılarından yapar.
    potansiyometrelerden yapar. amplide değişmediyse şayet pot.rın kondisyonlarının iyi olduğunun, temizleyici spreyle temizliğini yapıldığını varsayıyorum doğru mu? yapılmadıysa muhakkak yapmalısın.
    devre elemanları tranzistör, kon.tor ve diğer aksamların kontrol edilmesi lazım. dc kaçırıyordur. eğer tranzitörler değişirse muhakkak matched edilmiş (hfe değerleri aynı) complementary transistor kullanılmalıdır. gerçi bu detaylar senin alanın değil
    bu yüzden işinin ehli elektronikçi bunları yapacaktır... bizim burada olsaydın. bir adrese yönlendirebilirdim. ama çok uzak. inşallah hallolur.

potların temizliğini ben yaptım wd40 ile ondan değil sanmam.Bu arada cızırdama eskiden sagdan geliyordu şimdi soldan... Belli ki problem neyse sağ sol ayrı olan bir parça.. Bide ufak tasınabilir birşey olsa koyacam bagaja yanımda dursun gördümmü bırakıcam ama eşşek ölüsü gibi sürmeli anfi oldugundan.Çıkarması goturmesi/göndermesi ayrı dert

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Devian -- 19 Ağustos 2015; 20:28:18 >

• Siz deli misiniz hiç potansiyometreye wd40 sıkılır mı? Yağsız sprey ile temizlenip kırmızı Philips sprey sıkmak gerekir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tüm amplifikatör driver katını gözden geçirmek gerek ,çıkış transistörleri bu arızayı vermez . elektrolitik kondansatör arızası değil ,bilgisiz biri elinde oyuncak olmuş , 30 yılı aşkın cihazların elektrolitik kondansatörleri kaçak akım değerleri yüksektir değişmesinde yarar vardır fakat bu arızaya sebep vermez .
    Nipp10 arkadaşımın dediği gibi WD 40 potansiyometrelere sıkılmaz . yarardan çok zarar verir.
  • wd40 ı herşeye sıka sıka alıskanlık olmuş kontak cleanerım var tekrar temizlerim onunla , yeniden servise vericem olmadı ustaya söylerim temizler.
  • Tırtıklı potansiyometrelerde arka kısımda gres yağı vardır , çok dikkatli sıkmak gerekir , gres potansiyometrenin karbonuna bulaşabilir. Tırtıklı pot larda ben içini açıyorum ,isopropil alkol ile karbonu temizliyorum ,bu şekilde temizlikle daha iyi sonuç alıyorum .

gres bulaştımı karbonun özelliği bozulur .
  • quote:

Orijinalden alıntı: elektürükçü

Tırtıklı potansiyometrelerde arka kısımda gres yağı vardır , çok dikkatli sıkmak gerekir , gres potansiyometrenin karbonuna bulaşabilir. Tırtıklı pot larda ben içini açıyorum ,isopropil alkol ile karbonu temizliyorum ,bu şekilde temizlikle daha iyi sonuç alıyorum .

gres bulaştımı karbonun özelliği bozulur .

ama bu videoda koydugum gibi ses olmaz dimi ? Ayrı bilgi olarak söylüyorsunuz herlade ?
  • Potansiyometre , trimpot bakımları için genel yazdım . sizin cihazdaki arızanın bununla alakası yok.
    ayrıca DC offset ve sukunet akımı mutlaka kontrol edilemeli . sürücü devresi üzerindeki zener diot ve diotlar kontrol edilmeli . kısaca sürücü devresi iyi gözlemlemeli .
    vee başımdan geçen bir arıza ! . toleransını yitirmiş karbon film dirençler mutlaka kontrol edilmeli ,%100 değer artışı tespit ettiklerim olmuştur .
  • quote:

Potansiyometre , trimpot bakımları için genel yazdım . sizin cihazdaki arızanın bununla alakası yok.
    ayrıca DC offset ve sukunet akımı mutlaka kontrol edilemeli . sürücü devresi üzerindeki zener diot ve diotlar kontrol edilmeli . kısaca sürücü devresi iyi gözlemlemeli .
    vee başımdan geçen bir arıza ! . toleransını yitirmiş karbon film dirençler mutlaka kontrol edilmeli ,%100 değer artışı tespit ettiklerim olmuştur .

elinize sağlık.
    birde dikkatinize sağlık yağlı sprey sıkılmaması gerektiğini forumda deklare ettik amma hiç aklıma gelmedi. unutmuşum.
    DC Offset için
    @devian elinde avo metre var mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: the_cantan

quote:

Potansiyometre , trimpot bakımları için genel yazdım . sizin cihazdaki arızanın bununla alakası yok.

elinize sağlık.
    birde dikkatinize sağlık yağlı sprey sıkılmaması gerektiğini forumda deklare ettik amma hiç aklıma gelmedi. unutmuşum.
    DC Offset için
    @devian elinde avo metre var mı?

var ne değerlerine bakmam lazım ?

edit: fotoğrafını çektim çok anlamam nasıl kullanıcagımıda anlatırsanız sevinirim , uzun zamandır duruyor kutusunu yeni açtım :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Devian -- 27 Ağustos 2015; 15:39:21 >

DC offset ölçümü . multimetrenizi DC volt kademesine alınız , en düşük alın diyeceğim fakat bu sorunlu cihaz için multimetrenize zarar veerbilir . en iyisi 20 V kademesine alın . probları siyah olanı ölçü aletinizin com kısmına kırmızı probu bir üstündeki V soketine takın .
    Siyah probu amplifikatörünüzün siyah olan hoparlör çıkışına takınız , kırmızı probu yine yanındaki kırmızı çıkışa takınız . amplifikatörünüzü on düğmesine basınız . Volume (ses ) düğmesini minimuma alınız ,yani sesi kapatınız . hatta potansdan ses sinyalı geçebileceği için boşta olan aux kanalını seçin , ampliye ses sinyali gelmemeli . Bazı amplilerde sürücü katının ses sisnyal girişine 1K direnç şaselenir & bağlanıır . sizinkine gerek yok .

aradan en az 5 dk geçmelidir . multimetreden 0 V/DC yakın değer görmelisiniz , +- 10 milivolt değer tolerans dahilindedir . bu değerlerin çok üstü amplifikatörde problem olduğunun anlamını taşır .

bu çıkan sonuç olumsuzsa trimmer ile ayarlanabilir , ayar tutmuyorsa ,işte o zaman dikkatlice tüm kart takip edilmeli . ayrıca sukunet akımı ölçülmeli ,bu sizi aşar

diğer kanal içinde aynı test yapın .

Not : bu ayarları yaparken hoparlörünüz amplifikatöre bağlı olmayacak tabiki

kolay gelsin .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi elektürükçü -- 27 Ağustos 2015; 18:44:17 >

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.