Şimdi Ara

Fitness'a haftada kaç günde bir gidilir? (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
37
Cevap
1
Favori
82.648
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • bi soru da benden olsun. hergün koşsam bisiklet falan kardiyo yapsam zararı olur mu ? yoksa o da mı 2 günde 1 ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Executor06

quote:

Orijinalden alıntı: Zealotry

quote:

Orijinalden alıntı: Anabolic

quote:

Orijinalden alıntı: Executor06

Hergün git diyenler spordan ne kadar anlıyor acaba ? Eğer kaslarında 2-3 gün ağrıya neden olacak ağır idmanlar yapıyorsan hergün spor yapamazsın. Doğal/dopingsiz sporcuların haftada 5 günden fazla çalışmasını doğru bulmuyorum. Hele yeni başlayanlara haftada 3 gün idealdir. Programına göre 4 de olabilir ama klasik vücut geliştirme şeklinde idmanlar yapıyorsan ve yeni başladıysan 5 gün doğru değil. Kaslar dinlenirken gelişir. Hergün giderek daha iyi birşey yaptığını sananlara aldanma sen.

+1 Hergün gitmek gibi bir saçmalık yapma Sürantrenman olur gelişimi bırak gerilersin bile. mutlaka dinlenme olmalı.

O sizin seviyenize bağlı bir şey. Lazar angelov mesela hiç dinlenme yok programında. Haftanın 7 günü çalışıyo.

Supplement ve beslenme ile alakalı

Lazar'ın doğal olduğundan emin misin ? Ya da antrenmanının şiddetini, vücuduna etkisini biliyor musun ?

Doğal olup olaması beni ilgilendiren bir durum değil. Ayrıca alıntı yaptığım arkadaşın da kullanıp kullanmadığı belli değil. Sonuçta bahsetmek istediğim seviye ile ilgili. Bu işi ne kadar ciddi yapıyosan o kadar zorlayabilirsin.

Hatırlıyorum 3-4 gün göğüs ağrısı çektiğimi. Şimdi en fazla 2 günde tamamen iyileşmiş oluyo. (Steroid yok).

Nedeni doğru beslenme ve supplement

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lentus -- 20 Eylül 2013; 21:15:45 >

• Alakası yok, nedeni vücudun adapte olması ve kaslarında ilk zamanlarki kadar hasar olmaması...
    Doğal olup olmaması beni ilgilendiren bir durum değil diyosun ama adamın programını örnek alıyorsun, eğer adam doğal değilse senden 2 kat sıklıkla 2 kat ağıır çalışabilir ve sonraki antrenmana vücudu toparlayabilir. Ama doğal birinde öyle olmaz ve sürantrene(overtraining) olursun. Ayrıca recovery sürecini öyle 2 gün kısaltacak bir supplement de yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Z3A

quote:

Orijinalden alıntı: Yiğit Alp Demirkıran

Arkadaşlar 2 ayda 8 kilo verdim. Ve dün spor salonundaki hocalardan bi program aldım. Hoca benden haftada 5 gün gelmemi istiyor. Programda ilk olarak 10 dk ısınma yürüyüşü var.Ardından ağırlıklar ve CrossTrainer arasında gelip giden bi çalışma var. 40 Dk-1Saat felan sürmüştür. Bugün ise baldırlarımda ve omuzlarımda ağrılar var. Edindiğim bilgilere göre ağrı varsa gelişiyormuş , ağrı varken spor yapılmamalıymış. Ne yapmalıyım sizce hocaların gözünde spordan kaçan biri olarak görünmek istemem. Kaç günde bir gitmeliyim sizce?

Ahh türkiyem ahh..Önüne gelen hoca oluyor..6 7 sene dir bu sporu yaparım.Biryerden sonra herşeyi öğreniyorsun zaten.Kilo vermiş bir adamı koşturmak nedir? heleki 40 dk 1 saat dediğiniz koşular.5 gün git diyenler olmuş sen 80 90 kiloysan bunu yap kardio vs ama kilon düşükken 3 günden fazla gitme.Kilo almaya dayalı program 3 gündür.Sana yapılacak programda zaten kilo almaya yönelik programlar 3 günden fazla olamaz.Bu sana yeterli olur.Hoca diyip dinleme herşeylerini.İngilizcen varsa aç forumları oku aman diyim türk forumlarından uzak dur.Hepsi bir arnold.Bu arada kilon kaç yazmamışsın nasıl bir vucut tipin var boyun kaç bunları belirtirsen daha iyi olur

Hocam koşturduğumu kim söyledi. Cross zaten baldırları çalıştırıyor. Diğer çalışmalar ise kasa dayalı. Her şeyime kadar ölçülerimi alıp program yaptılar. Bu arada kilom 74 boy 1.65. 2 ayda 8 kilo verdim fakat daha yolum var gibi arkadaşlarım farketmediler bile

• Hergün gitmesinin sebebi vücuttaki yağ oranını düzgün seviyeye getirmek. Arkadaşın hocası, ilk olarak kas kütlesi kazanmayı değil, yağ kütlesi azaltmayı hedeflemiş. Egzersizlerden sonra vücut 22 saat boyunca yağ yaktığını bi belgeselde deneylerden gördüm. Yani her gün giderse verimli bir yağ yakma olur. Hocanın hedefi bu. Yağ yakımı bittikten sonrada max 4 güne ayarlayacak şekilde vücut geliştirmeye başlayabilir.
  • Bana da hergün antrenman önerildi ilk etapta. Boy 169 kilo 73. Hoca her seferinde zorluyor.. Sürekli yağ yakıcı önermeye başladı şimdi de..
  • quote:

Orijinalden alıntı: cega

Bana da hergün antrenman önerildi ilk etapta. Boy 169 kilo 73. Hoca her seferinde zorluyor.. Sürekli yağ yakıcı önermeye başladı şimdi de..

Haftada 3 gun yeter hocam yag yakiciya da gerek yok forumdaki vucut gelistirme bolumune konu ac merak ettiklerini sor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Antrenman yogunluguna gore gidecegin gunler ayarlanir. Ben 6 gun gidiyorum ornegin.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çabuk,fullbodyciler gelmeden (şaka şaka)

Split için 5 gün iyidir.(gögüs-sırt-off-omuz-bacak-kol) mesela daha uyarlanabilir bu basitlerinden biri.6 gün fazla bana kalırsa tabi antreman yoğunluğu da önemli.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yigitcan19901 -- 9 Haziran 2016; 2:52:00 >
  • Arkadaşlar cevaplamak için biraz geciktiniz, fitness'ı sınav dolayısıyla bırakmak zorunda kaldım seneye de crossfit'e başlayacağım
  • quote:

Orijinalden alıntı: Yigilante

Arkadaşlar cevaplamak için biraz geciktiniz, fitness'ı sınav dolayısıyla bırakmak zorunda kaldım seneye de crossfit'e başlayacağım

fıtığın hayırlı olsun
  • 3 gun spor 1 gun ara ama senin programda buyuk ihtimal bolgelere ayirmamistir bi gun git bi gun gitme boyle yapabilirsin agrin varsa da git bisey olmaz

• Spor salonunu söyleyebilirmisin rica etsem İstanbulda bende hocaların ilgilendiği bir spor salonu arıyorumda
  • Zayiflamak için salona hergun gidip, kardiyo yapmak faydalı mı?

15 er dakka yuruyus bisiklet, birde adini bilmedigim bisiklet gibi bisey.

Sonra bir kac basit agirlik aleti. İsimlerini bilmiyom hicbirinin.

Bunlari yapiyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: fagala

Zayiflamak için salona hergun gidip, kardiyo yapmak faydalı mı?

15 er dakka yuruyus bisiklet, birde adini bilmedigim bisiklet gibi bisey.

Sonra bir kac basit agirlik aleti. İsimlerini bilmiyom hicbirinin.

Bunlari yapiyorum.

Haftada 1.5 saat kardiyoya harcayacağım zamanı ağırlık çalışmasına eklerim ve boğazımdan 300-400 kalori keserim.

Hayatımda yaptığım tek kardiyo halı saha maçlarıdır ve karnım süper görünüyor. İstersen fotoğraf atabilirim.
  • Dostlar merhaba,

Sizlerin bilgi ve deneyimlerinizden faydalanmak istiyorum. Ben de benzer sormak istiyorum. Aslında sorum basit.

Salona gidiyorum 2-3 haftadır.

Amacım kilo vermek, kilo verirken de sarkmaları minimuma indirmek. (1,83 boy 125 kg)

Gün aşırı gidiyorum. Gittiğim gün 10 dk kardiyo ile başlayıp, sonra en düşük ağırlıklarla bir ısınma sonra da 4x25 yada 30kg bacak, göğüs, omuz, kol vs çalışıyorunm. Hepsi bitince de 40 dk daha kardiyo(bisiklet eliptik) yapıp çalışmayı sonlandırıyorum.

Bu method nasıl?( eğitmen böyle program verdi)

Herkes farklı birşey söylüyor o yüzden kafam karışıyor. Bir gün boşluk ver kaslarını dinlendir sonra gel diyorlar. Ben ise hevesli ve istekli olduğumdan bu hareketleri 2-3 ya da 4-5 gün ard arda yapıp ondan sonra dinlenmek istiyorum. 1gün yap 2. gün yapma bana az geliyor. Sonuç olarak büyük ağırlıklar kaldırmıyorum, yorgunluk da yaşamıyorum. ( sadece biraz bel ağrım oldu ) Faydası mı olur zararı mı?

Ne dersiniz?

Şimdiden teşekkürler.

• GT6 G kullanıcısına yanıt
    İlk ay 1 gün gidip 1 gün dinlenecen. 2.aydan 6. Ayda dahil 2 gün gidip 1 gün dinlenicen. 6.ayda kasların açılmış ve vucut şekillenmeye başlıcak o zamana kadar vucudunu tanıyacaksın zaten ne yapman gerektiğinide zaten hocan sana program yazacaktır.

Şöyle bir notlar düşeyim kulağına küpe olsun.

Vucudu çok çalıştırırım çok kg verrim daha çok kaslarım gelişir diye düşünme.Vucutta çalışma %25 etki eder %75 dilimi ise dinlendirmek,uyumak vede en önemlisi iyi beslenmek.

Sen muhtemelen çok çalışırsam hergün çalışırsam daha iyi verim alırım düşüncesindesin ki yeni başlayan herkes aynı düşüncede oluyor.Programına uy her zaman 4 set yazıyorsa 5 set yapma 12 tekrar yazıyorsa 13 yapma ne yazıyorsa onu yap.

Antrenmana başlamadan önce açma germe hereketleri ile ısın yüksek tempoda çalışma koşu bandı,bisiklet vs yapma 10 dk bile çalışsan bunlar vucudu ısındırıyor ama yoruyor.Antrenmanı yap en sonda 30 dk kardiyo yap koşu bandı veya bisiklet.(Eğer kg vermek istiyorsan bunu yapacaksın yoksa yapma)

Ve en son söyleyeceğim şey sabır ve azim bunlar olmadan bu iş olmaz.3 5 ayda bişe beklemicen.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.