Şimdi Ara

Fiyat/ performans nasıl ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
620
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar bu parçalar birbirlerine uyar mı ? Anakart ve işlemci ddr4 ama pahalı olduğundan DDR3 yaptım. DDR3, ddr4 destekleyen anakarta olur mu? Anakart i7 destekliyor i5 olur mu? İleriye yönelik değiştirebilirim. Ama aralarında fiyat farkı çok olursa i5 olana geçebilirim. Ssd takmıcam ama ssd aldığımda windowsu aktarmak sıkıntı olur mu zor mu? Eski bir kasam var 10 yıllık onun portlarını usb3 çevirip kasa masrafından kurtulabilir miyim? 2500 tl olması çok iyi olur ama istediklerime göre yaptığımda sistemim anca 3000 tlye kapattı. Daha ucuz parçalar yerler varsa önerirseniz sevinirim. Birde monitör masrafım olacak. 6600k için fana gerekli mi dahili fan var mı? Şimdilik onuda almayabilirim. 256 bit amd mi 128 bit nvidia mı? Tavsiyeleriniz için şimdiden teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mustafa2936 -- 12 Kasım 2015; 1:17:37 >

• Hafızam beni yanıltmıyorsa farklı ramlerin takılabildiği anakartlar bir ara çıkmıştı piyasaya ya da çıkarılması düşünülüyordu, emin değilim.

DDR3 ile DDR4 tamamen farklı yapıdadır, voltaj, hız vs. DDR4 almak zorundasın.

Stok fan yeterlidir ama stress'te 85 dereceyi görmeyi dert etmeyeceksen.

i3-i5-i7 destekleyen anakart diye bir şey yok, soket var. Soket'e dikkat et.

Bit, ekran kartında son bakacağın şey olsun. Nvidia 2x serisinde 512 bit kartlar var, illa biti yüksek olsun diyorsan onları al 2. elden 30 liraya. Ben tercihimi nvidia'dan yana kullanırdım sürücü desteğinden dolayı ama seni yönlendirmiyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mustafa2936

Arkadaşlar bu parçalar birbirlerine uyar mı ? Anakart ve işlemci ddr4 ama pahalı olduğundan DDR3 yaptım. DDR3, ddr4 destekleyen anakarta olur mu? Anakart i7 destekliyor i5 olur mu? İleriye yönelik değiştirebilirim. Ama aralarında fiyat farkı çok olursa i5 olana geçebilirim. Ssd takmıcam ama ssd aldığımda windowsu aktarmak sıkıntı olur mu zor mu? Eski bir kasam var 10 yıllık onun portlarını usb3 çevirip kasa masrafından kurtulabilir miyim? 2500 tl olması çok iyi olur ama istediklerime göre yaptığımda sistemim anca 3000 tlye kapattı. Daha ucuz parçalar yerler varsa önerirseniz sevinirim. Birde monitör masrafım olacak. 6600k için fana gerekli mi dahili fan var mı? Şimdilik onuda almayabilirim. 256 bit amd mi 128 bit nvidia mı? Tavsiyeleriniz için şimdiden teşekkürler.

Arkadaşın da yazdığı gibi o sisteme ddr4 bellek almak zorundasın :)

Anakarta gelirsek , benim kullandığımın da işlemci desteği sözde "Pentium'lar" fakat soket e uyumlu her işlemci ile kullanılabilir , tabi şöyle bir detay var , H170 anakartta da , z170 anakartta da 1151 pin soket desteği var , teoride aldığın K serisi işlemciyi h170 de de kullanabilirsin fakat Z170 de ki overclock desteğinden mahrum kalırsın.

Kasa konusunda tavsiyem ,yeni bir kasa al :) Corsair in 100R kasasını sık sık tavsiye ediyorum , Zalman z3 ile birlikte fiyatının en iyilerinden biri Türkiye dahilinde ve bence en iyisi 170-180 lira bir fiyatı olması lazım alacağın yeterli bir güç kaynağı ile kasa ve psu yu 300-350 ye halledebilirsin.

Kafanda monitörü kararlaştırdıktan sonra ekran kartına karar ver. 21" full hd monitörle R9 390,390X veya Gtx 980 gibi kart alırsan monitörü değiştirmediğin sürece karta verdiğin fazladan yüzlerce liraya yazık etmiş olacaksın.

Benim de monitör ve ekran kartına ihtiyacım var mesela , 2k monitör alırsam R9 390 veya 390X full hd yani 1080P monitör alırsam muhtemelen r9 380 4G ekran kartı alıcam , 256 bit , 128 bit bu değerleri yeni nesil kartlarında gördüğün Nvidia da AMD de "Renk sıkıştırma" dedikleri teknoloji ile bellek veriyolunu daha verimli kullanıyorlar sen kartı verdiği,vereceği performansa ve bütçene göre alacaksın bırak bitiyle piresiyle üretici ilgilensin.

• Provisioner kullanıcısına yanıt
    Hocam çok sağolun. Ben full hdlere baktım çok pahalı ancak ledlerden alabileceğim.18-19 inç 250 tl civarı. Ona göre bir ekran kartı tavsiye eder misiniz nvidia dan hem amd hem de nvidiayı krşılaştırmak istiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mustafa2936 -- 12 Kasım 2015; 11:47:56 >
  • quote:

Hocam çok sağolun. Ben full hdlere baktım çok pahalı ancak ledlerden alabileceğim.18-19 inç 250 tl civarı. Ona göre bir ekran kartı tavsiye eder misiniz nvidia dan hem amd hem de nvidiayı krşılaştırmak istiyorum.

Sistemi oyun ağırlıklı mı kullanacaksınız ve aşmamak istediğiniz tam bütçe 2500 lira mı ?
    Mühendislik programlarını kaldırsın istiyorum. Birde arada gta5 battlefield oyun oynayayım istiyorum 2500 tl olursa iyi olur. Zorlamak istemiyorum çok.
  • Tam olarak hangi çözünürlükte oynayacaksın, bu belli mi?

Çözünürlük düştükçe ekran kartları daha yüksek fps verir, buna göre seçilir.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Güncel oyun sistemleri
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • _Anarsist_ _ kullanıcısına yanıt
    Full hd monitörler çok pahalı 400 tl civarında ben normal led ekranlı olan 250 civarı monitörlerle oynarım onlarda bildiğim kadarıyla 1366x768. Hocam astarı yüzünden pahalıya gelecek. Dedim laptoplar çok pahalı onun yerine performanslı bir sistem kurarım diye düşündüm.
  • O çözünürlükte seni mutsuz edecek bir ekran kartı yoktur, gtx 960 o çözünürlüğe çok fazla bir kart.

Ama almaktan zarar gelmez tabi. O çözünürlükte seni 7-8 sene götürür.
  • _Anarsist_ _ kullanıcısına yanıt
    olaki 1080p aldım sizce durum nasıl değişir? işlemciyi i5 4460 yapıp anakartıda over clocksuz ddr3 sistem kursam monitör FHD yapıp ekran kartı aynı kalacak şekilde bir sistem sizce beni ne kadar idare eder? Autocad matlab solidwork gibi programları bu sistem kaldırır mı?
  • quote:

olaki 1080p aldım sizce durum nasıl değişir? işlemciyi i5 4460 yapıp anakartıda over clocksuz ddr3 sistem kursam monitör FHD yapıp ekran kartı aynı kalacak şekilde bir sistem sizce beni ne kadar idare eder? Autocad matlab solidwork gibi programları bu sistem kaldırır mı?

Yaklaşık 2650 liraya denk gelen , bahsettiğin programların üzerinde rahatça çalışabileceğin SSE2 ve üzeri yönergeleri içeren (Autocad sse2 ve üzeri yönergeli işlemcilere gereksinim duyar)

1080P monitör dahil ,

R7 370 4G ekran kartı 1080P için oyunlarda da sizi üzmeyecektir

Kullanacağınız programlar , inanılmaz işlem gücüne ihtiyaç duymaz i3 6100 her iki işiniz için de yeterlidir

Yinede kullanacağınız bazı programların güncel sistem gereksinimleri için iki link paylaşıcam ;

Autocad 2015,2016 :

http://www.grafcad.com/sayfa.aspx?id=396

Solidwork 2015,2016 :

https://www.solidworks.com/sw/support/SystemRequirements.html

sse2 ve üzeri yönergeli pentium 4 ve Athlon 64 ler dahi bu işler için yeterlidir i3 6100 sse 4.1,4.2 ve altındaki tüm komut setlerini destekler yani işlerinizi fazlasıyla görür oyunlarda da R7 370 için yeterli bir işlemci.

Sistemi çalışmalarınızda kullanacağınız için resimde de göreceğiniz üzere 120GB lık ssd de önerdim + 1tb da wb blue hdd :)

Monitör büyüklüğü olsun HDMI desteği olsun , 4ms tepki süresi genel teknik özellikleriyle oyun + işleriniz için nokta atışı.

Karar senin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Provisioner -- 18 Kasım 2015; 3:38:34 >

• mustafa2936 kullanıcısına yanıt
    Ramlar anakart a uyumsuz olmuş ramleri ddr4 alman gerekiyor , ayrıca oc yapamacaksan i5 6600k işlemcisi almana gerek yok 6600 veya 6500 alabilirsin hemen hemen aynı performanstalar bi farkı olmaz, anakartında gaming ama sen programlarda kullanıcam diyorsun boşuna o kadar para verme bi tane msi Z170a pc mate al aynı özelliklerde sadece killer lan portu yok bi farkı yok yani bu parçaları değiştir işini görür..
    Şimdiden hayırlı olsun.
    Hocam çok teşekkür ederim. 3000 ne zorlasam biraz daha bekleyip i5 işlemci alsam nasıl olur? Anakartı hangisini almalıyım.
  • quote:

Hocam çok teşekkür ederim. 3000 ne zorlasam biraz daha bekleyip i5 işlemci alsam nasıl olur? Anakartı hangisini almalıyım.

Olabilir , işlemciyi core i5 6500 , ekran kartını R9 380 2G modeli olarak değişebilirsin biraz küsüratıyla 3000 lirayı bulur bu durumda :)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.