Tam AYT'lik Elektroliz Sorusu
-
-
cevap nedir?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
seçici çöktürme sorusu mu acaba bu, kitap güncel miydi? Kçç' 4xküp çıkıyor x'i buradan köklü çıkıyor anlayamadım valla.
-
Eklemeyi unutmuşum hocam kusura bakmayın B şıkkı cevap
-
Soru bi tartışma grubunda rastladığım bir soru o yüzden güncelliğini bilemiyorum ancak 2019da böyle bir hesaplama sorusu geldi diyen oldu. Benim de kafama çok takılınca başlığını açmak istedim.
-
2019 çıkan sorunun bunla alakası yok.
-
böyle gelmez ama x in derişimini direkt alacaz OH ı elektrolizden bulacaz b çıkıyor
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lucy13 -- 3 Haziran 2021; 20:25:33 > -
Yani benim de yapamama sebebim güncel müfredatta böyle bir şey olmaması diyebilir miyiz o zaman? Ona göre pas geçeyim hocam.
-
Evet
-
sayfayı yenileyince gördüm cevabı yazdığını düzenledim şimdi
-
Nasıl çözdünüz hocam mantığıyla açıklar mısınız
-
bu sene 1 tane elektroliz gelecek haberiniz olsun
-
X elektrolize uğramadığı için 0,01 molar çözünecek (aslında 0,01 den az ama ihmal ediyoruz)
OH ise elektrolize uğruyor ve a kadar çözünüyor.
0,01 x a^2=Kçç=4.10^-14 a buradan 2x10^-6 çıkıyor. (Yani OH derişimi)
OH derşimi/Hacimden elektronun molünü buluyoruz, 1 litre olduğu için o da 2x10^-6
Q/96500=2x10^-6
i.t=Q dan t 19,3 çıkıyor
-
Hocam kafam karıştı OH elektrolize nasıl uğruyor? Katottaki tepkimede Hidrojen değil mi elektrolize uğrayan? İyonlar yerine direk su + elektron şeklinde verince anlayamadım tam.
OH'ı sonradan elektroliz ediyorsak ortamda iyon halinde değil de oksijen gazı olarak bulunması gerekmiyor mu? X ile birleşip nasıl XOH oluşturacak.
İyice allak bullak oldu kafam. Eğer ulaşabileceğim bir platform varsa özelden ulaşayım ses kaydıyla veya fotoğrafla anlatırsanız çok sevinirim.
-
Hocam yanlış yazmışım kb suyun elektroliziyle OH çıkıyor ya onu demek istedim foto atarım güzel bir şekilde bu akşam veya yarın
-
Çok sevinirim hocam teşekkürler
-
-
Çok teşekkürler hocam.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X