Şimdi Ara

41k sıralamayla CENG seçme kaosu yaşıyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
37
Cevap
0
Favori
1.951
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Sıralama 41.097. Sınava üçüncü girişim. Mezuna kalma ihtimalim yok.

Marmara Türkçe, Eskişehir Teknik 37k ile almış her yıl yükseldiğini varsayarsak bu yıl bunları eledim direkt.

Ucu ucuna bu yıl tutan Yıldırım Beyazıt (41.500), Akdeniz (43.700) var. Bunların da yükseleceğini düşünürsek bunlar da elendi.

Geriye Eskişehir Osmangazi Türkçe (46.700), Kocaeli Türkçe (50.600) kalıyor. Aralarda kalan ticarethane vakıf üniversitelerini elediğim için çok saçma bir seçenek listesi çıkıyor önüme. Sıralamada iyice gerilere gidersek.

Bursa Uludağ Türkçe (53k)

Sakarya Türkçe (55k)

Çukurova İngilizce (57k)

Muğla Sıtkı Koçman İngilizce (61k)

Manisa Celal Bayar İngilizce (61k) kalıyor.

Gönlüm eskişehir ve muğla arasında gidip geliyor. Ancak Eskişehir türkçe ve muğla ingilizce. Ne önerirsiniz? Başka bir bölüm seçme (yazılım hariç) veya sınava yeniden hazırlanma şansım da yok.

• Hocam ingilizce ve türkçe olması niye bu kadar önemli diye düşünüyorsun ki bana kalırsa bu yanlış bir düşünce. "En az %30 ingilizce" olarak geçen bu bölümlerde birçok teknik ve önemli dersin ingilizce olduğunu göreceksin. Yani anlamadığım niye durduk yere GPA düşüklüğü yaşamak istemen ve kendini gereksiz yere zorlaman. İleride iş sahibi olduğunda her iki durumda da ingilizce bilmen gerekecek ve işveren %100 mü en az %30 mu diye bakmayacak üzgünüm. Bu yüzden kararını buna endeksleme bana kalırsa.

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-DCE9E722B

Hocam ingilizce ve türkçe olması niye bu kadar önemli diye düşünüyorsun ki bana kalırsa bu yanlış bir düşünce. "En az %30 ingilizce" olarak geçen bu bölümlerde birçok teknik ve önemli dersin ingilizce olduğunu göreceksin. Yani anlamadığım niye durduk yere GPA düşüklüğü yaşamak istemen ve kendini gereksiz yere zorlaman. İleride iş sahibi olduğunda her iki durumda da ingilizce bilmen gerekecek ve işveren %100 mü en az %30 mu diye bakmayacak üzgünüm. Bu yüzden kararını buna endeksleme bana kalırsa.

Baktığım üniversitelerde kısmen ingilizce dersler var mı hiç göremedim hocam o yüzden bilmiyorum. Bu bölümü ingilizce okumak uğruna 20 bin gerideki bir üniversiteyi tercih etmek de ne kadar mantıklı bilmiyorum zaten. O yüzden kararsızlık yaşadım. Siz olsanız ne yapardınız?

• SirPlayer kullanıcısına yanıt

abim sayılan bir kişiyle muhabbetim oldu,Mersin Üniversite mezunu bilgisayar mühendisi.Kendisi 20bin kazanıyor bana dediği :).Diyeceğim 20 bin fark etmez hangisinde mutlu olacaksan onu yap

• sakarya kesinlikle. istanbula sektöre ne uzak ne de çok yakın istanbulun boguculguundan uzak sakaryada da çok şirket var kadrosu fena değil diye biliyorum ing hazırlıgı da var istersen okursun çukuovayı tam bilmiyorum kötü değildir ama staja falan büyük şirketlere uzak ben bu arada kalsam yüksek ihtimal sakarya yazardım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Penanggalan -- 3 Ağustos 2021; 19:31:37 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Penanggalan

sakarya kesinlikle. istanbula sektöre ne uzak ne de çok yakın istanbulun boguculguundan uzak sakaryada da çok şirket var kadrosu fena değil diye biliyorum ing hazırlıgı da var istersen okursun çukuovayı tam bilmiyorum kötü değildir ama staja falan büyük şirketlere uzak ben bu arada kalsam yüksek ihtimal sakarya yazardım.

sakarya bilgisayar mühendisliği türkçe eğitim hocam. çukurovayı plana dahil etmek istemiyorum adanada okumak akademik olarak iyi olsa bile 4 yıl üzgün geçirmeme sebep olur aradığım ortam kıstasının çok dışında bi şehir çünkü.

sakaryanın endüstri imkanlarının genişliği malum dediğiniz gibi. ama şehiri gerçekten çok sıkıntı suriyeli işgali altında. eskişehir benim kafamı en çok kurcalayan yer şu an. siz ne dersiniz?

• quote:

Orijinalden alıntı: Meliodas.xr

abim sayılan bir kişiyle muhabbetim oldu,Mersin Üniversite mezunu bilgisayar mühendisi.Kendisi 20bin kazanıyor bana dediği :).Diyeceğim 20 bin fark etmez hangisinde mutlu olacaksan onu yap

Hocam benim mutlu olacağım tek yer istanbuldu. Üç yıldır istanbul olsun diye mezuna kaldım yine olmadı. Mutsuzlukla boğuşurken yapmaya çalışıyorum şu an tercihlerimi zaten. O yüzden şu an adana gibi abuk şehirler olmadığı müddetçe muğla eskişehir vs. zaten benim için çok fark etmeyecek muhtemelen. Bu arada yakınınızla da tanışmayı çok isterim bi çok yazılımcıyla sohbet etme imkanım oldu kendisine de bazı sorular yöneltmek çok hoşuma gider.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Özyeğin ceng vs odtü ee
    3 yıl önce açıldı
    CENG Mİ ECZACILIK MI
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

sen sorularını yaz bana, ben ona iletirim.Bu arada yakın arkadaşım çukurova ceng okuyor haberin olsun

arkadaşım 2019 girişli sakaryada pc okuyor isteğe bağlı hazırlık okudu. 2021 i bilmiyorum.

Eskişehiri bilmiyorum iyi diyen de var kötü de ama bölündükten sonra ne değişti bilmiyorum. Adanayı ben de istemezdim.

Suriyeli işgal falan istanbulda yok mu zannediyorsunuz hocam veya eskişehirde hepsi istanbula yakın yerler sonuçta sırf bu yüzden tercih değiştirmezdim. Etkisi olmaz demiyorum ben de istanbulda okumayı düşünüyordum bu konuyu da düşündüm evet sinir bozucu ama kariyer planlıyoruz sonuçta. Hatta sizde istanbulu tercih istiyordum diye yazmışsınız orda da çok var. Sakaryada olsa nolmuş ? Sakaryayı övme nedenim oraya geçiş başvrusu yaptığım için değil :D bence ideal yani :D ama bu konularda ne ben ne başkası kararını etkilesin kendin düşün taşın.

Mezunlarına bak, ders programlarına bak, erasmuslarına bak 2 tane üniyle anlaşması varsa benim gözümde ne olursa olsun tercih etmem mesela. Akreditasyonlarına bak hocaların yayınlara bak. Öğrencilerine sor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Penanggalan -- 3 Ağustos 2021; 19:41:59 >

Ben olsam kesinlikle bilgisayar mühendisliği düşünülüyor ise esogüye giderdim hocam. Köklü ve kaliteli bir okul. Sonuçta her şey sende bitiyor. Akdeniz, esogü, muğla diye sıralardım sanırım. Ama ee de düşünmeni öneririm hocam. Ege, gazi gibi yerlerde ee okumak daha iyi bir seçenek olabilir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Agü'yü düşünmemişsin, bir araştır bence. Kocaeli/Sakarya yazılabilir ama ben Agü'yü tercih ederdim.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Meliodas.xr

sen sorularını yaz bana, ben ona iletirim.Bu arada yakın arkadaşım çukurova ceng okuyor haberin olsun

Tamamdır hocam fırsat bulursam ulaşacağım size teşekkür ederim.

• quote:

arkadaşım 2019 girişli sakaryada pc okuyor isteğe bağlı hazırlık okudu. 2021 i bilmiyorum.

Eskişehiri bilmiyorum iyi diyen de var kötü de ama bölündükten sonra ne değişti bilmiyorum. Adanayı ben de istemezdim.

Suriyeli işgal falan istanbulda yok mu zannediyorsunuz hocam veya eskişehirde hepsi istanbula yakın yerler sonuçta sırf bu yüzden tercih değiştirmezdim. Etkisi olmaz demiyorum ben de istanbulda okumayı düşünüyordum bu konuyu da düşündüm evet sinir bozucu ama kariyer planlıyoruz sonuçta. Hatta sizde istanbulu tercih istiyordum diye yazmışsınız orda da çok var. Sakaryada olsa nolmuş ? Sakaryayı övme nedenim oraya geçiş başvrusu yaptığım için değil :D bence ideal yani :D ama bu konularda ne ben ne başkası kararını etkilesin kendin düşün taşın.

Mezunlarına bak, ders programlarına bak, erasmuslarına bak 2 tane üniyle anlaşması varsa benim gözümde ne olursa olsun tercih etmem mesela. Akreditasyonlarına bak hocaların yayınlara bak. Öğrencilerine sor.

Hocam tek sorun suriyeliler değil. Sakarya küçük bir yer olduğu için suriyeliler daha büyük bir yoğunluk oluşturuyor. Onu geçtim ben doğma büyüme izmirliyim sakaryalı olup da lanet okuyan çok insan gördüm sakaryanın kafa yapısı da pek iç açısı öğrencilik bir yer değil. Tamam akademik seçimler gerçekten önemli ama geriye baktığımda 4 yılımın ot gibi geçtiğini gördüğümde hayatımın geri kalanında mutlu olmamı bile etkiler o durum.

Dediğiniz kıstasları sorgulayarak bir eleme yapmaya çalışacağım hocam teşekkür ederim.

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-DCE9E722B

Ben olsam kesinlikle bilgisayar mühendisliği düşünülüyor ise esogüye giderdim hocam. Köklü ve kaliteli bir okul. Sonuçta her şey sende bitiyor. Akdeniz, esogü, muğla diye sıralardım sanırım. Ama ee de düşünmeni öneririm hocam. Ege, gazi gibi yerlerde ee okumak daha iyi bir seçenek olabilir.

Hocam anaokulundan beri bilgisayar hedefim hiç değişmedi. Üç yıldır sınava girmemin sebebi de bilgisayar mühendisliğinde iyi bir yere tutunabilmekti. Bu yıl da bu kadar oldu mecbur cengten bir yer seçeceğim artık. Akdeniz 43k ile kapatmış ve yükselme ihtimali çok fazla olduğu için büyük ihtimalle tutmayacak. ESOGÜ eğitiminin türkçe olması ilerde ingilizce bir bölüme yatay geçişi zorlaştırabiliyormuş. Kafama o takılıyor. Ancak muğla da köyün tepesine kurulmuş evi etrafı aşırı pahalı bir üniversite diyor okuyanlar.

Kafam darmaduman oldu bilemiyorum hiç. Gazi bilgisayar türkçe de tutuyor benim bu yıl ama listede iki tane gazi üni. var biri 40k biri 50k farkını anlayamadım.

• quote:

Orijinalden alıntı: Jesudas

Agü'yü düşünmemişsin, bir araştır bence. Kocaeli/Sakarya yazılabilir ama ben Agü'yü tercih ederdim.

Hocam sosyal kısmı kayseride direk çöpe atmış olurum. Geriye bir tek akademik kısmı kalıyor. AGÜ'nün akademik kısmı o kadar iddialı mı?

Dediğim gibi hocam Bu konularda ne ben ne başkası kararını etkilesin kendin düşün taşın.

• quote:

Dediğim gibi hocam Bu konularda ne ben ne başkası kararını etkilesin kendin düşün taşın.

3 yıl istanbul odaklı çalışınca şu an sağlıklı düşünemez oldum hocam. ama yine de teşekkür ederim

• quote:

Orijinalden alıntı: Sysmmhg

Bu mesaj silindi.

ortam kısmı da düşündürüyor beni hocam.

Kağıt üstünde iyi. Okul ve öğrenci köyü de güzel. Okuyanlar da sadece Kayseri'de olmasından yakınıyorlar. Diğer okullar da sosyal olarak çok farklı imkanlara sahip değiller bence ama karar sizin tabi ki. Kayseri'de 4yıl geçmez diyorsanız ne mutlu ne başarılı olursunuz ki çok normal. Bunu sorun etmeyecek olanlar için iyi bir seçenek bana göre.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.