Şimdi Ara

Fizik Mühendisliği

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
33
Cevap
3
Favori
9.957
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlat İTÜ Fizik Müh. şuan düşündüğüm tercihler arasında. Bölümün nasıl olduğu sormayacağım zaten isminden belli. Acaba iş imkanı nedir? Nerede çalışırız fizik müh olunca?

Yıllar sonra gelen önemli edit: Arkadaşlar foruma pek girmiyorum artık, bölüme girdim ve mezun oldum, bana ulaşmak istediğiniz zaman lütfen buradan özel mesaj atmak yerine facebook'tan ulaşın.
    Facebook hesabım:https://www.facebook.com/ozanust91

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Shadow_catcher -- 21 Mayıs 2017; 20:59:54 >

• Genel olarak Fizik müh. ARGE alanlarında çalışır. Ama alan dışı olarak farklı işlerde de alınan bir meslek türü. İngilizesi avantaj. Sağlık fizikçisi denilen bir alan var hastanelerde radyosyon uzmanı olarak çalışabiliyor ama ARGE gibi yerlerde çalışacak olanlar ya çok iyi olup stajını o alanda yapmış kişiler ya da o alanlarla ilgili yüksek linsans yapmış kişiler olmalı.
  • fen bilimlerine önem veren bir ülkede yaşıyor olsaydık.kesinlikle fizikçi olurdum.
  • Teşekkürler cevaplar için. Eğer bu bölümü seçersem stajımı da, yüksek lisansı da bu alanda yaparım kesinlikle. Çünkü seviyorum fiziği. Çok büyük ilgim ve isteğim var. Yani başarılıda olurum inanıyorum.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Shadow_catcher

Teşekkürler cevaplar için. Eğer bu bölümü seçersem stajımı da, yüksek lisansı da bu alanda yaparım kesinlikle. Çünkü seviyorum fiziği. Çok büyük ilgim ve isteğim var. Yani başarılıda olurum inanıyorum.

başarılar o zaman
  • hadi bakalım bi hawking bi einstein olusun inş.
  • Bende secicem kesinlikle fizik mühendisligini..Hacettepe ya da ankara üniversitesi.
    Bilgisayar programlama dersleri falan cok ilgimi cekio..
    İnş istedigimiz gibi olur
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    FİZİK MÜH VS KİMYA MÜH
    7 yıl önce açıldı
    Matematik Mühendisliği
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: emrekr

hadi bakalım bi hawking bi einstein olusun inş.

newton
    einstein
    hawking

bunların isimlerini duyunca bile acaba seçsem mi diyorum.
  • quote:

Orjinalden alıntı: emrekr

hadi bakalım bi hawking bi einstein olusun inş.

bi hawking bi einstein olmadı onlar, öyle doğdular..
  • yahu rahatsızmısınız fizik mühendisi olacaksınız? :)şaka

sağlık fiziği haricinde özelleşmiş bir alanınız yok.mühendis olmanız dolayısıyle elektronik veya makina üzerinde çalışan herhangi bir firmada ,elektronik veya makine mühendisinden daha az maaş alarak çalışma imkanınızda var.

itü veya hacettepe haricinde pek tercih etmeyin.zaten birde gaziantep ve ankarada var.ilk ikisi olmazsa antep 3. bir alternatiftir.
    ben h.ü. de okuyorum ,özel bir sorunuz varsa cevaplayabilirim.
  • Şu fizik veya fizik mühendisliğine girip ek formasyon alıp fizik öğretmeni olma olayı hâlâ var mı?
  • quote:

Orjinalden alıntı: berat23

yahu rahatsızmısınız fizik mühendisi olacaksınız? :)şaka

sağlık fiziği haricinde özelleşmiş bir alanınız yok.mühendis olmanız dolayısıyle elektronik veya makina üzerinde çalışan herhangi bir firmada ,elektronik veya makine mühendisinden daha az maaş alarak çalışma imkanınızda var.

itü veya hacettepe haricinde pek tercih etmeyin.zaten birde gaziantep ve ankarada var.ilk ikisi olmazsa antep 3. bir alternatiftir.
    ben h.ü. de okuyorum ,özel bir sorunuz varsa cevaplayabilirim.

Sağlık mühendisi olmayı düşünmem. Benim sevdiğim fizik daha çok; makineler, elektrik-elektronik, ışık gibi konulardan oluşuyor. Açıkçası birçok düşünce ve proje var aklımda. Fizik alanında yani. Çeşitli buluşlar var

• quote:

Orjinalden alıntı: Shadow_catcher

Sağlık mühendisi olmayı düşünmem. Benim sevdiğim fizik daha çok; makineler, elektrik-elektronik, ışık gibi konulardan oluşuyor. Açıkçası birçok düşünce ve proje var aklımda. Fizik alanında yani. Çeşitli buluşlar var

:)

sen okula bir başla,ne yapıp yapamayacağını anlarsın.

mesela çok gizli değilse bana kafandaki bir buluşu/keşfi pm yoluyla anlatsana,bende sana olurmu olmazmı tavsiye vereyim....
  • Şu Hacettepe Fizik Mühendisliğine sırf 2 senedir adı yüzünden sıcak bakıyorum. Puanı da iyi, 311 olması lazım
  • Çok gizli değilse burda da paylaşır mısın ? Ben de merak ettim de . .
  • Ya öyle dediğime bakmayın, ufak tefek şeyler. Buluş gibi düşündüğüm ise herkesin kafasını kurcalayan sınırsız enerji
    Dişle veya çarklar ile düşünüyorum birşeyler yapmayı. Tabii işin sıkııntı olabilecek kısımlarını düşünüyorum hep.
  • hacettepe fizik muhendisligi uygulama fiziginde turkiyenin en iyisidir is imkanı olarak da cok fazla imkan sunar eger ogrenci de istekli ve azimliyse (:
  • Shadow_catcher, kesinlikle İTÜ Fizik Müh.'e girmesi gereken birisiniz. Bugünlerde İTÜ'de tanıtım günleri var, orada görevli hocayla konuşun, gelin bölümü gezin, açık kapılara dalıp hocalarla, asistanlarla konuşun.

Buluş dediklerinizin %99.9999999 yanlış olduğunu göreceksiniz ama bunu görürken vay beee diyeceksiniz, emin olun.

Fizik mühendisleri artık öğretmenliğe pek kasmıyor çünkü ihtiyaçları yok. İşsiz bir tane bile fizik mühendisi tanıdığım yok.
  • 2 yıl sonra konumun tekrar gündeme gelmesine şaşırdım =)
    Arkadaşlar İTÜ Fizik Mühendisliğine giridm bu konuyu açtığım sene. Şuan 2. sınıfım ve son derece mutlu bir şekilde bölümümü okuyorum. İleride ne yapacağımı ve yolumu çizdim.

Şunu söyleyebilirimki, fizik mühendisinin ne yapacağına halkın kolay kolay karar veremeyeceğine kanaat getirdim. Yani bir çok seminere katıldım bu konuda. Her daldan seminere gittim. Net bir sonuç halen yok Yani şöyle yok, her bölüm için şunu yapar diyebilrisniz. Adından belli olur çünkü. Makine mühendisi ne yapar? Cevap vermeye gerek var mı =)

Fizik mühendisi ne yapar? Açıkçası buna da fizik yapar demek zor değil. Eğer fizik alanında devam edecekse fizik yapar. Fakat oldukça fazla dala ayrılıyor fizik mühendisliği. Lazer alanına yönelinebilir. Sağlık fiziğine yönelinebilir. Nükleer başlı başına bir fizik alanı. Eh fizikçi olursa da parçacık fiziğine uzmanlaşıp iyi bir fizikçi olabilirse CERN'de çalışabilir. Ki bu son söylediğim benim hedefim =)

• ya şu fizik ile fizik mühendisliği arasında ne fark var? mezun olduktan sonra aynı bölümmüş gibi mi değerlendiriyorlar. bir de odtü fiziği mi, boğaziçi fiziği mi yoksa itü fizik mühendisliğini mi önerirsiniz (neden) ?
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.