41k sıralamayla CENG seçme kaosu yaşıyorum
Sıralama 41.097. Sınava üçüncü girişim. Mezuna kalma ihtimalim yok.
Marmara Türkçe, Eskişehir Teknik 37k ile almış her yıl yükseldiğini varsayarsak bu yıl bunları eledim direkt.
Ucu ucuna bu yıl tutan Yıldırım Beyazıt (41.500), Akdeniz (43.700) var. Bunların da yükseleceğini düşünürsek bunlar da elendi.
Geriye Eskişehir Osmangazi Türkçe (46.700), Kocaeli Türkçe (50.600) kalıyor. Aralarda kalan ticarethane vakıf üniversitelerini elediğim için çok saçma bir seçenek listesi çıkıyor önüme. Sıralamada iyice gerilere gidersek.
Bursa Uludağ Türkçe (53k)
Sakarya Türkçe (55k)
Çukurova İngilizce (57k)
Muğla Sıtkı Koçman İngilizce (61k)
Manisa Celal Bayar İngilizce (61k) kalıyor.
Gönlüm eskişehir ve muğla arasında gidip geliyor. Ancak Eskişehir türkçe ve muğla ingilizce. Ne önerirsiniz? Başka bir bölüm seçme (yazılım hariç) veya sınava yeniden hazırlanma şansım da yok.
Böyle bir şey geldi aklıma arkadaşlar sizin düşünceleriniz nedir? 12. sınıfların konuları düzgün işleyememesinden kaynaklı TYT kısmını zorlaştırıp daha kolay bir AYT hazırlama ihtimalleri var mıdır?
Yarın Hiçbir Şey Yapamayacak Gibi Hissetmek
Var mı böyle olan?
Matematikta çok fazla deneme çözme şansım olmadı. Konularım bitmesine ve tekrarlarımı notlarımı okuyarak yapmama rağmen beynimin içi boşmuş da bi şey yapamayacakmış gibi hissettim. Bugünkü sınav da tuzu biberi oldu bu hislerin. Var mı ben gibi olan?
Stres Kaynaklı Karın Ağrısı
İki gündür sabah beni erkenden uyandıran böyle bir sıkıntı söz konusu. Hedeflediğim şekilde bitiremedim bu yılı, çözemediğim kitaplar ve denemeler çok fazla. Üçüncü kez giriyorum sınava yani ikinci mezun yılımdı bu yıl. hepi topu iki ayt denemesi bi kaç tane de tyt denemesi çözebildim. Konularım tam ama unutmuş gibi de hissediyorum özellikle AYT fizik. Netlerim de AYT Fende 30 civarları AYT matematikte 25 civarları. TYT'de 80 90 dolayları gidip duruyorum. Hedeflediğimden çok uzaktayım.
Bu eksikliklerden kaynaklı stres ve karın ağrıları yaşıyorum. Nasıl çözebilirim bi tarif, tüketilmesi gereken bir yiyecek vs. var mıdır?
TYT Optik'te Nereden Soru Gelir?
Kalan sürede merceklerin görüntülerini tamamen eledim kafamı karıştırmak istemiyorum. Aynaların görüntülerini az çok biliyorum. Kırılma ve renkler konusuna da hakimim.
Sizce nereden sorarlar?
Konu eksiklerimi tamamlamak adına önceliklerimi belirlemek istiyorum. Konu dağılımları aşağıdaki şekilde. Geçen yıl konular eksildiği için onları saymazsak 2019 ve 2018'de hiç enerji ve basit makineler gelmemiş.
Çembersel Hareket, Elektromanyetizma ve Modern Fiziği baştan sona hepsini çalışacağım ama basit makinelere hiç bakmayı planlamıyorum sizce doğru olur mu? Enerjiye yine çalışırım muhtemelen çünkü bilinmesi gerekiyor diye düşünüyorum ne olur ne olmaz.
Sizin fikriniz nedir? Sizce hangi konular çıkmaz?
Tam AYT'lik Elektroliz Sorusu
Kenan Kara Eski Videolar vs Yeni Videolar?
Geçen sene Kenan Kara'nın eski video serisini izleyip de bu sene yeni seriyi izleyenler oldu mu? Veya iki seriye de hakim birisi var mı? Hangisinin izlenmesini tavsiye edersiniz hangisi daha iyi? Geçen seneki videoları izlemiştim çok güzeldi püf noktalarıyla soru tarzlarıyla. Ama şimdi daha düzenli kitapçık sistemine geçmiş acaba kendi mi hazırlıyor kitapçıkları? Kendi hazırlamıyorsa geçen seneki gibi soru tipleri kaçmış olabilir mi?
Hangisiyle çalışılmasını önerirsiniz?
Son Giriş: 3 yıl önce
Son Mesaj Zamanı: 3 yıl
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 137
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 6.294 (Bu ay: 38)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 80 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Eğitim ve Sınavlar