1 ve 3 diyen var yalnız 1 diyen de var kesinlik mi souyodu soruda |
fizik çift yarık sorusu
![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
![](/static/forum/img/Forum-Mobil.gif)
![](/static/forum/img/close.png)
-
-
Tonguç 1 ve 3 demiş. Ama karanlığın ve aydınlığın yer değiştirmesini karanlık olan yerlerin aydınlık, aydınlık olan yerlerin karanlık olması olarak anladım ben. Bunu da dalga boyunun değişmesiyle yorumlayamayız diyip yalnız 1 aldım.
-
Karanlık ve aydınlık yerleri değişmesi diye bir kural öğretilmedi ki aq. Bilinen şey delta x artacak sadece cefap a
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Salt “doğrudur” diyordu. Aydınlık ve karanlık saçaklar yer değiştirir diyordu da acaba birbiriyle yer değiştirir mi demek istedi anlamadım ki amk. Sonuçta hepsinin kapladığı bölgeler değişeceği için değişecek deyip 1-3 yaptım. Benim şans 0 olduğu için yalnız 1 çıkar kesin.
-
Nasıl yer degistirsin aq kafayı yicem
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Yer değiştirmesi ayrı bir kısmının kesişmesi ayrı. Yer değiştirir diyemeyiz. Mantıken %100 olarak zıt görünüşü olması da imkansız zaten
yalnız 1
-
yalnız 1 biz hiç 3 le ilgili yorum yapmadık sene içinde araya madde ekleme olsa olabilirdi 3
-
quote:
Orijinalden alıntı: this is me trying
Yer değiştirmesi ayrı bir kısmının kesişmesi ayrı. Yer değiştirir diyemeyiz. Mantıken %100 olarak zıt görünüşü olması da imkansız zatenKesişme durumu yok ki zaten hocam? Hem aydınlıklar hem karanlıklar kayacak. Bu da otomatik olarak yer değiştirdikleri anlamına gelmiyor mu ?
-
yalnız 1 aydınlık saçak normal şartlarda her zaman en ortada oluyor açın bakın deneylere
-
quote:
Orijinalden alıntı: ravbinyalnız 1 aydınlık saçak normal şartlarda her zaman en ortada oluyor açın bakın deneylere
Hocam itiraz ettiğiniz öncül, ikinciydi zaten. Onu tartışan yok.
-
Hayır çizgileri genişletince atıyorum ilk halde 1 aydınlık + 1karanlık uzunluğu 2 birimse bu sefer 1 aydınlık + 1 karanlıpı 3 birim oldu diyelim burada yer değiştirmiş olmaz ki sadece genişlemiş olurlar yani ilk haliyle simetrik bir şey gelmez
ben de böyle düşündüm
-
:D herkes 3ü konuşunca atladım hemen. öncüller tam olarak neydi hatırlıyor musun?
-
quote:
Orijinalden alıntı: this is me trying
Hayır çizgileri genişletince atıyorum ilk halde 1 aydınlık + 1karanlık uzunluğu 2 birimse bu sefer 1 aydınlık + 1 karanlıpı 3 birim oldu diyelim burada yer değiştirmiş olmaz ki sadece genişlemiş olurlar yani ilk haliyle simetrik bir şey gelmezHocam benim kast ettiğim şey şu: Örneğin perde üzerinde 3.karanlığın yerini ilk durumda ve ikinci durumda ayrı ayrı göster deseniz farklı alanları taramak zorundasınız. Ben yer değiştirmekten bunu çıkardım.
-
quote:
Orijinalden alıntı: ravbin:D herkes 3ü konuşunca atladım hemen. öncüller tam olarak neydi hatırlıyor musun?
1-Saçak genişliği artar
2-Merkezi aydınlıkla alakalı
3-Aydınlık ve karanlık saçakların yeri değişir
-
ben aydınlıkla karanlık yer değiştirmez dedim zaten 3.ymüş işte
-
Ya ben anladım sizin yorumunuzu ama çoğunluk benim gibi yer değiştirir demekten a/b ise b/a olur diye anlamış belki haklısınızdır
hocam potansiyel sorusunu ne yaptınız
-
Yalnız K-M yaptım
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
En Beğenilen Yanıtlar
![](/static/forum/img/enbegenilen_icons/tumyanitlarigenislet.png)
Tonguç 1 ve 3 demiş. Ama karanlığın ve aydınlığın yer değiştirmesini karanlık olan yerlerin aydınlık, aydınlık olan yerlerin karanlık olması olarak anladım ben. Bunu da dalga boyunun değişmesiyle yorumlayamayız diyip yalnız 1 aldım. |
Benzer içerikler
- myp ile yatay geçişte 1. sınıftan mı başlanır
- tyt 70 net nasıl yapılır
- üniversiteyi bırakmak
- akademisyen olmak zor mu
- arca savunma maaşları
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X