Şimdi Ara

Fizik bölümleri neden düşük?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
1
Favori
441
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Odtü 80k

Ben mi yanlış baktım bilmiyorumda ünilere göre çok düşük değil mi?

• Ben ODTÜ Makineyi bırakıp fiziğe geçtiğimde etrafımdaki insanlar şok olmuştu. Daha sonra Elektrik Elektronik ve Makine gibi bölümlerden baya bir arkadaş yüksek lisans yapmaya bizim bölüme geldi. Eğer çok istekliyseniz, hedefleriniz büyükse sadece Fizik bölümü değil Jeoloji bile okunur. Verilen kıymet az da olsa ısrarcı olduğunuzda iyi sonuçlar alabiliyorsunuz.

Bence korkmayın :)
  • Bilimde gelişmiş bir ülke olmadığımız için çoğu kişi işssiz kalma korkusuyla temel bilimleri tercih etmiyor. Fizik moleküler biyoloji ve genetik ve matematik gibi bölümlerin bu yüzden puanları düşük

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yurtdışındaki bi bilim insanının hacettepe fizik mezunu olduğunu okudum. Baya zor olmalı gerek dedim, bölümün sıralamasına baktım 160k. Mühendislikler neredeyse 40kdan başlıyor. Üniversite bulamayacağın puanla odtüde okumak baya iyi. Tabi mf-2den 80k diyor, şuanki sayısal tür de buna yakın mı olur acep?
  • Çünkü insanların kafasında Türkiye'de temel bilimler okunmaz diye bir algı var. Bu algıya inanmayanlar da ailesini ikna edemiyor çoğu zaman
  • Ben ODTÜ Makineyi bırakıp fiziğe geçtiğimde etrafımdaki insanlar şok olmuştu. Daha sonra Elektrik Elektronik ve Makine gibi bölümlerden baya bir arkadaş yüksek lisans yapmaya bizim bölüme geldi. Eğer çok istekliyseniz, hedefleriniz büyükse sadece Fizik bölümü değil Jeoloji bile okunur. Verilen kıymet az da olsa ısrarcı olduğunuzda iyi sonuçlar alabiliyorsunuz.

Bence korkmayın :)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.