Şimdi Ara

ORTALAMA ÜNİ CENG mi? İYİ ÜNİ EEM/EHM mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
41
Cevap
0
Favori
1.444
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Herkese selamlar. Bu sene sınava girdim ve haliyle üniversiteleri araştırıyordum.Evet biliyorum biraz erken sıralamalar gelince forumu açmam daha iyi olacaktır ama şimdiden en azından bişeyler biriksin diye düşündüm. Sıralamam tahmini 10-15 bin arası gözüküyor. (çoğu kaynakta siteler youtube vb. hesapladığımda hep bu aralıklara denk geldi) Sizce Gazi, Ege , Ankara üni , İstanbul üni vb. üniversitelerde ceng mi yoksa BAÜ, TAÜ , YTÜ , İYTÜ de ehm/eem okumak mı daha mantıklı? Genel olarak iki alana da ilgim var. Herkesin tavsiyelerini bekliyorum teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Abdullah1928 -- 22 Haziran 2024; 15:11:29 >

• eem/ehm

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • thanyks22yd T kullanıcısına yanıt

Niçin hocam

• Eğer gerçekten yazılım harici başka bir şey düşünmüyorsan EEE okurken KYK yatağında ağlarsın. Boşuna yazma.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • odtü ee> hacettepe ceng

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Vs ye taü yü ekleyeceksen bir vs daha yaz taü almanca eğitim verdiği için diğerlerinden çok ayrılıyor.10-15k sıralaman gelecekse istediğin bölümü yazabilirsin demek eğer bölüme karşı tutkun kesinse bölüm seç bölümlere karşı isteğin kesin değilse 2 bölüm arasında bile kalıyorsan okul seç.Ama bence her öğrenci önce bölüm seçmeli okul değil.

• Yusuf_Ozkan kullanıcısına yanıt

İkisine de ilgim var ancak aklımı karıştıran kısım eem okuyanların yazılıma yönelmesi ve iş bulma sıkıntısı. Eem ve cengde iş fırsatlarıyla ilgili bilginiz varsa aydınlatırsanız sevinirim.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Abdullah1928 kullanıcısına yanıt
    Hocam CENG için konuşamayacağım, Ankara EEE 3. sınıf öğrencisiyim. Şöyle bir istatistik vereyim, bizim bu dönem zorunlu staj var ve sınıfın yarısı savunma sanayi şirketlerinin departmanlarına, kalan yarısı ise enerji, yazılım, kablo teknolojileri, telekominikasyon ve haberleşme, elektronik tasarım, uçak bakım gibi çeşitli alanlarda olacaklar. Gördüğün gibi portföy oldukça geniş, hangi alanda çalışmak istiyorsan zaten ona göre seçmeli ders alarak o alana yöneliyorsun diyebilirim. EEE o anlamda bir çok alana yöneltebileceğin bir bölüm lakin dediğim gibi yazılım özelinde çalışmak istiyorsan okul dönemi sana eziyet olur çünkü 4 sene içerisinde maks 3 ders vardır yazılımla alakalı. Eziyet olur.

• rayli82 kullanıcısına yanıt

Hocam bölüm olarak ikisi de benim için aynı diyebilirim dediğim gibi ikisine de ilgim var ve okurken de zorlanacağımı düşünmüyorum. Üniversite seçme kısmına gelince de en başta sorduğum ikileme geliyorum.

• Yusuf_Ozkan kullanıcısına yanıt

Hmm peki hocam açıklayıcı olmuş teşekkürler.

• Meslekler arası geçiş düşündüğümden kolay bugün okula mühendis olurum diye girersin aklına bir fikir gelir başka bir alanda bulursun kendini. Aklınagelen fikirleri destekleyecek okul ve arkadaş bulmaktır önemli olan . Bunu da iyi okullarda daha rahat yaparsın .

Ben okuyamam özet geç diyenler için :

okul > bölüm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi *sharku* -- 22 Haziran 2024; 15:50:37 >
  • Arkadaşlar bu yazdıklarım dışında üniversite-bölüm önerilerinizi de bekliyorum şimdiden teşekkürler.

• *sharku* kullanıcısına yanıt

Hocam peki iyi okullar dedikleriniz hangileri oluyor sıralama olarak nereye kadar gider?

• iyi üni ee net

• Abdullah1928 kullanıcısına yanıt

Mesela Manisa , Muğla , Adana gibi şehirlerimizde bilgisayar mühendisliği okuyacağıma ODTÜ inşaat okurum çünkü oradan çıkınca inşaat mühendisliği formasyonu adı altında bir çok alana da hakim olabilirsin . Kulüptü seçmeli dersi derken 1 tane programa dili öğrenebilirsin ki yabancı dil zaten öğrenmiş olursun ben karşılaştırmayı bu şekilde yapıyorum

• Okul mu bölüm mü sorusu bu cevabi net okul

• O sıralamada yazılacak mantıklı müh. bölümü olduğunu düşünmüyorum. Tıp neden istemiyorsunuz?

• Bana çokça sorulan bi soru. Biyolojiye kendimi bildim bileli ısınamadım AYT 2024 te en çok yanlışım olan ders biyoloji(40 soruluk matematikten bile çok). Hatta biyoloji olmasaydı şuan bu forumu açmazdım daha iyi üniversitelerin geleceğini bildiğim için. O yüzden hayatım boyunca sevmediğim bi dalla iç içe olmak istemiyorum. Bu yüzden de mecburen mühendisliğe yöneldim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Abdullah1928 -- 22 Haziran 2024; 18:9:29 >
  • YTÜ EHM hakkında ne düşünüyorsunuz orada okuyan arkadaşlar varsa yardımcı olabilirler mi acaba?

• uzak ara ist ceng. ea'da ise ybs.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.