Şimdi Ara

Fitness'a haftada kaç günde bir gidilir?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
37
Cevap
1
Favori
82.645
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar 2 ayda 8 kilo verdim. Ve dün spor salonundaki hocalardan bi program aldım. Hoca benden haftada 5 gün gelmemi istiyor. Programda ilk olarak 10 dk ısınma yürüyüşü var.Ardından ağırlıklar ve CrossTrainer arasında gelip giden bi çalışma var. 40 Dk-1Saat felan sürmüştür. Bugün ise baldırlarımda ve omuzlarımda ağrılar var. Edindiğim bilgilere göre ağrı varsa gelişiyormuş , ağrı varken spor yapılmamalıymış. Ne yapmalıyım sizce hocaların gözünde spordan kaçan biri olarak görünmek istemem. Kaç günde bir gitmeliyim sizce?

• Yapay Zekanın Yanıtı

Fitness'a Haftada Kaç Gün Gidilmeli?

Fitness yapmak, genel sağlığınızı ve zindeliğinizi geliştirmek için hayati önem taşır. Ancak, ideal fitness rutininin ne sıklıkla olması gerektiğini merak ediyor olabilirsiniz.

Yeni Başlayanlar için

Fitness'a yeni başlayanlar, vücutlarına alışmak ve yaralanma riskini azaltmak için haftada 2-3 gün egzersiz yapmayı hedeflemelidirler. Vücudunuz güçlendikçe ve dayanıklılığınız arttıkça, antrenman sıklığınızı kademeli olarak artırabilirsiniz.

Orta Seviye Fitness

Orta seviye bir fitness seviyeniz varsa, haftada 3-5 gün egzersiz yapmayı hedeflemelisiniz. Bu, kaslarınızı geliştirmenize, kardiyovasküler sağlığınızı iyileştirmenize ve yağ yakmanıza yardımcı olacaktır.

İleri Seviye Fitness

İleri seviye bir fitness seviyeniz varsa, haftada 5 veya daha fazla gün egzersiz yapabilirsiniz. Antrenmanlarınız daha yoğun ve zorlu olacaktır, ancak aynı zamanda daha hızlı sonuçlar görmenizi sağlayacaktır.

Her Gün Fitness'a Gidilir mi?

Bazı insanlar her gün fitness'a gitmenin faydalı olabileceğine inanırken, diğerleri bunun vücut için çok fazla olabileceğini düşünür. Her gün egzersiz yapmak istiyorsanız, hafif ila orta yoğunlukta egzersizler yapmaya odaklanın ve vücudunuzu dinleyin. Ağrı veya rahatsızlık hissederseniz, dinlenin.

Spora 1 Gün Arayla Gitmek

Haftada sadece 1 gün arayla fitness'a gitmek de bir seçenektir, ancak bu seçeneğin diğer seçenekler kadar etkili olmayabileceğini unutmayın. Bir gün arayla spora gitmek, kaslarınızı iyilemesi ve yeniden inşa etmesi için daha az zaman verecektir.

Sonuç

İdeal fitness rutininin sıklığı, hedeflerinize, fitness seviyenize ve bireysel tercihlerinize bağlıdır. Yeni başlayanlar haftada 2-3 gün ile başlamalı, orta seviye sporcular haftada 3-5 gün, ileri seviye sporcular ise haftada 5 veya daha fazla gün egzersiz yapmayı hedeflemelidir. Her gün fitness'a gitmek mümkün olsa da, vücudunuzu dinlemek ve gerektiğinde dinlenmek önemlidir. Haftada sadece 1 gün arayla fitness'a gitmek, kasların iyileşmesi için daha az zaman verdiğinden, diğer seçenekler kadar etkili olmayabilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • hergün git.
    ağrılar zamanla azalır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Pharko

hergün git.
    ağrılar zamanla azalır.
    2 günde 1 git kasların dinlenmesi lazımmış
    edit: fitness hocası önermişti
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-BFA9C4197

2 günde 1 git kasların dinlenmesi lazımmış
    edit: fitness hocası önermişti

Alıntıları Göster
    Baslangicda normalde 3 kere gidilir. Agrinin gelismeyle alakasi yoktur sadece o kasi zorladigini anlarsin. Bir günün icerisinde napiyorsun? Günde herhalde 2 kas calisiyorsun, ki bu baslangicta iyi degil. Normalde yeni basliyanlar haftada 3 kere tüm vücut ayni günde calisirlar. Agrin oldugunda o kasi calisma.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Zontak Müptelası

Baslangicda normalde 3 kere gidilir. Agrinin gelismeyle alakasi yoktur sadece o kasi zorladigini anlarsin. Bir günün icerisinde napiyorsun? Günde herhalde 2 kas calisiyorsun, ki bu baslangicta iyi degil. Normalde yeni basliyanlar haftada 3 kere tüm vücut ayni günde calisirlar. Agrin oldugunda o kasi calisma.

Hocam spor salonunda tüm ölçülerimi aldılar. Ona göre program yazıldı. Program yazan antrenör seni yorucam biraz haftada 5 gün geldi dedi. Yağ oranim %24'müş Bi bildiği var heralde bu akşamda gidicem ayrıntılı bilgi alayım ondan ona göre hareket ederim. Sanırım bana pek kas yaptırma gibi bir niyeti yok. Yağ oranımı düşürmeye çalışıyor galiba.

• quote:

Orijinalden alıntı: Yigilante

quote:

Orijinalden alıntı: Zontak Müptelası

Hocam spor salonunda tüm ölçülerimi aldılar. Ona göre program yazıldı. Program yazan antrenör seni yorucam biraz haftada 5 gün geldi dedi. Yağ oranim %24'müş Bi bildiği var heralde bu akşamda gidicem ayrıntılı bilgi alayım ondan ona göre hareket ederim. Sanırım bana pek kas yaptırma gibi bir niyeti yok. Yağ oranımı düşürmeye çalışıyor galiba.

Alıntıları Göster
    Hergün git sonuçta fitness yapıyosun

• quote:

Orijinalden alıntı: atilla-R

Hergün git sonuçta fitness yapıyosun

Alıntıları Göster
    hocanı dinle adamın işi bu burdakiler sadece kendi görüşünü söylüyor
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bir günde 2 denemeye girilir mi ?
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

hergün git.
    ağrılar zamanla azalır.

Gelişim durur vücudun dinlenmesi lazım.

Ben iki gün gidip bir gün dinleniyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bosnia

quote:

hergün git.
    ağrılar zamanla azalır.

Gelişim durur vücudun dinlenmesi lazım.

Ben iki gün gidip bir gün dinleniyorum.

Alıntıları Göster
    Hergün git diyenler spordan ne kadar anlıyor acaba ? Eğer kaslarında 2-3 gün ağrıya neden olacak ağır idmanlar yapıyorsan hergün spor yapamazsın. Doğal/dopingsiz sporcuların haftada 5 günden fazla çalışmasını doğru bulmuyorum. Hele yeni başlayanlara haftada 3 gün idealdir. Programına göre 4 de olabilir ama klasik vücut geliştirme şeklinde idmanlar yapıyorsan ve yeni başladıysan 5 gün doğru değil. Kaslar dinlenirken gelişir. Hergün giderek daha iyi birşey yaptığını sananlara aldanma sen.

• quote:

Orijinalden alıntı: Executor06

Hergün git diyenler spordan ne kadar anlıyor acaba ? Eğer kaslarında 2-3 gün ağrıya neden olacak ağır idmanlar yapıyorsan hergün spor yapamazsın. Doğal/dopingsiz sporcuların haftada 5 günden fazla çalışmasını doğru bulmuyorum. Hele yeni başlayanlara haftada 3 gün idealdir. Programına göre 4 de olabilir ama klasik vücut geliştirme şeklinde idmanlar yapıyorsan ve yeni başladıysan 5 gün doğru değil. Kaslar dinlenirken gelişir. Hergün giderek daha iyi birşey yaptığını sananlara aldanma sen.

Alıntıları Göster
    3 day split,
    4 day split,
    5 day split diye rutin haftalık programlar vardır.

Yeni başlayanlar 3 day tercih etmeli.

1 haftada en az 2 gün dinlenmek gerek, bu da ileri düzey çalışanlar için.

Her gün gitmemelisin yani, yeni başlıyorsan 1 gün gidip 1 gün ara vermelisin.

Bölgeselde benim favorim:

2 gün gelip 1 gün dinlenmek.

• quote:

Orijinalden alıntı: Narthyard

3 day split,
    4 day split,
    5 day split diye rutin haftalık programlar vardır.

Yeni başlayanlar 3 day tercih etmeli.

1 haftada en az 2 gün dinlenmek gerek, bu da ileri düzey çalışanlar için.

Her gün gitmemelisin yani, yeni başlıyorsan 1 gün gidip 1 gün ara vermelisin.

Bölgeselde benim favorim:

2 gün gelip 1 gün dinlenmek.

Alıntıları Göster
    Göğüs - Biceps
    Legs
    off
    Sırt - ABS
    Omuz- Triceps
    off
    off

En çok verim aldığım program bu

• her gün gidilmez,haftada 4 gün idealdir kendini iyi hissedersen 5 olur.Kasların da dinlenmesi lazım

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: cago135

her gün gidilmez,haftada 4 gün idealdir kendini iyi hissedersen 5 olur.Kasların da dinlenmesi lazım
    Bugün gitmeyeceğim arkadaşlar teşekkürler fikirleriniz için teşekkürler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Yiğit Alp Demirkıran

Arkadaşlar 2 ayda 8 kilo verdim. Ve dün spor salonundaki hocalardan bi program aldım. Hoca benden haftada 5 gün gelmemi istiyor. Programda ilk olarak 10 dk ısınma yürüyüşü var.Ardından ağırlıklar ve CrossTrainer arasında gelip giden bi çalışma var. 40 Dk-1Saat felan sürmüştür. Bugün ise baldırlarımda ve omuzlarımda ağrılar var. Edindiğim bilgilere göre ağrı varsa gelişiyormuş , ağrı varken spor yapılmamalıymış. Ne yapmalıyım sizce hocaların gözünde spordan kaçan biri olarak görünmek istemem. Kaç günde bir gitmeliyim sizce?

quote:

hergün git.
    ağrılar zamanla azalır.

2 . ALINTIDAKİ ARKADAŞI DİKKATE ALMAYIN

2 günde 1 git vücut dinlenince gelişir cumartesi pazar da gitmez

• quote:

Orijinalden alıntı: Yiğit Alp Demirkıran

Arkadaşlar 2 ayda 8 kilo verdim. Ve dün spor salonundaki hocalardan bi program aldım. Hoca benden haftada 5 gün gelmemi istiyor. Programda ilk olarak 10 dk ısınma yürüyüşü var.Ardından ağırlıklar ve CrossTrainer arasında gelip giden bi çalışma var. 40 Dk-1Saat felan sürmüştür. Bugün ise baldırlarımda ve omuzlarımda ağrılar var. Edindiğim bilgilere göre ağrı varsa gelişiyormuş , ağrı varken spor yapılmamalıymış. Ne yapmalıyım sizce hocaların gözünde spordan kaçan biri olarak görünmek istemem. Kaç günde bir gitmeliyim sizce?

Ahh türkiyem ahh..Önüne gelen hoca oluyor..6 7 sene dir bu sporu yaparım.Biryerden sonra herşeyi öğreniyorsun zaten.Kilo vermiş bir adamı koşturmak nedir? heleki 40 dk 1 saat dediğiniz koşular.5 gün git diyenler olmuş sen 80 90 kiloysan bunu yap kardio vs ama kilon düşükken 3 günden fazla gitme.Kilo almaya dayalı program 3 gündür.Sana yapılacak programda zaten kilo almaya yönelik programlar 3 günden fazla olamaz.Bu sana yeterli olur.Hoca diyip dinleme herşeylerini.İngilizcen varsa aç forumları oku aman diyim türk forumlarından uzak dur.Hepsi bir arnold.Bu arada kilon kaç yazmamışsın nasıl bir vucut tipin var boyun kaç bunları belirtirsen daha iyi olur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Z3A -- 20 Eylül 2013; 19:53:51 >

• quote:

+1 Hergün gitmek gibi bir saçmalık yapma Sürantrenman olur gelişimi bırak gerilersin bile. mutlaka dinlenme olmalı.

• quote:

Orijinalden alıntı: Anabolic

quote:

+1 Hergün gitmek gibi bir saçmalık yapma Sürantrenman olur gelişimi bırak gerilersin bile. mutlaka dinlenme olmalı.

O sizin seviyenize bağlı bir şey. Lazar angelov mesela hiç dinlenme yok programında. Haftanın 7 günü çalışıyo.

Supplement ve beslenme ile alakalı

• quote:

Orijinalden alıntı: Doppio

quote:

Alıntıları Göster
    Mutlaka dinlenmelerini yap. 3 Gün git 1 gün dinlen , veya kendini iyi hissetmiyorsan aralara bir gün koyarak git. Örn. Pazart. Çarşamb. Perş.

• Hergün git diyenler var şaka gibi.2 günde 1 ideal.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Zealotry

quote:

Orijinalden alıntı: Anabolic

quote:

O sizin seviyenize bağlı bir şey. Lazar angelov mesela hiç dinlenme yok programında. Haftanın 7 günü çalışıyo.

Supplement ve beslenme ile alakalı

Lazar'ın doğal olduğundan emin misin ? Ya da antrenmanının şiddetini, vücuduna etkisini biliyor musun ?

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.