Abilerim sizlere bir kaç soru sormak istiyorum 16 yaşındayım fitnessa gideli 10 gün oldu (gittiğim günler) göğüs ve kol kaslarımda gözle görülür derecede az da olsa artış oldu fakat karın kaslarında böyle bir şey olmadı mesela ağırlık kaldırırken şimdi ki kaldırdığım ağırlık 20-25-30 kilo ama çektiğim mekik sayısı 10x3 bildiğimiz normal mekik ve terse doğru bir mekik çekiyorum buda 10x3 52 kiloydum kilo almam gerekiyormuş düzenli beslenme ile şuan 54 kilo oldum 2 hafta bişi geçti zaten ilk başladığım zamanlar 5 dakika bisiklet sürüyordum fakat şimdi onuda yaptırmıyorlar yani kardiyo şuan benim için önemlimidir programın ilerde değişeceğini söylediler.Karın kaslarıda gelişirmi ayrıca adonis kasının çalışmasınıda yapmıyorum ilerde böyle bir çalışma olurmu acemiyim ve takıntılıyım önce sizlere sorayım dedim :)
bende bi ton yapıyorum ama yağlar saolsun hiçbişey göstermiyo
Karın kasları en zor çıkan kaslardır. Göğüs ve biceps gibi 1-2 hafta artış bekleme.
Ayrıca vücut yağ oranın %10'un altında olması gerekir.
Isınmadan haraket çalışma iyi bir yol izlemeye çalış kilo almak sana kalıp kazandırır eğer kilo almak istiyorsanda kardiyo yapmaman gerekir bu seni zayıflatır boyunu kilona göre eşitledikten sonra body yada fıtness'a devam edebilirsin mekik sayısını 50x2 veya 25x4 çıkarmaya çalış zamanla olucak şeyler tabi bunlar başarılar
quote:
Orijinalden alıntı: The Red Devil
Karın kasları en zor çıkan kaslardır. Göğüs ve biceps gibi 1-2 hafta artış bekleme.
Ayrıca vücut yağ oranın %10'un altında olması gerekir.
Evet bende bir yerde okumuştum ama insan istiyor işte hemencicik :) Ayrıca 60-65 gibi kiloya gelince sizce kardiyo yapıp yağı eritmem gerekirmi? Ve de beslenme şeklim şöyle sabah Domates-salata-zeytin-peynir-acısız ince biber (2-3 günde bir 2 tane yumurta) çok sık olamak şartı ile sosis 1-2 tane oda öğlen patetes kızartması değil fakat mikrodalgada 10 dakikalığına az yağ azda su veya makarna ya da dünden kalan akşam yemeği :) Akşam ise ne varsa o ama öyle çok katı yağ kullanan bir aile değiliz sadece pilavda.Ayrıca ay çiçek yağı (sıvı yağlar) yağ oranını arttırırmı? işte makarna falan yiyorum ondan çok zararı olurmu? Bir de haftada 2 kez falan tavuk yiyorum yararlı olduğu için... Bu öğünlerin arasında tabi ki de meyve yiyorum özellikle de akşam yemeklerini yedikten 1-2 saat sonra Yatarkende bir bardak ılık süt içiyorum...
quote:
Orijinalden alıntı: mayki60
Isınmadan haraket çalışma iyi bir yol izlemeye çalış kilo almak sana kalıp kazandırır eğer kilo almak istiyorsanda kardiyo yapmaman gerekir bu seni zayıflatır boyunu kilona göre eşitledikten sonra body yada fıtness'a devam edebilirsin mekik sayısını 50x2 veya 25x4 çıkarmaya çalış zamanla olucak şeyler tabi bunlar başarılar
Teşekkür ederim bu günde gittim hocam böyle böyle dedim kendisi evet biraz arttırabilirsin dedi bende şimdilik 20x3 yapıyorum kaslarda bir ağrı olmuyor ama zorladığım zaman böbrek bölgelerim vakumla çekiliyor gibi sanki bi ağrı oluşuyor bunun sebebini biliyormusunuz?
Edit: Isınmak için sadece belini döndüren bir alet var onu yapıyorum 25 tane acaba başka ısınma hareketleri örnekleri verebilirmisiniz?
Scceq
kullanıcısına yanıt
Yumurtayı hergün yemeye çalış.
Sen de benim gibi ektomorfsun anlaşılan. O yüzden 60-65 gibi kilolara gelince kardiyo yapmana gerek yok çünkü eğer o kilolara ulaşırsan aldığın kiloları yağ olarak değil kas olarak alırsın.
quote:
Orijinalden alıntı: The Red Devil
Yumurtayı hergün yemeye çalış.
Sen de benim gibi ektomorfsun anlaşılan. O yüzden 60-65 gibi kilolara gelince kardiyo yapmana gerek yok çünkü eğer o kilolara ulaşırsan aldığın kiloları yağ olarak değil kas olarak alırsın.
Valla hocam iyi diyonda her gün yumurtada alerşik yapabilirmiş o yüzden her gün yemiyorum annem dediydi :D yoksa yiyecem o dediklerim sabah kahvaltısını doyurmuyo yarım ekmek yiyorum doymak için nerdeyse
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme